Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Ateistlik-Müslümanlık arasında gidip geliyorum.

Başlatan Elvis Adalsteinn, 21 Nisan 2019, 08:38:52
Okunma sayısı 4304 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 07 Aralık 2021, 13:04
Toplam oynama: 55 gün, 21 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Ateistlik-Müslümanlık arasında gidip geliyorum.
« Yanıtla #40 : 23 Nisan 2019, 07:20:31 »
islama saygısızlık yapma da istiyorsan krem peynire tap kimseyi ilgilendirmez ama gidipte insanların ortasında özellikle kahvede falan ateistim dersen linç ederler
,

Zaten bu yüzden ateist oluyorum ya, müslümanların ateist insanlara karşı tutumu çok itici. Ben nasıl saygı duyuyorsam onlarında bana saygı duyması gerekiyor iken küfür ediyorlar, veya fiziksel temasa kalkıyorlar tabi annelerini s**iyorum o ayrı konu.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 07 Aralık 2021, 13:04
Toplam oynama: 55 gün, 21 saat
« Yanıtla #41 : 23 Nisan 2019, 07:22:39 »
İnsan dediğin yaratılış taaa Milattan öncelerden beri bir Tanrıya inanmış,tanrı inancını benimsemişlerdir.Tanrıya inanmak insanın ruhunu rahatlatmakta,insanın güvende hissetmesini sağlamaktadır.

Şunu unutma ki;Allah'a inanan Allah olmasa bile hiçbir şey kaybetmeyecek,fakat inanmayanın vay haline..

Tanrı inancı insanları toplumda düzenlemek amacıyla gelmiş diye düşündüm işte, Örneğin; Zina yapma allah kızar, Küfür etme allah kızar,  gibi gibi.

Çevrimdışı Momentum

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Justin Drew Lv.15
Köken: İngiliz
Son giriş: 10 Nisan 2020, 23:54
Toplam oynama: 67 gün, 20 saat
« Yanıtla #42 : 23 Nisan 2019, 13:54:24 »
Bize ne senin Ateistlikle Müslümanlık arasında gidip gelmenden ?

Çevrimdışı Bishere

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 07 Ağustos 2021, 10:26
Toplam oynama: 64 gün, 2 saat
« Yanıtla #43 : 23 Nisan 2019, 14:03:07 »
Konu sahibi @Bora sadece fikir almak istemiş. İlk bir ve ikinci sayfada fikir sunanlar olurken üçüncü sayfada arkadaşla tartışmaya veya laf atmaya çalışmışlar kendim gözlemlediğim kadarıyla. Burada bu adam havalı görünmek veya okulda sınıflar arasında "Bu çocuk ateistmiş" dedirtmek için kendine konu açtırtmıyor.

Ki yaşı ister 12 ister 22 olsun bir fikir danışmak için konuyu açıyor, fakat bunu anlayamayacak kapasitedeki küçük kardeşlerimiz kendi dinini savunarak hemen "müslümanlığa laf atma, insanlara danışma" diye atağa geçiyor. Buna karar veren siz değilsiniz ki bu adam bunu danışmak istemiş.

Spoiler:
14 yaşında olupda ateis olup olmamak arasında kalan bir arkadaşa laf atacak kadar düşmeyin, bir dört yaş daha büyüyüp ona yorum yazın

Bu arada konuyu sonlandırmadan önce ateis mi olucağını veyahut müslüman mı kalıcağını merak ediyorum. Bunu belirtirsen sevinirim, ve konu gördüğüm kadarıyla aktif.

Çevrimdışı inanilmaz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp
Son giriş: 01 Ocak 2023, 13:11
Toplam oynama: 176 gün, 17 saat
Birlik: ********VIC
« Yanıtla #44 : 23 Nisan 2019, 14:04:25 »
Konu sahibi @Bora sadece fikir almak istemiş. İlk bir ve ikinci sayfada fikir sunanlar olurken üçüncü sayfada arkadaşla tartışmaya veya laf atmaya çalışmışlar kendim gözlemlediğim kadarıyla. Burada bu adam havalı görünmek veya okulda sınıflar arasında "Bu çocuk ateistmiş" dedirtmek için kendine konu açtırtmıyor.

Ki yaşı ister 12 ister 22 olsun bir fikir danışmak için konuyu açıyor, fakat bunu anlayamayacak kapasitedeki küçük kardeşlerimiz kendi dinini savunarak hemen "müslümanlığa laf atma, insanlara danışma" diye atağa geçiyor. Buna karar veren siz değilsiniz ki bu adam bunu danışmak istemiş.

Spoiler:
14 yaşında olupda ateis olup olmamak arasında kalan bir arkadaşa laf atacak kadar düşmeyin, bir dört yaş daha büyüyüp ona yorum yazın

Bu arada konuyu sonlandırmadan önce ateis mi olucağını veyahut müslüman mı kalıcağını merak ediyorum. Bunu belirtirsen sevinirim, ve konu gördüğüm kadarıyla aktif.
Alnından öpmek istiyorum yiğidim.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Çinli
Son giriş: 19 Mart 2019, 20:53
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #45 : 23 Nisan 2019, 14:10:17 »
Oğlum bırak şu havalı olacağım triplerini.Herkes herşeyi bilemez.Tanrıyı anlamaya hiç bir insanın beyin seviyesi yetmez.2 sayfada yazdıklarımı oku anlarsın.

Çevrimdışı hisPANIKK

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 07 Aralık 2023, 23:16
Toplam oynama: 122 gün, 4 saat
Birlik: *JNG
« Yanıtla #46 : 23 Nisan 2019, 14:19:26 »
Düşünceler ardını getirir, birşeyi sorgularsan arkasındakinide sorgularsın. Fazla kafayı takma Kelime-i Şehadet getir otur oturduğun yerde aq.

Çevrimdışı Pai-Teng

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Mark Brooks Lv.19
Köken: İspanyol
Son giriş: 03 Mayıs 2020, 18:47
Toplam oynama: 172 gün, 18 saat
« Yanıtla #47 : 23 Nisan 2019, 14:54:45 »
Şimdi şöyle düşün, yıllardır bu konuyu araştırıyorum kısa geçeceğim, ateistim bu arada. İslam evrensel bir din midir? Vereceğiniz cevap evet olacak, peki islam dini evrensel bir din ise neden sadece arapça konuşuluyor? Misal olarak sen bir türksün, buna mukabil çocuğuna koyduğun isim arapça selamın arapça okuduğun kitap arapça ezan arapça ve daha niceleri, islam evrensel bir dinse neden sadece arapça? Tüm evreni yarattığını düşündüğün Allah yoksa sadece arapça mı biliyor? Evet komik bir durum fakat başka bir açıklaması yok.
Bunun yanı sıra, sen tüm kötülükleri işleyen, zina eden ''haram'' mal yiyen bir adamsın, Allah her şeyi biliyorsa bunları yapacağını da biliyor, o zaman neden seni cehennemde yakıyor? Bunun yanı sıra evrende 300 milyara yakın galaksi vardır, korkunç bir sayı. Hele ki çoklu evren teorisinin doğru olduğunu varsayarsak orasını siz düşünün. Bu kadar galaksinin hepsinde yaşam olması mümkün mü? Elbette hayır, belki de sadece bizim gezegenimizde yaşam vardır, bilim bunu bilemiyor şuanda. İslam dinince israf yasaksa, bu kadar galaksinin içinde canlı dahi olmaması israf değil mi? Şunu da söyleyeyim, artık klasik oldu hakkında videolar falan çıktı bilmeyen vardır belki yine de. Nahl suresi 15. ayette şöyle diyor, ''Allah sizi zelzeleden korusun diye yeryüzüne dağlar yerleştirdi.'' Ancak dağların olduğu yerde zelzelenin kralı olur, bkz: Ayvacık depremi, bu depremde dağ ortadan ikiye yarıldı, son olarak şunu da ekleyeyim. İslam kardeşlik dini, islam dini özgür bir din değil mi? O halde Maide suresi 51. ayette neden ''Ey inananlar! Yahudi ve hristiyanları dost edinmeyin!'' yazıyor? Söyleyeceklerim bu kadar, daha size 3-5 örnek verdim bu tezlerimi çürüten olursa eğer yenisini eklerim dert değil.

Çevrimdışı Alperen

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 24 Aralık 2021, 21:30
Toplam oynama: 21 gün, 20 saat
« Yanıtla #48 : 23 Nisan 2019, 15:19:38 »
İnsan dediğin yaratılış taaa Milattan öncelerden beri bir Tanrıya inanmış,tanrı inancını benimsemişlerdir.Tanrıya inanmak insanın ruhunu rahatlatmakta,insanın güvende hissetmesini sağlamaktadır.

Şunu unutma ki;Allah'a inanan Allah olmasa bile hiçbir şey kaybetmeyecek,fakat inanmayanın vay haline..
bu arada kaybedecek şey var

Çevrimdışı gods

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 05 Haziran 2020, 14:54
Toplam oynama: 17 gün, 4 saat
« Yanıtla #49 : 23 Nisan 2019, 15:29:28 »
Burada üç beş aptalın kendi inandıkları şeye seni inandırmaya çalışması çok gülünç. Gidip internette detaylıca arayıp kendin bir kanıya varsan senin için daha iyi olur çünkü buranın ortalama yaşı belli, alabileceğin potansiyel cevaplarda belli. Gerçekten bu konu üzerinde kafa yoran insanlardan fikir almanı tavsiye ederim ama burası orası değil.