2012 filan, abim anlatıyor işte böyle; " Yaralanırsan ambulans filan geliyor, aynı gerçek hayat gibi ne varsa yapıyorsun... " heyecanlandım tabii, ilk başlar da oynamazdım, bir kaç yıl tüm gün abimin rollerini, yetkili olduğu zaman nasıl kullandığını, map yapmasını vesaire öğrendim, sonra biraz da kafam ermeye başlayınca Hard - RP sunucusun da başladım, Multi Account sayıldığı için ticket atıp ban yiyen ilk kişi olabilirim belki, bundan iki yıl önce ara verdim, o zamanlar serverlar çok dolu olmazdı 100-150 kişi görse vay be diyerek mutlu olurduk, rol ortamı da bir o kadar güzeldi, insanlar gerçekten rollerine bakıyordu, " DM ", bir kere bire " DM " yediğimi hatırlamam, en çok o zaman eğlenirdim, insanlar gerçekten rol yapıyordu, gözlemleyip gözlemleyip denerdim, üstüme bende bir şeyler kattım, " O zaman da kanser diye nitelendirdiklerimiz var mıydı? " diyorsak evet vardı fakat azımsanır derece de, bir çok rol deneyimimi ilk başladığım zaman yaşadım, barmenlik, okul rolleri vesaire, kendi kendime bile rol yapardım, o zaman kendi kendine rol yapanları garipseyen bir kitle de vardı sanırım...
Bir süre sonra bıraktım, Steam'i filan öğrendim, farklı bir deneyim benim için başladı, bu server'a da ilk açıldığı zamanlar girip çıkmıştım, arkadaşım bura da oynadığını söylemişti, ben de ona rol öğretebileceğimi teklif etmiştim fakat bir gün girdim, daha da girmedim, sonra yine konuşması geçince başladım ve temelimi buraya attım, hala da burada tutuyorum, bakacağız artık.
İllegal rolümü ilk burada yaptım, güzel bir deneyimdi fakat tercihim olmayan bir roldü, burada daha çok legal imkan bulmak, konser, müzikal ve benzeri roller gerçekleştirmek isterdim fakat olmadı, sonra senden iyi helper olur filan denince başladım helperlığa, bir yıldır devam ediyorum, yakın zaman da FG olmayı düşünüyor olsam da emin değilim.
Biraz kendimi tanıtır gibi oldu ama böyle başladım sonuçta.