Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

/ilkyardim ID

Başlatan 34 50, 22 Mart 2018, 07:40:20
Okunma sayısı 985 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı 420·

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İsviçreli
Son giriş: 13 Temmuz 2020, 16:24
Toplam oynama: 59 gün, 2 saat
Ynt: /ilkyardim ID
« Yanıtla #10 : 23 Mart 2018, 07:20:11 »
Edit : 1 LVL bir oyuncunun ilk yardım yapmasından bahsetmiyorum. Biraz mantıklı düşünelim lütfen. 4 LVL sınırı getirilebilir sargı bezi alabilmek için. Gerçekte, birçok kişinin ilk yardım bilgisi vardır. Bu öyle aman aman bir tıbbi bilgi istemez. Çatışma ortasında diyenler olmuş onlara da cevabım; 10 saniye değil 30 saniye yap. 30 saniye çatışma dışında kalan birisi ilk yardım yapabilir ve ilk yardım desteği görebilir. İlk yardım süresi ise 15-30 saniye sürebilir. Bu 30 saniyeden sonra zaten çatışmadan kaçmayı başarmış oluyor.

Kaldırım köşesinde 3 saniyede can doldurup geri katılmıyor çatışmaya yani :) Her şeye de çatışma gözüyle bakmayın, rol çeşitliliği olarak görün artık bir şeyleri.

Aslında iyilik yapmış oluyorum :) Çünkü içecek içerek anında can kazananları engellemiş oluyorum bu Ar-Ge ile. Çatışma içinde de geçerli diye biliyorum bu içecek olayı, süre kısıtlaması olmadan/anında.
Gerçekte çoğu kişinin ilk yardım belgesi yok bir yaralıya ilk yardım yapabilmen için yasal olarak sertifika gerekir çünkü yanlış bir hareketinde onun sorumluluğu sana gelecek gerçekçi düşünürsek

Çevrimdışı 34 50

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Chris Noah Lv.4
Köken: İngiliz
Son giriş: 25 Mart 2018, 16:23
Toplam oynama: 14 gün, 4 saat
Birlik: (Yok)
« Yanıtla #11 : 23 Mart 2018, 07:32:14 »
Edit : 1 LVL bir oyuncunun ilk yardım yapmasından bahsetmiyorum. Biraz mantıklı düşünelim lütfen. 4 LVL sınırı getirilebilir sargı bezi alabilmek için. Gerçekte, birçok kişinin ilk yardım bilgisi vardır. Bu öyle aman aman bir tıbbi bilgi istemez. Çatışma ortasında diyenler olmuş onlara da cevabım; 10 saniye değil 30 saniye yap. 30 saniye çatışma dışında kalan birisi ilk yardım yapabilir ve ilk yardım desteği görebilir. İlk yardım süresi ise 15-30 saniye sürebilir. Bu 30 saniyeden sonra zaten çatışmadan kaçmayı başarmış oluyor.

Kaldırım köşesinde 3 saniyede can doldurup geri katılmıyor çatışmaya yani :) Her şeye de çatışma gözüyle bakmayın, rol çeşitliliği olarak görün artık bir şeyleri.

Aslında iyilik yapmış oluyorum :) Çünkü içecek içerek anında can kazananları engellemiş oluyorum bu Ar-Ge ile. Çatışma içinde de geçerli diye biliyorum bu içecek olayı, süre kısıtlaması olmadan/anında.
Gerçekte çoğu kişinin ilk yardım belgesi yok bir yaralıya ilk yardım yapabilmen için yasal olarak sertifika gerekir çünkü yanlış bir hareketinde onun sorumluluğu sana gelecek gerçekçi düşünürsek

Kardeşim, ayağın takılıp düşünce evdeki büyüklerin ilk yardım çantasından birkaç şey alıp kanayan yeri tedavi etmek için sertifika mı alıyor... Çatışma diye tutturmuşsun gidiyorsun. Oyun içinde içecek içerek çok rahat bir şekilde çatışma içerisinde bile bir köşeye geçip can doldurabiliyorsun diye biliyorum, veya onu da geçtim; oyunda canın azalıyor gidip gazoz içiyorsun canın doluyor. Onun yerine ilk yardım yap işte kendine, sana onu söylüyorum. Çetelerle savaşa girip 29 tane kurşun yemene rağmen /ilkyardim ile kurtulacaksın demiyoruz sana. Adı üstünde "ilk yardım". Eğer acil değilse ilk yardım müdahalesi işi çözer, eğer acil bir durumsa ambulans gelene kadar seni ayakta tutar. /ilkyardim komutu 15 saniyede tamamlanıyor ve sen çatışmadan çıktıktan 30 saniye sonra etkin hale geliyor dersek; gidip ilk yardım çantasını marketten alacaksın, çatışmadan ufak sıyrıklarla kaçmayı başarabilirsen kullanırsın. Kaçamazsan zaten ambulans gelmediği sürece envanterini açamazsın. Onun haricinde; gün içerisinde canın azaldığında bunu bir role uydurur ve ilk yardım rolüne başlarsın, hem kendine hem arkadaşlarına. Tamam? Bak bir daha yazmayacağım dikkatli okuyun. Hadi iyi roller :D

Edit : /ilkyardim komutunu ambulans görevlisi olmakla karıştıran arkadaşların tamamı, şu yazıyı okuyabilir. Üstelik yedinci defa söylüyorum, Ar-Ge planına göre 1 LVL oyuncu bu komutu kullanamayacak.

Çevrimdışı ragreich

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 29 Ocak 2019, 01:55
Toplam oynama: 21 gün, 20 saat
« Yanıtla #12 : 23 Mart 2018, 08:16:13 »
LSFD'nin yapılandırdığı seminerlere katılıp rol hakkın da bilgi alındıktan sonra bu yetki verilebilir.

Gidip 1 level adamın ilk yardım yapması saçma olur.

Çevrimdışı 420·

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İsviçreli
Son giriş: 13 Temmuz 2020, 16:24
Toplam oynama: 59 gün, 2 saat
« Yanıtla #13 : 23 Mart 2018, 08:31:44 »
Anlamıyorsun son anlatışım çatışma sadece bir örneklendirme biri düşünce ilk yardım yapmak farklı birinin bir yeri kanayınca yapılan yardım farklı bacağı kolu kafası vs

Çevrimdışı 34 50

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Chris Noah Lv.4
« Yanıtla #14 : 23 Mart 2018, 08:38:53 »
Anlamıyorsun son anlatışım çatışma sadece bir örneklendirme biri düşünce ilk yardım yapmak farklı birinin bir yeri kanayınca yapılan yardım farklı bacağı kolu kafası vs

Kardeşim, 3 tane mermi yiyen adama ilk yardımı şöyle yaparsın; kanamasını durdurursun, ağrı kesici verirsin sonra ambulans çağırırsın mesela. Sistemsel olarak ona can basarsın, rolde kanaması olduğu için sen o kanamayı durdurduğunda bir süre boyunca hayatta kalacak adam. O arada da ambulans çağıracaksın. Diğer türlü ise şöyle; yaralı halde yerde yatan adama bu komutla hiçbir şey yapamazsın. O, ambulans görevlilerinin işi.

Ben sadece gazoz içerek değil de ilk yardım yoluyla/yoluyla da rolsel olarak iyileştirmeyi mümkün kılmaya çalışıyorum. Bir sokak kavgası oldu adamın bir yeri kanadı mesela, adam yumruk yedi. Ne yapacaksın gazoz mu içeceksin? Bundan bahsediyorum işte. Sen olayı çok yanlış anlamışsın.

Ben kolu kopan adama ilk yardım yapalım demedim ki zaten... :D

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #15 : 23 Mart 2018, 08:40:01 »
Öküz gibi kötüye kullanılır.

Çevrimdışı 34 50

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Chris Noah Lv.4
« Yanıtla #16 : 23 Mart 2018, 08:50:21 »
Öküz gibi kötüye kullanılır.

Ortada kötüye kullanılacak bir durum yok canım benim. Gazozu karnını doyurmak amacıyla içeceksin, ilk yardım çantasını da bir kavga, bir ufak kaza sonucu (düşme, ufak yaralar) kullanacaksın. Marketten parayla alacaksın yahu. Ne var anlamayacak. Adama gazoz veriyorsun içiyor ya hani, işte bu tam onun gibi bir şey! Tek farkı; rol dönüyor olması, rol kalitesini artırması. Amacımız da bu değil mi zaten?

Çatışma esnasında ilk yardım ya-pı-la-ma-ya-cak.

Kişi çatışmadan kaçtı diyelim, hasar almadan 30 saniye geçirirse ilk yardımı etkinleştirebilir. İlk yardımın tamamlanması da 15 saniye sürer. Böylece eğer sadece ufak sıyrıklar aldıysa bunu kendisi veya arkadaşına tedavi ettirebilir basit bir şekilde. Ama mermi vücuduna girmişse ambulans çağırmak zorundadır. Bu zamana kadar kaç kişi gördün bir çatışmadan kaçmayı başarıp da ambulans rolüne giren? Gazoz içip canını doldurup devam ediyorlar. Sıyrık olsa ilk yardım, mermi vücuduna girdiyse ambulans/hastane çözüm yolu olacaktır. İki türlü de 5 saat boyunca yaralı halde olacak ve çatışmaya giremeyecektir.

Adam 5 mermi yiyor sonra 5 dakika sonra idlewood'da geziyor arabayla. Ben bunu engellemeye çalışıyorum. İlk yardım sistemi olur da, bir de üzerine gazoz'un can basma özelliği kalkarsa; "Sen az önce mermi yedin, yeni tedavi olmuşsun, yaralısın." diyerek 5 saat boyunca o vurulan kişiyi çatışma rollerinden men ederler. Adam sadece 1 kişiye yakalansa bile Fear RP yapmak zorunda kalır yaralı olduğu için.

Anladın mı artık?

Çevrimdışı Polizei

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İspanyol
Son giriş: 29 Mart 2018, 13:49
Toplam oynama: 13 gün, 22 saat
« Yanıtla #17 : 23 Mart 2018, 15:55:44 »
sonra herkes başımıza paramedik kesilir, hiç bir rol döneceğini de sanmıyorum desteklemiyorum

açlık sistemi olsa kimse rol ile gidip yemek yemez zaten, robotlaştırır bu arge

Çevrimdışı 34 50

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Chris Noah Lv.4
« Yanıtla #18 : 23 Mart 2018, 16:43:04 »
sonra herkes başımıza paramedik kesilir, hiç bir rol döneceğini de sanmıyorum desteklemiyorum

açlık sistemi olsa kimse rol ile gidip yemek yemez zaten, robotlaştırır bu arge
Yara bandı yapıştırınca doktor oluyoruz aynen :D

Çevrimdışı Burkitolki

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 27 Şubat 2022, 00:50
Toplam oynama: 114 gün, 6 saat
« Yanıtla #19 : 24 Mart 2018, 11:58:44 »
Desteklemiyorum çünkü.

Örneğin bir çatışmada beş tane mermi yiyen adama ilk yardım yapıp koşması çok saçma olur ve, bu sistemi fırsat bilip vurulduktan sonra ilk yardım yapıp direkt olarak dm gibi olaylar, fakat FD'ye ait olabilir, Bunun DM olaylarını düşünmesi bile çok tuhaf  :-[