Böyle bir AR-GE açmıştım, beş sayfa filan yanıt da almıştı fakat geneli FPS düşüşü (bunun için komut düşünmüştük) ve kimsenin rol yapmayacağı yönündeydi, bunun hakkında kurum açılmasını da sunmuştum fakat aldığım cevap şu oldu;
" Arada bir yapılıyor zaten ama sık sık hava durumunu değiştiremeyiz, yağmurlu havalarda vs. milletin bilgisayarı kasıyor. İsteğe bağlı yağmuru kapatırlarsa da üstünlük sağlamış olurlar. O yüzden şimdilik olmaz. "
Alttarafı 5 FPS düşer.
Ayrıca üstünlük sağlanacağını düşünmüyorum. Çünkü bir kişiye özel olmayacak, sadece bir kişi bu özelliği devredışı bırakmayacak.
İsteyen herkes belirli bir komudu girerek yağmur yağmasını devredışı bırakacak.
Herkesin role uyum sağlayıp sağlamayacağı önemli değil. Zaten role uyum sağlayanlar kendi kalitesini belli eder.
Sık sık hava durumu mu değiştireceğiz sorusuna gelicek olursak şöyle bir algoritma yapılabilir;
Los Angeles hava durumu oyun için ayarlanıcak. Örneğin bugün Los Angeles kaç dereceyse ve hava durumu nasılsa chatte yazacak.
Örneğin yağmurluysa oyunda da yağmur başlayacak. Oyun dışı Los Angeles'da hava durumu 10 dereceyse oyun içi chatte hava durumu haberleri diye yazı geçebilir.
@bozy