"OOC'de bir kızın elini bile tutmayan insanlar, buraya gelip 7/24 Erotik RP yapıyor." diyorsun. Şimdi, bir gün LSPD olarak gidip; bütün evlerin kapısını kırarak didik didik arayalım. E-RP yapan en fazla 4 kişi bulacağımıza eminim, hatta bulamayız bile. Burada herkesin bu rolü yaptığını nereden biliyorsunuz? Ortalığın aynı görüşte olmasını istediğiniz için bu şekilde, gerçekleşmeyin rolleri örnek olarak gösterip, duyar kasıyorsunuz. Yapmayın, bir insan hangi rolü yaparsa yapsın; role yeni bir şeyler katıyor ise, yaptığı role farklı bir gözle bakılmalı. İsterse adam mafya rolü yapsın, çete rolü yapsın, bu adam gidip role farklı şeyler katıyor ise, konseptini farklı bir boyuta taşıyor ise, görünürde yaptığı rolün alakası bile kalmayacak. "MAFYA" dersin, golf oynamaya gider. "ÇETE" dersin, yaralı memurlara elinden geldiğince yardım eder. "LEGAL İŞLETME" dersin, herif her ihtimale karşı ruhsatsız silah bulundurur. Her şey role farklılık, yenilik katar. Burada; kendi karakterimizden çıkıp, bambaşka bir kişiliğe bürünüyoruz. İnsan, gerçekte ne yapmak isterse bunu oyunda yapar, ister E-RP olsun, ister çatışma olsun. İnsan ister legal olur, ister illegal. Bu tartışmada sadece insanların rollere açık olması gerektiğini savunuyorum, örneğinize katılmıyorum. İnsan istediği rolü yapar.