&t=532s
Vagon'la, kainat'ın yaratıcısı bir değil somut örneklerle bunu nitelendiremezsin ve anlatamazsın. Din inanç meselesidir, Din'i kesinlikle ve kesinlikle net olarak doğru, kesin bir şekilde doğru kabul edemezsin. Eğer edebilseydin inanç olmaz, nesnel bir şey olurdu zaten. Mesela su H2O olarak kimyada nitelendiriliyor, bu nesnel bir bilgidir. Fakat Tanrı'nın varlığı veya yokluğu tamamen inanç meselesi olduğu gibi inananı da sorgulayamazsın, inanmayanı da.
sen ne tür bir kafadasın anlatsana, adam sorgulamamış bir şeyi sadece tanrının var olduğunu iddia ediyor saldırmana gerek yok
ayrıca üsttede çok saçma sapan yorumlar var,
Gidip gelmeye devam et, bir gün yorulursun bir yerde kalırsın.
baban seni her gün camiye götürerek mi yetiştirdi, ne bu felsefeler ki eminim daha felsefe dersi bile almaya başlamadın
son olarak "inan bir şey kaybetmezsin mantığı" konusunda, eğer bu arkadaş tanrının var olduğunu kabul etmeyip ateizme yönelirse dini retüellerini gerçekleştirmeyebilir - ki hem maddi hem manevi hem de zaman olarak bir çok şey kazanır kaybeder bu çok yanlış bir düşünce
fakat sana eğer yardımcı olucaksam ki ben bile henüz yabancı makalelerden cevabını alamıyorum, en azından bu adamın podcastlerini dinlemek sana fayda sağlayabilir
belki tanrı vardır, yoktur fakat şu anda çoğu kişinin agnostik şekilde takıldığını ben kendi adıma biliyorum
adam inanmıyor, fakat bir durumda da dua ediyor
( bkz. düşen uçakta ateist olmaz )
bu arada şu alttaki podcasti kesinlikle dinle, belki az çok aydınlanırsın ki bu adamın podcastleri ve evrim teorisiyle ilgili araştırıp sunduğu yorumlar beni benden alıyor
&t=532s