Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Ateistlik-Müslümanlık arasında gidip geliyorum.

Başlatan Elvis Adalsteinn, 21 Nisan 2019, 08:38:52
Okunma sayısı 4249 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 07 Aralık 2021, 13:04
Toplam oynama: 55 gün, 21 saat
Birlik: (Yok)
Ateistlik-Müslümanlık arasında gidip geliyorum.
« : 21 Nisan 2019, 08:38:52 »
Uzun süredir kafamda bir kaç deli soru var. Ateistlik ve müslümanlık arasında. Tamamen kafam karışık olduğu için bu konuyu açıyorum bilgili insanların olduğunu düşünüyorum. Hızlıca konuya geçeyim;

Şimdi etrafımda şunu fark ettimde hiçbir şekilde insanlar kendi özgür iradesi ile müslüman olmamış. Herkes ailesinin "zoruyla" isteğiyle müslüman olduğunu ve onu gerçekten de kendilerine benimsediklerini fark ettim. Kimseye hiçbir şekilde hak tanınmamış gibi. Öncelikle ben biraz buna kafa yordum. Hiç kimse düşünmüyor/sorgulamıyor çünkü. Çevremdeki düşünüp sorguluyarak ateist olanlara baktım makakeleri ve kutsal kitapları okuduğum zaman gerçekten de bazı şeylerin bilimin önüne geçemediğini. Bilim tarafından kanıtlanabilirliğini fark ettim.

Bu iki konu için günlerce kafa yorarken müslümanlar için oldukça açık olan şeyin ne olduğunu gine günlerce düşünmeye başladım. Bu sırada şunları fark ettim namazda kullanılan haraketlerin her biri Cimnastik haraketlerine benzediği ve vücudu bedeni rahatlatarak eklemleri açtığını fark ettim. Bu sebeple namazdan sonra insana gelen rahatlık/başına zarar gelmeme hisslerini kaptıklarını kavradım. Çünkü sağlam vücud sağlam kafa demek. Bunları yaptıktan sonra vücut dan çıkan stres/sinir/vücut eklem sıkışıklığının giderilmesiyle rahatlayarak daha sağlıklı düşünülebildiğini fark ettim. Sonra ise bir videodan şunları kaptım;

İnsanlar müslümanlık yayılmadan önce "sen benim malıma zarar verme bende senin malına zarar vermeyeyim." Tarzında konuşarak kendi aralarında bir ahlak kuralları zaten oluşturmuşlardı. Herkes düzgün geçinebiliyordu. Ancak bir süre sonra müslümanlık yayıldı ve insanlar bunu senin benim için değil şu şekilde çevirdiler. "Sen bana zarar verme yoksa allah seni cezalandırır." Herkes güzel ahlakı insanlık için kullanmıyor. Yukarıdaki yaratıcının gazabından kurtulmak için yapıyor.

Ve araştırmalarım sırasında şunu fark ettim hani nikola tesla'nın bir sözü var ya; "O kadar cahilsiniz ki dininiz var diye ahlaka ihtiyacınız olmadığını sanıyorsunuz." Bu insanlar ailevi durmadan küfür ediyor. Zina yapıyor. Haram yiyor/uyguluyor. Her şey onlar için bu kadar açıkken neden bunu uygulamıyorlar? diyede bir süre düşünmeden edemedim.

Bak kardeşim dağlara ne güzel yaratmış allah diyenleri düşündüm ve araştırdım şunları buldum. "Plaka tektoniği teorisine göre, iki plakanın birbiriyle çarpışması sonucu, karadaki dağlar oluşur. Volkanik dağlar, bir volkanik püskürme sonucunda oluşmaktadır. Bunlar karada veya okyanus tabanında, oluşabilir."

Her şeyin bir açıklığı vardı aslında her türlü kutsal kitabı okuduğunuz zaman birbirleriyle bir sürede çakıştığını ve saçmaladığını göreceksiniz. Her gün yukarıda bir yerlerde ise ondan bir mesaj bekliyorum ve sanırsam alamayacağım. Sizin bu konu hakkında görüşleriniz neler?

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ynt: Ateistlik-Müslümanlık arasında gidip geliyorum.
« Yanıtla #1 : 21 Nisan 2019, 08:46:31 »
Peki ya insanlık nasıl oluştu?

Bundan 7 milyon yıl öncesinde homo sapiens adında insanlara çok benzeyen bir tür melez olarak dünyaya geldi. Bu tür maymunlara ve insanlara oldukça benzeyen bir türdür. Bu türler maymunlar gibi eğilerek yürürken bulunduğu yerlerdeki otların büyümesiyle yavaş yavaş yıllar içerisinde önlerini görebilmek için doğruldular. Ve bizim gibi düz bir şekilde durabilmeyi öğrendiler. O zamanlar 7 türünün olduğu düşünülüyor. Homo  sapiensler ve diğer türleri çoğalarak yayıldı. Sabanların büyümesiyle ellerini daha çok kullanmaları gerekti ve beyinleri bu sayede gelişti. Bu türler evrimleşti ve insanlık yayıldı.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #2 : 21 Nisan 2019, 08:51:33 »
Maymundan geldiysek maymun nerde bab ba?

Evrim türlerine birlikte bakalım, ancak bakmadan önce evrim süresini 3 ayrı zamana ayıralım " ilk zaman - orta zaman - şimdiki zaman "

İlk zamanda bulunan türlerin hepsi şimdiki hayvanlara çok fazla benzediğini internetten bakarsanız kavrayabilrisiniz. Boyutlarından bahs etmiyorum. Kolları kanatları vs vs.

Ancak ortanca zamanda hayvanların evrimleştiğini fark edebilrisiniz örneğin; balinaların arka kısmında kemiklerin olduğunu fark edeceksiniz bu çok açık bir şekilde demek oluyor ki balina önceden bir kara hayvanıymış. Ancak ilk zamana bakıldığında ise normal bir durumda yani 2. zamanda orta zamanda olmuş bu olay.

Ya geçirdikleri evrimleri kaldıramadılar ya da dünyaya düşen meteor yüzünden oldu. O türler oldu ve 1. zamanda oluşan türler coğrafi konumun etkisiyle başka alanlara göç etmek zorunda kaldılar.  Örneğin; b yerindeki bir maymunun saban sebebiyle ayakta olması gerekiyordu. Şimdi ise göç etti ve hala eğilebilir. Çünkü o kısımda saban yok. İnsanlığın yayılmasının ardından maymunlar tekrardan eğilmeye başladı. Homo sapiens adlı türün nesli tükendi.

Balinalar yüzebilir konuma geldi ve hayvanlar 1. zamandaki ilk zamanın hayvanlarına şuanda benzemeye başladı.

Yani şunu özetleyebiliriz;

1. Zaman = Şimdiki zaman

2. Zaman = Evrim

3. Zaman(Şuanki) = 1. Zaman.

Çevrimdışı Heroldina

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 19 Mart 2020, 05:13
Toplam oynama: 118 gün, 16 saat
« Yanıtla #3 : 21 Nisan 2019, 09:01:45 »
Burası ne inci sözlük nede reddit, oyun platformu ilgi çekmek için ateist olduğunu kanıtlamaya çalışma.

agnostiksin.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 09 Aralık 2019, 20:15
Toplam oynama: 75 gün, 11 saat
« Yanıtla #4 : 21 Nisan 2019, 09:03:02 »
Burası ne inci sözlük nede reddit, oyun platformu ilgi çekmek için ateist olduğunu kanıtlamaya çalışma.

agnostiksin.
ekleme yapim
özgürsün, istediğin dine inanabilirsin
insanların fikrini almak bu konu için saçma
çünkü herkes kendi inandığı dini ölümüne savunacaktır

Çevrimdışı KiKi

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 18 Nisan 2021, 17:43
Toplam oynama: 143 gün, 1 saat
« Yanıtla #5 : 21 Nisan 2019, 09:03:24 »
Boşuna uzun uzun yazma. Bariz agnostiksin. Agnostizmi araştır. Burada yaş ortalaması 12 olan bir sunucuda gereksiz muhabbet çevirip kendini yormanın bir anlamı yok.

Çevrimdışı inanilmaz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp
Son giriş: 01 Ocak 2023, 13:11
Toplam oynama: 176 gün, 17 saat
Birlik: ********VIC
« Yanıtla #6 : 21 Nisan 2019, 09:05:49 »
No god

Çevrimdışı Bishere

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 07 Ağustos 2021, 10:26
Toplam oynama: 64 gün, 2 saat
« Yanıtla #7 : 21 Nisan 2019, 09:19:48 »
açık konuşayım alınma

uzun yazarak fazla boş doldurmuşsun

kimse okumaz, ki

Boşuna uzun uzun yazma. Bariz agnostiksin. Agnostizmi araştır. Burada yaş ortalaması 12 olan bir sunucuda gereksiz muhabbet çevirip kendini yormanın bir anlamı yok.

ilave olarak çokta merak ediyorsan genel sohbette yine benim açtığım bir konu vardı, ondan görüşlere bakman yeterli olur

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #8 : 21 Nisan 2019, 09:20:57 »

agnostiksin.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #9 : 21 Nisan 2019, 09:21:45 »
açık konuşayım alınma

uzun yazarak fazla boş doldurmuşsun

kimse okumaz, ki

ilave olarak çokta merak ediyorsan genel sohbette yine benim açtığım bir konu vardı, ondan görüşlere bakman yeterli olur

Aynen senin açtığın konuda bazı şeylerin aydınlanmasında çok yardımcı oldu bana