Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Root

Başlatan Touched, 03 Nisan 2019, 13:16:30
Okunma sayısı 3433 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Touched

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Root
« : 03 Nisan 2019, 13:16:30 »

R O O T

CHLOE NOVA | ROOT YONETICISI/KURUCUSU

Girişimci ve aynı zamanda bir doktor olan Chloe Nova'nın kurmuş olduğu Root şirketi, şehirde yeni bir düzen
     oluşturmak adına toplumu desteklercesine bir duruş sergiliyor. Root'a bağlı hukuk departmanı, sağlık
     departmanı, güvenlik departmanı, sanat departmanı gibi daha birçok departman, insanlara yardımcı olmak için
     hizmet vermeyi planlıyor. Herkes Root'un imkanlarından faydalanabilecek. World News'e
     röportaj veren Chloe Nova'nın sözleri gündeme oturdu :

"Şehirdeki 'sistemin' ne kadar yetersiz olduğunun farkına varmak çok zor değil açıkçası. Şehirde tıbbi, hukuki ve
     güvenlik kapsamında destek göremeyen siviller olduğunu biliyorum. Hastanelerde doktor bulamayan, hakkını
     savunacak avukat veya avukatı dinleyecek bir yargı sistemi bulamayan bir topluluk görüyorum. Suç artışının
     önüne geçmeyi başaramayan bir polis departmanı görüyorum. Ne yazık ki suçun önüne geçmek yalnızca
     tutuklamayla olmuyor. Böyle olsaydı dünya çok güzel bir yer olurdu. Suç artışının önüne toplumsal, kültürel
     yollarla geçilebileceğini, eğitim ile geçilebileceğini düşünüyorum. Root projesini başlatma sebebim ise bir düzen
     getirebileceğime inanmamdır. Tamamını değiştiremezsiniz ama değiştirilebilir olan kısma el uzatıp çekip
     alabilirsiniz."

!  Root, devlete destek olmak ve topluma hizmet etme, toplumu geliştirme amacıyla kuruldu. Los Santos'daki sistem yetersizliğinin önüne geçmek ve yeni bir düzen oluşturmayı hedefliyor. Root'a, sivillerin yanı sıra; Polis Departmanı'nda, hastanede ve GOV'da çalışmakta olan kişiler de başvurabiliyor. Başvurdukları departman için yeterli oldukları düşünüldüğü sürece her departmana başvurabilirler.

Los Santos'un vali seçimlerinin altını çizen Chloe Nova, her seçim sonucunda artan vergilerin ve GOV'ın sorumsuzluğunun sonucunun isyanlarla bittiğini belirtiyor. Halkın, devletin yaptığı yanlışlar yüzünden kışkırtıldığını ve bunun da suçu doğurduğunu dile getiriyor.

Alıntı yapılan:  World News
2018 vali seçimlerine bir göz atalım. Yeni gelen valinin yönetiminde ekonominin dengesi bozuldu ve bu da benzin fiyatlarına yansıdı. Valinin daha geleli bir hafta olmamışken böyle bir artışa gitmesi, vergileri yükseltmesi... Bu insanları kızdırdı, kışkırttı. GOV binasının önünde isyan başlattı insanlar, sokaklara döküldüler. O gün yaralanan polis ve hayatını kaybeden birkaç kişiyi hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu gerçekten kötü bir durum, düzensizliğin canla ödendiği bir günü gördük o gün. Bahsettiğim şey tam olarak da bu. İnsanlar günden güne sinirli hale geliyorlar. Dönüp kendimize 'Neden' sorusunu hiç sormuyoruz. Çünkü başka seçenekleri yok. Onlara verilmiş sosyal bir destek yok. Hastanelerin acil servisleri bile günün çoğu vaktinde boş. GOV'ın yeni yöneticileri de eskileri gibi sorumsuz. Polis Departmanı'nı tebrik etmek bile gerekebilir. Çünkü görünen o ki şu an Polis Departmanı'nın olmadığı bir Los Santos düşünemiyorum. Suçun önüne geçemeseler de yavaşlatmayı başarıyorlar. Şehrin yükünü omuzlamak kolay değil. Root olarak bizim de yapmaya çalıştığımız şey devlete destek olup toplumu ileriye taşımak. Bunun için mücadele edeceğiz.

HUKUK DEPARTMANI - GOV ILISKILERI

Root'un hukuk departmanında çalışan ilgili avukat, şikayetçi kişinin şikayetini dinleyip dosya oluşturur. Sanığın bilgilerini dosyaya işler. Eğer sanığın bilgilerine ulaşılamıyorsa bunu güvenlik departmanına bildirir ve ilgili bölgeye bir güvenlik ekibi gidip sivil bir şekilde bölgeyi inceleyip sanığın bilgilerine ulaşmaya/kanıt almaya çalışır. Oluşturulan dosya, yetkilendirilen bir avukat tarafından GOV'a teslim edilir ve dava sonuçlanana kadar takibi aynı avukat tarafından yapılır. Hukuk departmanı şikayetçi olan kişinin korumaya alınmasına karar verirse güvenlik departmanı devreye girip şikayetçi olan kişiyi dava sonuçlanana kadar koruma altına alır. Aynı şekilde, hukuk departmanı profesyonel bir kadrodur. Sakinliğini korumalı ve sabırlı olmalıdır. Başka bir memurla tartışmaya girmemelidir.

SAGLIK DEPARTMANI - HASTANE ILISKILERI

Root, acil durumlarda kendi hastanesinde müdahale yapabilecek kadar yeterli durumda. Herhangi bir durumda hasta, Root'un hastanesine uzaksa sivil ambulans ile Los Santos hastanesine götürülür. Root'un acil servisi, gerekli müdahaleyi ambulans içerisinde yaparak hastayı canlı tutmayı ve hastaneye ulaştırmayı başarmayı hedefler. Los Santos hastanesinde Root doktorlarının herhangi bir yetkisi yoktur fakat ameliyat, müdahale gibi durumlarda Root'ta yetkili olan kişiler, Los Santos hastanesi görevlileri tarafından yardım istendiği zamanlarda yardım etmekte özgürdürler. Root sağlık görevlileri sakin olmalıdır ve hiçbir memurla tartışmaya girmemelidir. Bunu üstlerine bildirmelidir. Üstleri de bu konuyu ilgili departmanın şefiyle sakince konuşarak çözmelidir. Çözüme ulaşılamıyorsa hukuk departmanına gidilerek işlem başlatabilir.

HALKLA ILISKILER DEPARTMANI

Halkla İlişkiler Departmanı; gün içerisinde sivil vatandaşlar tarafından gelen talepleri değerlendirmekle görevlidir. Aynı zamanda halk için yapılan bildirimlerde yine aynı şekilde bu departman görevlidir. Basın açıklamaları ve medyayı ilgilendiren konular Medya Departmanı ile Halkla İlişkiler Departmanı'na aittir. Bu tarz konularda ortak olarak çalışırlar. Departmanların toplum hakkında verdiği kararların bildirisi bu departmana aittir. Ayrıca departman başvuru formları ilk olarak Halkla İlişkiler Departmanı'nın şefinin veya yetkilisinin değerlendirmesinden geçip Yönetim Departmanı'na iletilir. Departmanlar hakkında gelen departman şikayetlerini değerlendirip Geliştirici Ekip, Departman Denetim ve Hukuk Departmanı gibi departmanlara sunmakla görevlidirler. Herkesle iyi anlaşabilen, ikna yeteneği gelişmiş ve sabırlı kişiler arasından seçilirler.

MEDYA DEPARTMANI

Medya Deparmanı, insanlara ulaşmak amaçlı kurulmuş bir departmandır. Bu departmanda çalışan kameraman, muhabir gibi daha birçok haber grubunun olduğu gibi müzik piyasasıyla ilgili olan ve sanatçıyı topluma ulaştıran gruplar da vardır. Pazarlama, reklam, tanıtım, haber gibi kısacası; toplumla iletişimin dahil olduğu her alanda sorumlu olan departmandır. Halkla İlişkiler Departmanı ile ortak çalıştığı bazı konular bulunur. Bunlar genelde topluma yapılan bildirilerdir. Haber grubunda olan çalışanlar Polis Departmanı gibi birçok departman ile sık sık görüşürler. Olay yerinde bulunurlar ve durumu rapor ederler, kayıt altına alırlar. Elbette bunları ilgili departmanlarla görüşüp izin alarak yapmaları mümkündür. Hastanede tutulacak olan bir rapor için hastane, GOV'a dahil bir olayla ilgili hükümet binasında tutulacak olan bir rapor için de GOV yönetiminden izin alınmalıdır. Haber acil nitelikteyse çekilen görüntüler olay bittikten sonra ilgili departmanın yönetiminin önüne sunularak onay alınır. İlgili departman yönetiminin onayı olmadan izinsiz çekilen fotoğraflar, haber niteliği taşımaz ve paylaşılamaz. Olası bir yasa dışı durumda, yaşanılan durum Hukuk Departmanı'na ve ilgili departmanın yönetimine bildirilir.

EGITIM DEPARTMANI

Şehirdeki öğrencilerin eğitim alması için kuruldu. Öğrenciler eğitimlerini tamamladıktan sonra isterlerse devlet kurumlarına, isterlerse de Root'a başvurabilirler.

INTELLIGENCE OPERATIONS

Intelligence Operations, devleti ve toplumu korumak için ölümü bile göze alan seçilmiş kişilerden oluşur. Bu kişiler; tıp, mühendislik, tarih, hukuk gibi birçok alanda kendilerini ispatlamış ve birçok silahı profesyonelce kullanmayı bilen kişilerdir. Medeniyet, devlet ve toplumu korumayı amaç edinmişlerdir. Kimisi avukat olarak, kimisi sivil olarak, kimisi de başka bir halde... Onlar halkın arasındadır. Bir IO gizlenmeyi, hayalet olmayı çok iyi bilir. Onlar için görev esastır. Intelligence Operations'a nasıl ve ne şartlarda katılmak gerektiğini kimse bilmiyor. Belki de yalnızca bir efsane...

DEPARTMAN DENETIM

Tüm departmanları denetlemekle görevli olan departmandır. Yönetim ve Geliştirici Ekip ile sık sık toplantılar yapılır. Sorunlar ve yapılabilecekler konuşulur. Hazırlanan dosyalar ortaya sunulur. Personel giriş / çıkışını ayarlama yetkisine sahiptir. Root gelir ve giderlerini kontrol etme yetkisi vardır. Departman projesi değiştirme ve yönetime kalıcı değişiklik sunma yetkileri bulunur.

Root departmanlarına başvurmak için tıklayın.

Bu birlik tanıtımı Candy tarafından yapılmıştır, izinsiz kullanılması veya kopyalanması yasaktır.

Çevrimdışı Touched

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ynt: Root
« Yanıtla #1 : 03 Nisan 2019, 13:16:44 »

Güncellemeler ve bildirimler buradan yapılacak :

Başvurular için > Tıkla

Medya Departmanı İnternet Sitesi : Pasif

Halkla İlişkiler Departmanı İnternet Sitesi : Aktif > Tıkla

Sağlık Departmanı İnternet Sitesi : Aktif > Tıkla

Hukuk Departmanı İnternet Sitesi : Pasif

Departman Kadrosu İnternet Sitesi : Aktif > Tıkla

Bağış ve destek için banka hesap numarası : 9146

Bağış yapan / destek çıkan kişiler :

1 - Leif Akerman : 250.000 $

Çevrimdışı VinnieSxde

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 24 Eylül 2021, 13:52
Toplam oynama: 16 gün, 11 saat
Birlik: (Yok)
« Yanıtla #2 : 03 Nisan 2019, 13:29:50 »
Tanıtımı okudum, düşünce güzel ama uzun soluklu olacağını düşünmüyorum.Bir kemik kadro oturtsanız bile rolleriniz kısa bir süre sonra kısır döngüye girecek.Böyle bir konsepti yapmak için diğer insanlarla etkileşim içinde olmak gerekiyor.Ne yazık ki bu sunucuda imkansız, kolay gelsin.

Çevrimdışı Touched

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #3 : 03 Nisan 2019, 13:36:07 »
Tanıtımı okudum, düşünce güzel ama uzun soluklu olacağını düşünmüyorum.Bir kemik kadro oturtsanız bile rolleriniz kısa bir süre sonra kısır döngüye girecek.Böyle bir konsepti yapmak için diğer insanlarla etkileşim içinde olmak gerekiyor.Ne yazık ki bu sunucuda imkansız, kolay gelsin.

Bir şeyler yapmak isteyenler var ve ben de yönetici olarak fırsat sunuyorum. Kaçırmadan değerlendiren olursa büyük şeyler yapılabilir.

Çevrimdışı Old Elo

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Ekim 2019, 22:48
Toplam oynama: 0 gün, 20 saat
« Yanıtla #4 : 03 Nisan 2019, 13:56:03 »
Kolay gelsin

Çevrimdışı ATILLA KAYA

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 01 Ocak 2025, 00:39
Toplam oynama: 10 gün, 7 saat
Cin Galvez Lv.23
Köken: İtalyan
Son giriş: 17 Nisan 2022, 18:47
Toplam oynama: 137 gün, 20 saat
« Yanıtla #5 : 03 Nisan 2019, 13:57:00 »
Creon burayı destekleyecek ehehe!

Dediğim gibi destekleyeceğim. Soluğunu vermekten vazgeçme, erken pes eden hiçbir şey kazanamıyor.

Çevrimdışı takasi

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp
Son giriş: 03 Haziran 2023, 17:34
Toplam oynama: 139 gün, 8 saat
Birlik: ********VIC
« Yanıtla #6 : 03 Nisan 2019, 14:00:40 »
Lisede gazetecilik alanını bitirdim, istersen yardımcı olabilirim. Özelden yazman yeterli.

Çevrimdışı benatakan

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 09 Aralık 2023, 23:03
Toplam oynama: 2 gün, 6 saat
Son giriş: 16 Mart 2025, 15:12
Toplam oynama: 267 gün, 13 saat
Son giriş: 26 Ekim 2023, 01:17
Toplam oynama: 5 gün, 8 saat
« Yanıtla #7 : 03 Nisan 2019, 16:56:24 »
olabilir neden olmasın

Çevrimdışı Loki

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Kanadalı
Son giriş: 10 Şubat 2021, 21:09
Toplam oynama: 287 gün, 3 saat
« Yanıtla #8 : 04 Nisan 2019, 01:34:33 »
Ooo, harika gözüküyor

Çevrimdışı Touched

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #9 : 04 Nisan 2019, 02:29:19 »
Intelligence Operations tanıtıldı. Intelligence Operations rütbesi, MG/Mix gibi durumlara önlem olması açısından kimseye verilmeyecektir. Kimse Intelligence Operations'a dahil olanları hiçbir zaman göremeyecek. Sistemler birkaç güne tam oturacak zaten.