Yapılmaması gerekenler
-Merhaba ben size katılmak istiyorum.
-Bir bira söyler, "Bana da bir yelek ayarlar mısınız?"
-Çeteye alım var mı?
Bu sadece Mc'ler için geçerli değil. Bir arkadaş grubu düşünün, aralarına gidip benimle de arkadaş olun derseniz, size bir garip bakarlar. Açıkçası embesil muamelesi görürsünüz. Bu nedenle bu tarz cümleler kurmayın. -Mekana girip bira almak sonra köşeden etrafı izlemek.
Bunu yaparsanız muhtemelen bilgi almaya çalışan biri gibi gözükürsünüz. Ters tepkiler almanız normaldir. -Mekana girip sadece müşteri gibi takılmak.
Bira iç git, bira iç git. Şimdi rolsel olarak o mekana günde onlarca kişi girip çıkıyor. Siz, katılmak istiyorsanız müşterilerden farklı davranmalısınız. Bu çoğu kişinin düştüğü bir hata. -Biri ile tanışırken kulüp hakkında sorular sormayın, soruya boğmayın.
Yine bilgi almaya gelen biri gibi gözükeceksinizdir. Yapılması gerekenler
-İçeri girmek, ilk gün sadece bira içip etrafı ufaktan tanımak ortama bakmak. Şurada şömine var. İşte üyeler şurada oturuyor, göze çok batmamak.
-İkinci gün, deskin arkasında, size biranızı veren kişi ile muhabbet kurmaya çalışmak. Normal havadan sudan konuşun. Normal olarak biriyle tanışır gibi yaklaşın.
-Kulüp ismini ağzınıza almamaya özen gösterin, kulübü temsili ile ifade edebilirsiniz. Mesela Hells Angels yerine 81 gibi.
-Daha sonrası için bir prospect ile yakınlaşmaya başlayın. O sizi sürekli orada gördüğü için kendine gelen ayak işleriniz size yıkmaya başlayacaktır. Tuvaleti temizle, şurayı süpür. Şunu getir, şunu götür.
-Patron ile aranız iyi olmaya başladığında yaptığınız işlerde artacaktır, üyelerde işleri yaptığınızı görecek. Daha sonra bir üyeyle tanışmak için hazırsınız.
-Sonrası kulübe göre değişir. Mixtec's Mc kulübü için konuşursam sonrası, güven meselesi birinin size kefil olması gerekiyor. Birine kefil olmak kolay bir iş değildir. Bu yüzden tavsiyemiz tek kişiye odaklanmanızdır. Herkesle iyi olayım yerine tek kişide odaklanırsanız bu süre kısalır.
-Başka kulüpler için bu bir süre zarfı olabilir. OOC olarak 1 hafta gibi.