Öküz gibi kötüye kullanılır.
Ortada kötüye kullanılacak bir durum yok canım benim. Gazozu karnını doyurmak amacıyla içeceksin, ilk yardım çantasını da bir kavga, bir ufak kaza sonucu (düşme, ufak yaralar) kullanacaksın. Marketten parayla alacaksın yahu. Ne var anlamayacak. Adama gazoz veriyorsun içiyor ya hani, işte bu tam onun gibi bir şey! Tek farkı; rol dönüyor olması, rol kalitesini artırması. Amacımız da bu değil mi zaten?
Çatışma esnasında ilk yardım ya-pı-la-ma-ya-cak.
Kişi çatışmadan kaçtı diyelim, hasar almadan 30 saniye geçirirse ilk yardımı etkinleştirebilir. İlk yardımın tamamlanması da 15 saniye sürer. Böylece
eğer sadece ufak sıyrıklar aldıysa bunu kendisi veya arkadaşına tedavi ettirebilir basit bir şekilde. Ama mermi vücuduna girmişse ambulans çağırmak zorundadır. Bu zamana kadar kaç kişi gördün bir çatışmadan kaçmayı başarıp da ambulans rolüne giren? Gazoz içip canını doldurup devam ediyorlar. Sıyrık olsa ilk yardım, mermi vücuduna girdiyse ambulans/hastane çözüm yolu olacaktır. İki türlü de 5 saat boyunca yaralı halde olacak ve çatışmaya giremeyecektir.
Adam 5 mermi yiyor sonra 5 dakika sonra idlewood'da geziyor arabayla. Ben bunu engellemeye çalışıyorum. İlk yardım sistemi olur da, bir de üzerine gazoz'un can basma özelliği kalkarsa; "Sen az önce mermi yedin, yeni tedavi olmuşsun, yaralısın." diyerek 5 saat boyunca o vurulan kişiyi çatışma rollerinden men ederler. Adam sadece 1 kişiye yakalansa bile Fear RP yapmak zorunda kalır yaralı olduğu için.
Anladın mı artık?