önceki konu
selam, yine ben
https://www.rina-roleplay.com/forum/index.php?topic=51700.0 diş doktoruna gittim, dişlerin çekilmesi gerektiği söylendi. hatta a*k çürüğü nasıl bir evreye ulaştıysa diş kökünün de alınabilmesi için diş etinin kesilmesi gerekiyormuş.
var mı böyle bir diş çekimi yaşayan? tecrübe ve moral verebilecek birilerini bulmam gerekiyor.
özel mesajdan ulaşırsanız mutlu olurum.
öncelikle şunları söyleyeceğim
dişinizde bir çürük oluştuysa vakit kaybetmeden bir diş hekimine gidin ve dişinizi kaybetmeden o dişi kurtarmaya bakın.
ha oldu da benim gibi geciktirdiyseniz, muhtemelen dişiniz apse yaptı ve diş doktorunuz bu diş ölmüş, ameliyat ile alacağız dedi.
o zaman buyur, ben yaşadıklarımı sana burada listeliyorum.
tecrübeli insanların yorumları:
henüz yok
dişin apse yaptığı ilk gün
dışarıda yoğun geçen bir maçtan sonra soğuk suya abandım fakat içerken dişimde çok ağır bir sızlama oluştu. hatta bu sızlama öyle ağır bir sızlama ki, sanki üzerinize çok ağır bir şey düşmüş. yere bile düşebilirsiniz, dikkat edin.
böyle bir durumda sakın dişinizi zorlamayın. eğer evinizde varsa gargara yapın veya ağır uyuşturucular ile o bölgeyi uyuşturmayı deneyin. şahsen ilk kez böyle bir durumla karşılaştığım için normaldir diye düşünüp kahve yapmıştım ve normal hayatıma devam ediyordum. taa ki kahvenin de yarattığı sızlama, hatta bunun yutkunurken verdiği acıya kadar. tabii direk foruma konu yapıştırdım bilgi almak için.
ikinci gün
sızlama aşırı ileriye gidiyor, artık yutkunamıyorum. bir bardak almışım, salyalarımı bardağa döküyorum kalanları peçeteyle temizliyorum falan ağlayacağım artık. annemin diş ağrısı çektiği dönemde aldığı çoook çok ağır bir uyuşturucu varmış. adını müsait bir zamanda eklerim belki. g*t korkusundan bu uyuşturucuyu dişime döktürmedim en başta. ileride zaten hayatımı kurtarıyor. neyse, babam eve pide alıp falan gelmişti, ben de dayanamadım yemek istedim. zaten yutkunmak falan da çok yakıyor canımı. anneme dedim, damlatalım gitsin. küçücük bir kutusu var, ilaç da küçücük. şırınga ile bir iki damlalık bir şey aldı ve çürüğe damlattı, o iki damla tüm ağzımı uyuşturdu yemin ediyorum. sonra gittim ağzımı çalkaladım, ağzımı çalkalarken resmen şok geçirdim. acımıyordu ulan çürük! sonra gittim yemeğimi falan yedim. dahasında da zaten ilk günler kadar acımadı, o uyuşturucu toparlanmama yardımcı oldu.
devamını anlatma ihtiyacı duymuyorum. ilacı alacağınız güne kadar şöyle öneriler yapayım.
1-) suyunuzu mümkünse pipetten falan için. ben 25 mayıstan 13 hazirana kadar doktora gideceğim dönemde resmen pipet koleksiyonu yaptım. ciddiyim, işe yarıyor. su içerken canınız yanmıyor. hatta çok dikkatli içerseniz kola falan da içersiniz hani.
2-) yemeğinizi yerken yemeği ağrısız yere taşıyıp ağrısız yerden yutkunmaya falan çalışmayın, daha çok canınız yanar. psikolojik olarak öyle yaparsam daha az acır diye düşünürsünüz ama diliniz şişmanlayıp apseye değdiği için tam tersi daha çok canınız yanacak. daha sonradan keşfim üzerine şunu söyleyebilirim ki, normal yutkunun. yutkunurken dilinizi apseli bölgeye değdirmemeye çalışın sadece.
3-) yemeğinizi kesinlikle apse olmayan dişiniz ile çiğneyin.
4-) sert şeyler yemeyin.
5-) ben ilk günler poğaçayla idare ettim, siz de o tip hamur işiyle idare edebilirsiniz. daha sonra alışınca zaten düzeliyorsunuz.
6-) eğer benim gibi araya lgs, mezuniyet balo falan sıkışmadıysa bekletmeden doktora gidin. haa önemli şeyler varsa bu şekil idare edebilirsiniz.
7-) mümkün olduğunca o bölgeyi herhangi bir uyuşturucuyla uyuşturun. gargara olur, damlatarak olur yeter ki uyuşturun.
8-) uyuşturucunun etkisi geçerse, eskisi gibi güçlü bir ağrı hissetmiyorsanız -ki illaha bir ağrı hissedeceksiniz. kesinlikle yeniden uyuşturucu kullanmayın. ya da benim kullandığım uyuşturucudan kullanıyorsanız, hayır kullanmayın. sürekli kullanmanız diş etinize zarar verebilir. zaten ilk kullanımınızda fark etmişsinizdir, öyle bir his veriyor ki sanki diş etleriniz eriyor. tecrübe değil ama anne sözü, dikkate alınır.
diş çekimi öncesi, 1. gün
kış tatilinden beri beklettiğim son evreye ulaşmış diş çürüğünün sorununu çözmek için yaz tatilini bekledim ve yaz tatili geldi. doktora gittim, benim dişim apse yaptığı için müdahale edemedi. eğer sizin de dişiniz apse yaptıysa müdahale edilmesine izin vermeyin, böyle bir durumda apse patlayabilir ve akıntı yüzünden zehirlenip ölebilirsiniz, babamın teyzesi o yüzden ölmüş.
apseden kurtulmam için antibiyotik yazıldı. penisilin alerjiniz var ise belirtin. yine penisilin alerjiniz var ise antibiyotik sizi öldürebilir, ağır bir antibiyotik veriyorlar. ne kadar ağır olduğunu bir yarım saat-1 saat kadar sonra kullanınca anlatırım.
penisilin alerjim var, apseye ne yapacağız sorusunu doktorunuza sorun mutlaka.