Şimdi şöyle düşün, yıllardır bu konuyu araştırıyorum kısa geçeceğim, ateistim bu arada. İslam evrensel bir din midir? Vereceğiniz cevap evet olacak, peki islam dini evrensel bir din ise neden sadece arapça konuşuluyor? Misal olarak sen bir türksün, buna mukabil çocuğuna koyduğun isim arapça selamın arapça okuduğun kitap arapça ezan arapça ve daha niceleri, islam evrensel bir dinse neden sadece arapça? Tüm evreni yarattığını düşündüğün Allah yoksa sadece arapça mı biliyor? Evet komik bir durum fakat başka bir açıklaması yok.
Bunun yanı sıra, sen tüm kötülükleri işleyen, zina eden ''haram'' mal yiyen bir adamsın, Allah her şeyi biliyorsa bunları yapacağını da biliyor, o zaman neden seni cehennemde yakıyor? Bunun yanı sıra evrende 300 milyara yakın galaksi vardır, korkunç bir sayı. Hele ki çoklu evren teorisinin doğru olduğunu varsayarsak orasını siz düşünün. Bu kadar galaksinin hepsinde yaşam olması mümkün mü? Elbette hayır, belki de sadece bizim gezegenimizde yaşam vardır, bilim bunu bilemiyor şuanda. İslam dinince israf yasaksa, bu kadar galaksinin içinde canlı dahi olmaması israf değil mi? Şunu da söyleyeyim, artık klasik oldu hakkında videolar falan çıktı bilmeyen vardır belki yine de. Nahl suresi 15. ayette şöyle diyor, ''Allah sizi zelzeleden korusun diye yeryüzüne dağlar yerleştirdi.'' Ancak dağların olduğu yerde zelzelenin kralı olur, bkz: Ayvacık depremi, bu depremde dağ ortadan ikiye yarıldı, son olarak şunu da ekleyeyim. İslam kardeşlik dini, islam dini özgür bir din değil mi? O halde Maide suresi 51. ayette neden ''Ey inananlar! Yahudi ve hristiyanları dost edinmeyin!'' yazıyor? Söyleyeceklerim bu kadar, daha size 3-5 örnek verdim bu tezlerimi çürüten olursa eğer yenisini eklerim dert değil.
Merhaba abi, yaşının benden büyük olduğunu düşündüğüm için abi dedim, ben 16 yaşında Allahın yasak ve emerilerine uymaya çalışan bir müslümanım, öncelikle şunu söylemek isterimki bu öne sürdüğünüz soruların hiçbiri Allahın varlığını sorgulamaz, Allahın kararlarını sorgular, bu soruların hepsi namaza başladıktan sonra benimde aklıma geldi çok şükür araştırarak hepsinin cevapını buldum, dediğim gibi ben sadece Allahın emirlerine ve yasaklarına uymaya çalışan bir müslümanım eskiden araştırarak bulduğum cevapları size aktarmak istedim.
1.Neden arapça?
2.Allah günah işleyeceğimizi biliyor.
3.Evren neden bu kadar büyük.
4.Dağlar
5.Gevur dostluk
İnsanların sadece ateist tarafı dinleyip, dindar tarafı dinlemedin ateist olması beni üzüyor, oysaki biraz araştırsalar her şeyin cevabını olduğunu görecekler."bu tezlerimi çürüten olursa eğer yenisini eklerim dert değil" derken sanki tezinin cevabının olduğunu biliyormuşsun gibime geldi. Abi tezlerini buraya atmana gerek yok, zaten herkes araştırarak aklıllarındaki soruların cevaplarını bulabilir. Bu videolardaki cevaplar sizi tatmin edebilir veya edemeyebilir, şahsen beni tatmin etti ve kafamdaki soru işaretlerini giderdi, dediğim gibi ben sadece daha önceden aklıma gelen soruların araştırarak bulduğum cevaplarını aktarmak istedim, iyi günler, iyi forumlar, iyi roller dilerim.