Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. Bilgisayarı ucuza/pahalıya ve en önemlisi iyi performans vermesi için burada soru, cevap gibi şeyler yapabiliriz. Bilgisi olanlar bilgisi yettiğince cevaplasın. Ben de bilgim dahilinde belirli yerlere kadar size ne fiyatta ne almanız gerektiğini buradan yazacağım.
Ekran kartınızı 1050Ti-1060 3GB almayın temelli video spoiler içerisine konulmuştur.
1650Ti almayın + olarak söyleyeyim. 1650Ti ve 1050Ti piyasanın "İyi" olarak tanıtılan fakat sadece İnternet kafe ve ucuza bilgisayar topladığını sanan, insanlara elinde kalan 1050'leri satmaya çalışan kişiler.
2600TL'ye kadar ekran kartı arıyorum diyen ve piyasadaki tüm oyunları size en iyi fps şartları ve özelliklerde oynatabilecek tek kart ZOTAC Geforce GTX 1660 Ti GAMING GDDR6 192Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı'dır. 6-7 ay önce bu fiyata RTX 2060 alınabiliyordu fakat şimdiki fiyatı 3100TL oldu maalesef ki. Aşağı kısma performansı hakkında bir link bıraktım. 1070 ile aynı-yüksek değerler alabilen bir Ekran kartı düşünün.
İşlemciniz güçlü ve ekran kartınıza uyumlu olmalı. Benim önerim düşük bütçeliler için 1100TL'ye satılan Ryzen 5 2600. i5 8400 şu an düşük bütçeciler için iyi gibi gözükse de 1600TL gibi bir fiyatı var ve performansı Ryzen 5 2600 ile aynı derecede. Düşük bütçeciler için öneri 2600.
1 tane 16GB'lık RAM bellek almayın. Alıyorsanız 2 tane 8GB'lık RAM bellek alın. Bunun hakkında bir video bulamadım fakat 2 adet 8GB'lık RAM her türlü daha çok işlev görür, yapar. 32GB'yı düşünmeyin çünkü şu anlık gerek yok.
TOPLU BİLGİSAYAR ÖNERİLERİ/YÜKSELTMELERİ:
6200 TL:
https://www.itopya.com/wtcn-2616t-amd-ryzen-5-2600-msi-gtx-1660-ti-gaming-x-6g-8gb-ddr4-480gb-ssd-gaming-bilgisayar/ GTX 1660TI GDDR6 YAPIN, GDDR6, 5'E GÖRE DAHA İYİ.RAM BELLEĞİ 16GB'A YÜKSELTİN İLK BELLEKTEN 2 TANE. İSTEĞE GÖRE İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU ALIN/ALMAYIN SİZE KALMIŞ. EĞER FAZLA ISINIRSA ALIN.
3500TL :
https://inventus.com.tr/dedicated/unlost/unlost_eco.aspx / BELLEĞİ 16 GB, RGB FAN EKLETMEYİ SEÇİN.
4500-5000TL :
https://www.itopya.com/thaldrin-s9480-i5-9400f-sapphire-pulse-rx580-8gb-8gb-ddr4-240gb-ssd-gaming-bilgisayar/ RAM belleği 2x8gb kısmından Corsair'in 3000mhz'lı RAM belleğini seçin.
Ekran için bir tavsiyede bulunmayacağım arkadaşlar fakat ekran olarak 75hz monitörleri öneriyorum bütçeniz 650-850TL arası bir değişim gösterecektir fakat 75hz için değer diye düşünüyorum.
2 tane ekran kartı alıp yüksek fps alamaz mıyım? Sorusunun cevabı ise bir çok oyun 2 adet ekran kartını desteklemiyor diye biliyorum. Zaten işlemciniz uygun fiyatta olacağından tam gücüyle çalışsa bile diğer ekran kartının %20-%30'luk bir kısmını çalıştıramaz oyunlarda.
Söyleyeceklerim bu kadar. Yanlışlarım olabilir kimseyi yanlış yönlendirmek gibi bir amacım yok. Sadece Forumlardan, izlediğim videolardan ve bu parçaların özellikleri ve fiyat açısından hangisinin daha uygun olacağını öğrenmek zorunda olduğumdan buraya paylaşmak istedim((dolardan sebebiyet)). 6TL olan 1$ sizi zorluyor ve siz yazın çalıştığınızı iyi bir bilgisayara harcamak istiyorsanız bu konuyu okuyabilirsiniz diye düşünüyorum. Düşünceleriniz veya sorularınız olursa, yanıldığım yerler olursa benim ile bunu paylaşmaktan çekinmeyin.