Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Karma eğitim sistemi hakkında - eleştrel fikirler

Başlatan Bishere, 10 Nisan 2019, 19:06:39
Okunma sayısı 550 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bishere

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 07 Ağustos 2021, 10:26
Toplam oynama: 64 gün, 2 saat
Selam dostlarım, bu gün sizlere Türkiye'nin eğitim sistemi ve diğer sistemlerden farklı bir konuyu ele alıcağım. Çoğu kişinin taraflı - tarafsız ayrılıklara düştüğü bir sistem bu, "karma eğitim sistemi".

Karma eğitim sistemini bilmeyen arkadaşlar olduğunu farz sayarak ne olduğunu kendi görüşüm ile kısaca özetleyeyim, karma eğitim sistemi kız ve erkek öğrencilerin karıştıralarak sınıflara ve ders hanelerine dağıtıldıkları bir sistem. Bazı yetişkinler, karma eğitim sistemine çok farklı bakıyor ve bunu cinsellik bakımından değerlendiriyor iken - bazı veliler ise karma eğitim sisteminin oldukça yararlı olduğunu öne sürüyor.

Ben şimdi kendi görüşümü belirtmeye başlıyorum, ve lütfen sizde altta görüşlerinizi belirtmeyi unutmayın.

Karma eğitim sistemi tarafımca sisteme gerçekten iyi bir etki sağlıyor, çoğu kişide böyle düşünebilir. Fakat, iyi yönlerinden çok gerçekten negatif yönlere sahip. İyi yönlerinden ziyade birazda bu sistemi negatif yönde eleştireceğim. Çoğu veli ve yetişkin - düşünce iradesine sahip insanlarda bu sistemin ön yargısını görüyorum. Bazen düşündüğümde de bu ön yargı çok mantıksız gelmiyor. Kimisi, "kızım karma eğitim sisteminde kültürsüz karşıt cinslerle bulunmamalı" fikrini öne sürüyor. Bu fikir her noktadan ve her açıdan yanlış değil, evet gerçekten karma eğitim sistemi bulunan okullarda karşıt cinslerden veya öz cinslerden çok fazla kültürsüz nitelikte insan bulunuyor. Bu insanların çoğu, genel olarak eğitim görmemiş veyahut kendini ön plana çıkarmak için çabalayan insanlar.

Ayrıca karma eğitim sisteminde bulunan kız öğrencilerin bazılarında, kendilerine ilgi gösterilmesi ve ilgi çekecek nitelikte davranılması için gereğinden çok fazla bakım yeteneklerini ortaya koyuyorlar. Bunun sonucunda eğitim ortamına aşırı derecede makyaj içerikli ve garip terimlerle dalan kızlar, oje sürülmüş elleriyle veyahut değişik yürüyüş tarzlarıyla diğer karşıt cinsleri etkilemeye çalışan kızlara rast geliyorum. Bu durum, doğal olarak karşıt cinsin cinsellik ve tatmin duygularını etkiliyor. Bunun sonucunda da, ortam genel olarak eğitim - öğretim ortamı olmakta ziyade bir "yarışma - cinsellik - kültürsüzlük" ortamına dönüyor. Karşıt cinslerden etkilenen arkadaşlarda, kendine fazla derecede bir bakım sergileyerek aynı seviyeye ulaşıyorlar. Ve eğitim ortamında işte bu kısır döngü başlıyor, A kişisi X'den etkileniyor, X kişisi B'den etkileniyor, A - X'i etkilemek için uğraşıyor, X - B'yi etkilemek için uğraşıyor" ve sonuç olarak okulların genelinin eğitim ve öğretim başarısında fazla bir düşüş yaşanıyor.

Bu benim kendi görüşümdü, ve bu görüşüme karşıt - eleştirel yön taşıyan bütün yorumları altta alıcağım.

Spoiler:
Konuyu, bu görüşle ilgilenen arkadaşları ve farklı fikirleri ortaya almak için açtım. Yorum olarak, ciddiyetsiz yorumlardansa samimi yorumları dikkate alıcağım.

Çevrimdışı hell

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Maria Oez Lv.19
Köken: Alman
Son giriş: 28 Temmuz 2024, 16:45
Toplam oynama: 103 gün, 23 saat
Jaul Torres Lv.19
Köken: Arap
Son giriş: 28 Temmuz 2024, 15:17
Toplam oynama: 0 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Karma eğitim sistemi hakkında - eleştrel fikirler
« Yanıtla #1 : 10 Nisan 2019, 19:51:19 »
Ne desen haklısın o kadar anlıyorum ki seni

Çevrimdışı kenni

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 31 Mart 2020, 14:02
Toplam oynama: 106 gün, 0 saat
« Yanıtla #2 : 10 Nisan 2019, 19:53:09 »
Adam haklı dağılın

Çevrimdışı inanilmaz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp
Son giriş: 01 Ocak 2023, 13:11
Toplam oynama: 176 gün, 17 saat
Birlik: ********VIC
« Yanıtla #3 : 10 Nisan 2019, 21:19:20 »
Ne desen haklısın o kadar anlıyorum ki seni

Çevrimdışı Bishere

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #4 : 10 Nisan 2019, 21:28:00 »
bence hemen sil bunu kadınlara hakaret sayılıyor çünkü

senin açtığın konu hakkında forum görevlisine bir ileti gönderdim, ama sanırsam başlık biraz eleşri dışına çıkmış

bu konu tamamen eleştirel cümleler içeriyor ve hakaret yok, o yüzden bunu arşivleyebileceklerini sanmıyorum

Çevrimdışı onlykkazu

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Mart 2022, 19:13
Toplam oynama: 162 gün, 20 saat
« Yanıtla #5 : 11 Nisan 2019, 08:26:08 »
Kanka haklısın ama okullardaki sew mevsuzu bu konu içerisine girermi bilmiyorum çünkü nerden baksan hepimiz bi sewimiz olsun diye uğraşmışızdır

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 16 Temmuz 2022, 03:31
Toplam oynama: 17 gün, 10 saat
« Yanıtla #6 : 11 Nisan 2019, 14:04:04 »

karma eğtimin olduğu okullarda disiplini sağlamak zor oluyor (üni hariç)

Çevrimdışı Bishere

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #7 : 11 Nisan 2019, 16:11:42 »
Kanka haklısın ama okullardaki sew mevsuzu bu konu içerisine girermi bilmiyorum çünkü nerden baksan hepimiz bi sewimiz olsun diye uğraşmışızdır

bunu yorum olarak almıyorum

karma eğtimin olduğu okullarda disiplini sağlamak zor oluyor (üni hariç)

kesinlik ama kesinlikle

Çevrimdışı Brownie

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 31 Aralık 2024, 23:04
Toplam oynama: 2 gün, 1 saat
« Yanıtla #8 : 11 Nisan 2019, 17:09:16 »
Yorum yapanların* çoğu imamhatipli galiba. Her makyaj yapana düşen, kız/erkek etkilemeliyim egomu tatmin etmeliyim şeklinde gezen insanlara yaklaşmazsın olur biter. İnsanların karşı cinsi veya hemcinslerini etkilemesi, onlar üzerinde belki yanlış kelime olabilir ancak baskı kurması, kararlarını etkileyebilmesi de bir başarıdır sonuçta. Şayet bu sistemde zararlı olan tek şey varsa o da sınav sistemidir. Kültürsüz diyebileceğin insanlarla aynı okulda isen ki onlarda senin gibi sınavla gelmişlerdir (devlet okulları açısından konuşuyorum)

Okulun başarısı denilen mevzu tamamen saçma bir durum zaten, herkes çalıştığının karşılığını alır. Bu noktada bireysel düşünmek gerekli. Okul dediğin bireylerden oluşur çoğu mezun lise/üniversitenin önünden bile geçmez (benim çevremde öyle en azından) , okul başarısı düşüyor diyerek kendini kandırmanın mantığı yok.

Çevrimdışı Bishere

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #9 : 11 Nisan 2019, 18:10:31 »
Yorum yapanların* çoğu imamhatipli galiba. Her makyaj yapana düşen, kız/erkek etkilemeliyim egomu tatmin etmeliyim şeklinde gezen insanlara yaklaşmazsın olur biter. İnsanların karşı cinsi veya hemcinslerini etkilemesi, onlar üzerinde belki yanlış kelime olabilir ancak baskı kurması, kararlarını etkileyebilmesi de bir başarıdır sonuçta. Şayet bu sistemde zararlı olan tek şey varsa o da sınav sistemidir. Kültürsüz diyebileceğin insanlarla aynı okulda isen ki onlarda senin gibi sınavla gelmişlerdir (devlet okulları açısından konuşuyorum)

Okulun başarısı denilen mevzu tamamen saçma bir durum zaten, herkes çalıştığının karşılığını alır. Bu noktada bireysel düşünmek gerekli. Okul dediğin bireylerden oluşur çoğu mezun lise/üniversitenin önünden bile geçmez (benim çevremde öyle en azından) , okul başarısı düşüyor diyerek kendini kandırmanın mantığı yok.

olayın mantığını anlamamış birisi daha

bunu da yorum olarak almıyorum ve tekrar tekrar okuyana kadar da almayacağım