Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

noro

Başlatan noro, 02 Haziran 2019, 10:49:23
Okunma sayısı 47829 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı noro

Bölüm Moderatörü
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ynt: noro
« Yanıtla #480 : 10 Mart 2024, 17:21:43 »

Çevrimdışı noro

Bölüm Moderatörü
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #481 : 21 Mart 2024, 22:24:30 »

Çevrimdışı noro

Bölüm Moderatörü
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #482 : 07 Nisan 2024, 02:40:01 »

Çevrimdışı noro

Bölüm Moderatörü
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #483 : 23 Nisan 2024, 11:05:44 »

Çevrimdışı noro

Bölüm Moderatörü
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #484 : 09 Mayıs 2024, 11:00:43 »

Çevrimdışı noro

Bölüm Moderatörü
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #485 : 20 Mayıs 2024, 03:00:08 »

Çevrimdışı noro

Bölüm Moderatörü
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #486 : 16 Kasım 2024, 17:51:16 »

Çevrimdışı noro

Bölüm Moderatörü
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #487 : 16 Kasım 2024, 17:52:08 »

Çevrimdışı noro

Bölüm Moderatörü
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #488 : 03 Mayıs 2025, 20:17:32 »
Rina Roleplay serüveninde hem oyuncu olarak, hem 7 yıllık aralıksız yetkili olarak bulunmamdan hem de birkaç aydır SAMP'ı yönetmemden dolayı birkaç söz de kendim eklemek isterim.

Bu uzun süreçte herkes yeni arkadaşlar edindi, güzel vakit geçirdi. Kötü zamanlar olmuş olsa da burada bir tane bile güzel anısı olmayan insan yoktur diye düşünüyorum. Zaten bu sunucuyu, hatta bu oyunu özel kılan da bu. Birçok kişinin özlem duyma sebebi de bu. Yine de her şeyin değiştiği gibi bu da değişti; artık herkes büyüdü, oynayanlar ya oynamayı bıraktılar ya da Rina V'ye geçtiler.

Uzun bir süredir oyuncu azlığı sebebiyle birçok alanda sıkıntı çektik en önemlilerinden biri de hem oyundaki hem de forumdaki düzeni sağlamaya yardımcı olacak yetkililerdi. Geçen yılın yaz ayında bu alanlarda o kadar sıkıntımız yoktu ancak bu da değişecekti ve öyle de oldu. Yetkililer gerek kendi yaptığı hatalardan, gerek bizim hata yaptığımızı düşündüklerinden, gerek sadece benim hata yaptığımı düşünerek ayrılanlar oldu. Yönetim anlayışımda ve kendi aldığım kararlarda(gerek uygulanan ceza, gerek getirilen rol denetim yasakları vs) hata olduğunu düşünenler de olmuş olabilir. Kimseye haklı veya haksız demiyorum, zaten bunu konuşmanın hem vakti geçti hem de yeri burası değil.

Oyunculara elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. Yeni şeyler denedik, bazıları sevilmese bile. Özellikle bu dönemde görevli kadrosuyla ne gibi yenilikler yapabiliriz, oyuncuyu tutmak veya oyuncu getirebilmek adına ne uygulayabiliriz diye çok kez beyin fırtınası yaptık ancak bu soruların altında yatan problem yine oyuncu sayımızdı maalesef. Görevliler arasında en çok söylediğim laflardan biri de şuydu: Basit bir denklem; oyuncu sayısı az = etkinliklere katılım az, yetkili olacak kişi sayısı az, oluşumlara girecek kişi sayısı az. Bunlar olmadığında ise zaten oynamayan oyuncu olumsuz düşünüp oyuna girmek istese de bunu gerçekleştirmezdi ve bunu gayet iyi anlıyorum. Durum böyle olunca da bazı istediğimiz yenilikleri getiremedik veya rolleri ve etkinlikleri gerçekleştiremedik. Bu yazdıklarım hiçbir şey yapmadık anlamına gelmiyor, gayet fazla şey yaptık ve bunu da en iyi şekilde yaptığımızı düşünüyorum.

Bu uzun süreçte bana yardımcı olmuş tüm yetkililere teşekkürlerimi sunuyorum. Sadece bu dönem için değil, bunca zamana kadar gelmiş olan bütün yetkililer için söylüyorum bunu. Buraya gelen her bir kişi bize çok şey kattı, hatta kişisel olarak bana da kattı. Bunlar sadece oyunla sınırlı şeyler de değil.
Bundan ayrı olarak bu dönemdeki görevliler ise isteseler buraya görevli olarak başvurmak yerine Rina V'de oynamaya devam edebilirlerdi ancak GTA V sunucusundan bile SAMP'a dönüp yetkili olanlar da oldu, istediği zaman buradan ayrılıp oraya geçebilecek olmasına rağmen burası için çabalayanlar da oldu.

Tüm krediyi yetkililere de vermemek gerek. Çabalamaya devam ettiysek bu da oyuncuların oynamaya devam etmesinden dolayı gerçekleşmiştir. Eğer oynayan hiç oyuncu olmasaydı durur hiçbir şey yapmamayı tercih edebilirdik ama oynayan elli oyuncu bile olsa emek göstermeye değerdi ve değdi.

Bu yazıları kendim için değil benimle beraber bana SAMP sunucusunu hatta direkt olarak SAMP'ı ayakta tutmaya çalışan yetkililerin ve "neden" diye soran oyuncular adına yazdım. Bir yandan da birçok alanda yaşadığımız yanlış anlaşılmalara küçük bir cevap olmasını istedim. Üstüne küçük bir veda mesajı.

Discord mesajlarım açık olacak, aynı şekilde bir süre forum iletilerine de bakıyor olacağım. Sormak istediğiniz bir şey olursa çekinmeden yazabilirsiniz. Tabii discord sohbet üzerinden de soruları yanıtlıyor olacağız.

Kalbini kırdığım insanlar varsa kusura bakmasın.

Herkese her şey için teşekkürler.
2