Merhaba, birlik toplantısında GuardMatheus admin uyuşturucu sistemi ile fikri olanın ticket atıp bildirebileceğini söyledi, benim de bildiğim bir sistem var ve size anlatmak istedim.
Şu an aktif bir roleplay sunucusu olan yerde harika bir uyuşturucu sistemi vardı, bunu burada da uygularsanız gerçekten iyi olabilir. Bu tür şeylere kimsenin alıntı diyeceğini sanmıyorum, çünkü burada uğraştığınız şey oradan çok farklı. Rollere verilen değer kadar sisteme de veriyorsunuz ki bu da benim buraya başlama sebebimdir.
Öncelikle uyuşturucu hammaddeleri olmalı. Şu anki sistemde sadece bir tohum var ve bu tohumu üreten herkes istediği rolü yapıyor ve bu saçma. Birisi Marijuana, birisi Eroin, birisi Kokain diyor ve inanılmaz bir saçmalığa bürünüyor. Çünkü üçü de aynı fiyattan gidiyor ve aynı etkileri yaratıyor. Böyle olmamalı.
Uyuşturucu hammaddeleri onay verilmiş birlikler için birkaç noktada satılmalı. Örneğin Las Payasdas'ta sıcak ortamda hazırlanabilecek veya yetiştirilebilecek uyuşturucu hammaddeleri olabilir. Başka bir yerde Haşhaş, Marjiuana tohumu olabilir.
Bunun dışında bu uyuşturucuyu yapmak için gereken kimyasal hammaddeler için de bazı yerlere dükkan açılabilir. Örneğin batı yakasında gizli bir dükkanda Benzen, Metilamin, Morfin, Amonyak ve birkaç tane daha kimyasal bulunabilir. Daha sonra da diğer dükkandakilerle birleştirip yapmak istediğimiz uyuşturucunun hammaddelerini toparlamaya başlamış oluruz.
Bundan daha sonra Marijuana ve Haşhaş dışında uyuşturucu laboratuvarları olmalı ve bu laboratuvarlar seviyelendirilmeli. Üç veya dört seviye olabilir. Bir seviye olan uyuşturucu onayını yeni almış birliklere verilir ve %20-%25 kaliteli uyuşturucu mallar üretir. Bunu da kaliteye göre sokağa sürer. Fakat mesela uyuşturucu onayını uzun süredir elinde tutan bir birlik 4. seviye bir uyuşturucu laboratuvarına sahip olur ve %90-%100 kalitesinde ürünler üretir.
Dediğim gibi, önceden oynadığım sunucuda gördüğüm bir sistemdi bu ve aşırı eğlence verdiği yerler de oluyordu. Çünkü oyunu bir nebze daha realistikleştiriyor ve insanlara rol hakkı sunuyordu. O sistemden alıntılar da yaptım.