Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Anket

argeyi

Destekliyorum
38 (88.4%)
Desteklemiyorum
5 (11.6%)

Toplam Oy Verenler: 43

[DETAYLI] Geliştirilmiş Uyuşturucu Sistemi

Başlatan suey, 27 Mart 2019, 19:44:21
Okunma sayısı 1460 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı suey

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 25 Ocak 2023, 21:12
Toplam oynama: 49 gün, 16 saat
Birlik: (Yok)
[DETAYLI] Geliştirilmiş Uyuşturucu Sistemi
« : 27 Mart 2019, 19:44:21 »
Şuanki uyuşturucu sistemi gerçekten çok yetersiz. Ben elimden geldiğince ayrıntıya yer verdim ve düşünebildiğimin en iyisini düşündüm. İleride bu konuyu düzenleyeceğim, şuanda sadece uyuşturucu bulundurma/stoklama sistemini yazıyorum.

1) UYUŞTURUCU TÜRLERİ

Şuan aklıma gelen türleri şöyle yazıyorum:

Eroin(ml), Kokain(gram), Meth(gram), Esrar(gram), LSD(ml), Amfetamin(gram), Ekstazi(hap)

Bu kadarı yeterli, fazla fazla tür eklemeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Sade ve öz. Ayrıca bu türler aralarında gram ve hap olarak iki birime ayrılabilir.

2) UYUŞTURUCU BULUNDURMA/STOKLAMA

Şuanda bulunan sistemde sadece /udurum var, "X gram uyuşturucu" var. Ben bunun yanında uyuşturucu türleri, uyuşturucuyu depolayacağımız çanta/poşet ve benzeri şeyleri de eklemek istiyorum. Sadece X gram uyuşturucu değil, "X pakedinde X.X gram uyuşturucu var" olarak görmek isterim. Evet, X.X. Sadece gram değil, miligramlara kadar yazılması çok daha realistik olacaktır. Örnek olarak "[ 1.Naylon Poşet(Küçük) - (2.7gr/7.0gr)  - Kokain]" yazması çoook güzel olur.

Bulundurabileceğimiz paketleri şöyle sıralayabiliriz:

• Naylon Poşet(KÜÇÜK/ORTA/BÜYÜK)
  • Buruşturulmuş Kağıt(KÜÇÜK/ORTA/BÜYÜK)
  • Hap Kutusu(KÜÇÜK/ORTA/BÜYÜK)
  • Kağıt Poşet(KÜÇÜK/ORTA/BÜYÜK)
  • Sıvı Şişesi(KÜÇÜK/ORTA/BÜYÜK)
  • Şırınga(KÜÇÜK/ORTA/BÜYÜK)

Temel olarak küçük paketler en fazla 7.0gr, ortalar en fazla 14.0 büyükler ise 28.0 taşıyabilmeli. Hap olarak alınan uyuşturucular için ise -,mesela eroin, ekstazi- küçük 10 hap, orta 20, büyük 30 tutabilir. Sadece hap kutusunda hap tutulabilir. Hap kutusuna başka uyuşturucu koyulamaz. Sıvı şişesi sadece LSD barındırabilir. sırayla 10ml, 20ml, 30ml barındırabilir. LSD sadece bunda depolanabilir. Şırınga sadece eroin barındırabilir. Sırayla 10ml, 20ml, 30ml. Eroin sadece şırıngada barınabilir.

Paket oluşturmak için ise sadece şunu yapıyoruz:

/upaketolustur(/upo): Sadece bunu yazıyoruz ve bir dialog çıkıyor, üstte bahsettiğim 6 paket türünden birisi çıkıyor. İstediğimize tıklıyoruz ve oluşuyor. Paket oluşunca içinde doğal olarak 0/X uyuşturucu var.

Uyuşturucu slot sistemi ise şu, üstümüzde uyuşturucu paketleri var mesela, /udurum yazınca şu geliyor:

[0. Naylon Poşet(BÜYÜK) - (28.0/28.0GR) - Meth ]
[1. Hap Kutusu(KÜÇÜK) - (10/10Hap) - LSD ]

Kaptın mı? Birisine uyuşturucu verirken ya da kullanırken bu slot ile kullanacağız. Mesela şöyle:

/uver <oyuncuid> <paketid>
/ukullan <paketid> <birim(gram,hap vb.)>

Tamam her şey güzel de, nasıl büyük bir miktar pakedi küçüklere dağıtacağız? Bunun için şöyle bir şey var aklımda, komut şu:

/utransfer (/ut): Bu komut bir uyuşturucu pakedindeki uyuşturucuyu diğer bir pakede aktarmaya yarıyor. Mesela elimde full dolu bir büyük naylon var. Bunu 4 adet küçük naylona bölmek istiyorum. Bu komutu şöyle yazıyorum:

/utransfer <paketid0> <paketid1> <X.X birim(gram/hap vs.)>

Bunu yazdigimde paket0dan paket1e X.X birim uyuşturucu aktarılıyor. Bu sayede uyuşturucuyu paketlere dağıtabiliyoruz.

3) UYUŞTURUCU ÜRETİMİ

Uyuşturucu şuan bildiğim kadarıyla sadece tohum alarak alınıyor, ekiliyor falan filan. Gerek yok.

Uyuşturucu onayı olan bir birlik, belirli bir yerde bir laboratuvar a sahip olacak. Şehir dışında bir yer olur, ya da bir karavan olur ya da Jesse Pinkman'ın bodrumu olur, hiç fark etmez. Bir yer laboratuvar olacak, orada gerekli uyuşturucu üretme rolleri yapılacak. Ardından belirlenen komut kullanıldığında belirli miktarda bir uyuşturucu alınacak. Bu uyuşturucunun miktarı bir sabit olarak belirlenebilir. Haftalık 112 birim mesela. Daha realistik olur. Tabii ki esrar ve benzeri boklar için gene ekme rolleri drvam edebilir. Ama belirlenen bir değer kadar alınmalı her hafta.

4) UYUŞTURUCU KULLANIMI/BAĞIMLILIĞI

Bahsettiğimiz şey uyuşturucu, tabii ki de bağımlılık yaratacak. Fakat bu bağımlılık hastaneye gidip tek tuşla tedavi olunacak bir şey olmamalı. Öncelikle, bir uyuşturucu 0.4 gramdan/mililitreden aşağı kullanılamamalı. Hiçbir etki yapmaz, ve 0.3grlık bir şeyi göremezsin.

Ne kadar yüksek doz, o kadar fazla bağımlılık. Ne kadar bağımlılık, o kadar uyuşturucu krizi. Mesela 5 gram meth aldım, 3 gün sonra krize girmeliyim. Bu kriz en az 10 dakika falan olmalı. Ve oyuncu tekrar meth alana kadar 6 saatte bir tekrarlanmalı. Oyuncu meth alınca da bu sefer gene 3 gün sonra krize girmeli. Anladınız değil mi? Uyuşturucuyu satın almak zorunda. KULLANMAK ZORUNDA. Bu boku içtikten sonra sürekli almak zorunda, yoksa ölür. Bu sayede sunucuda kimsenin s*kine sürmediği bu uyuşturucu sistemi insanları kendine bağlayacak. Uyuşturucu satılması gereken bir şey olacak, gerçekten birliklere para kazandıracak. Ve tedavi olma sistemi de olmayacak. Boka battım mı, çıkamayacaksın.

Çevrimdışı valzz9

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Brian Savage Lv.16
Son giriş: 15 Ağustos 2019, 21:40
Toplam oynama: 64 gün, 4 saat
Ynt: Geliştirilmiş Uyuşturucu Sistemi
« Yanıtla #1 : 27 Mart 2019, 19:47:23 »
HARİKA?

Çevrimdışı suey

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 25 Ocak 2023, 21:12
Toplam oynama: 49 gün, 16 saat
« Yanıtla #2 : 27 Mart 2019, 19:56:40 »
HARİKA?

baya harika, umarım bakarlar bir an önce

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Ekim 2020, 17:37
Toplam oynama: 66 gün, 16 saat
« Yanıtla #3 : 27 Mart 2019, 19:59:48 »
nabdın sen

Çevrimdışı KADERVKEDER

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 11 Ekim 2024, 05:43
Toplam oynama: 21 gün, 14 saat
« Yanıtla #4 : 27 Mart 2019, 20:02:18 »
Çok iyi.

Çevrimdışı nappywell

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Ekim 2021, 22:22
Toplam oynama: 101 gün, 12 saat
« Yanıtla #5 : 27 Mart 2019, 20:03:50 »
Şuanki uyuşturucu sistemi gerçekten çok yetersiz. Ben elimden geldiğince ayrıntıya yer verdim ve düşünebildiğimin en iyisini düşündüm. İleride bu konuyu düzenleyeceğim, şuanda sadece uyuşturucu bulundurma/stoklama sistemini yazıyorum.

1) UYUŞTURUCU TÜRLERİ

Şuan aklıma gelen türleri şöyle yazıyorum:

Eroin(ml), Kokain(gram), Meth(gram), Esrar(gram), LSD(ml), Amfetamin(gram), Ekstazi(hap)

Bu kadarı yeterli, fazla fazla tür eklemeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Sade ve öz. Ayrıca bu türler aralarında gram ve hap olarak iki birime ayrılabilir.

2) UYUŞTURUCU BULUNDURMA/STOKLAMA

Şuanda bulunan sistemde sadece /udurum var, "X gram uyuşturucu" var. Ben bunun yanında uyuşturucu türleri, uyuşturucuyu depolayacağımız çanta/poşet ve benzeri şeyleri de eklemek istiyorum. Sadece X gram uyuşturucu değil, "X pakedinde X.X gram uyuşturucu var" olarak görmek isterim. Evet, X.X. Sadece gram değil, miligramlara kadar yazılması çok daha realistik olacaktır. Örnek olarak "[ 1.Naylon Poşet(Küçük) - (2.7gr/7.0gr)  - Kokain]" yazması çoook güzel olur.

Bulundurabileceğimiz paketleri şöyle sıralayabiliriz:

• Naylon Poşet(KÜÇÜK/ORTA/BÜYÜK)
  • Buruşturulmuş Kağıt(KÜÇÜK/ORTA/BÜYÜK)
  • Hap Kutusu(KÜÇÜK/ORTA/BÜYÜK)
  • Kağıt Poşet(KÜÇÜK/ORTA/BÜYÜK)
  • Sıvı Şişesi(KÜÇÜK/ORTA/BÜYÜK)
  • Şırınga(KÜÇÜK/ORTA/BÜYÜK)

Temel olarak küçük paketler en fazla 7.0gr, ortalar en fazla 14.0 büyükler ise 28.0 taşıyabilmeli. Hap olarak alınan uyuşturucular için ise -,mesela eroin, ekstazi- küçük 10 hap, orta 20, büyük 30 tutabilir. Sadece hap kutusunda hap tutulabilir. Hap kutusuna başka uyuşturucu koyulamaz. Sıvı şişesi sadece LSD barındırabilir. sırayla 10ml, 20ml, 30ml barındırabilir. LSD sadece bunda depolanabilir. Şırınga sadece eroin barındırabilir. Sırayla 10ml, 20ml, 30ml. Eroin sadece şırıngada barınabilir.

Paket oluşturmak için ise sadece şunu yapıyoruz:

/upaketolustur(/upo): Sadece bunu yazıyoruz ve bir dialog çıkıyor, üstte bahsettiğim 6 paket türünden birisi çıkıyor. İstediğimize tıklıyoruz ve oluşuyor. Paket oluşunca içinde doğal olarak 0/X uyuşturucu var.

Uyuşturucu slot sistemi ise şu, üstümüzde uyuşturucu paketleri var mesela, /udurum yazınca şu geliyor:

[0. Naylon Poşet(BÜYÜK) - (28.0/28.0GR) - Meth ]
[1. Hap Kutusu(KÜÇÜK) - (10/10Hap) - LSD ]

Kaptın mı? Birisine uyuşturucu verirken ya da kullanırken bu slot ile kullanacağız. Mesela şöyle:

/uver <oyuncuid> <paketid>
/ukullan <paketid> <birim(gram,hap vb.)>

Tamam her şey güzel de, nasıl büyük bir miktar pakedi küçüklere dağıtacağız? Bunun için şöyle bir şey var aklımda, komut şu:

/utransfer (/ut): Bu komut bir uyuşturucu pakedindeki uyuşturucuyu diğer bir pakede aktarmaya yarıyor. Mesela elimde full dolu bir büyük naylon var. Bunu 4 adet küçük naylona bölmek istiyorum. Bu komutu şöyle yazıyorum:

/utransfer <paketid0> <paketid1> <X.X birim(gram/hap vs.)>

Bunu yazdigimde paket0dan paket1e X.X birim uyuşturucu aktarılıyor. Bu sayede uyuşturucuyu paketlere dağıtabiliyoruz.
Dediğin şey gerçekleşirse eminim daha gerçekçi olacak.

Çevrimdışı iloveu3k

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Edward Troen Lv.14