Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Rina RP neden oynanır / oynanmaz, nasıl oynanır?

Başlatan Kelly, 24 Mart 2019, 03:22:49
Okunma sayısı 558 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kelly

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 28 Mart 2019, 00:05
Toplam oynama: 4 gün, 15 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Rina RP neden oynanır / oynanmaz, nasıl oynanır?
« Yanıtla #10 : 24 Mart 2019, 07:30:32 »
     Uzun süredir SA:MP platformunda roleplay sunucularında oynuyorum. Bunun bir yılını Rina'ya ayırabildim ve geliştirilmesi gereken çok şey var. Beni bu sunucuda tutan şey ise diğer sunucuların aksine ilgili bir yönetimin olması. Hatta son zamanlarda aldığım kararlar doğrultusunda bu yönetime dahil olmak için Helper kadrosuna katıldım. Umuyorum ki bir şeyler katabilirim buraya.

Dediklerini çok iyi anlıyorum. Özellikle ESOS'u kapattığım zamanlarda sivil roller yapmaya çalıştığım zamanlar oldu. Bunun dışında karakterimi değiştirip anonim olarak rollere katılmayı da denedim. Kendi adıma söylemeliyim ki, kafa dengi arkadaşlar bulunmadığı sürece rol yapmak benim için fazla zevk vermiyor. Özellikle hayatımın son dönemlerinde okuduğum bölüme kafa yorduğum için, oyuna kalan kısıtlı zamanımı iyi değerlendirmek istiyorum.

Ben eski birliğimi tekrar kurma gibi bir yol izledim. Bu şekilde kendi sınırlarımda rol çevresi oluşturabiliyor, kişileri yönlendirebiliyor ve insanlara bir şeyler katabiliyorum. Herkese de tavsiyem bu şekilde. Bu birlik kurmakla ilgili değil, birkaç işi bulup kendi tayfanı topladıktan sonra onlarla rol yapmak da buna dahil. Özellikle bu ortamlara yeni kişiler katılacaktır ve bu kişilerin senin dilinden konuştuğunu gördüğün zaman yaptığın rollerden daha çok keyif alınacak. Benim de birliğimi kurarak yapmaya çalıştığım olay tam anlamıyla bu. Hem kendim için hem de bir araya getirdiğim insanlar için kaliteli bir ortam hazırlamak. Problemler her zaman olacak, önemli olan bunu düzeltmek için uğraşmak. Özellikle son zamanlarda rol arayışı içine girme gibi bir sıkıntım olmadı. Yani her zaman aklımda yapacak işler, hazırda rol için bekleyen insanlar oldu. Birlik üyelerime de umarım bunu sağlamışımdır.

Evet sunucu sürekli gelişiyor. Gelişmeyen bir sunucu olsaydı burada düşüncelerimi paylaşmak için zaman ayırmazdım. Birlik ile alakalı olarak; sen birlik yönetiminde iyisin ve zaten rol yapmayı bilen birisin. Fakat çok birlik gördüm, gözümün önünde açıldı ve gözümün önünde kapandı. Ciddi birliklerden bahsediyorum. Demek istediğim şey, sunucuda rol ortamı oluşturmak için ciddi bir şekilde birlik işlerine giren bir oyuncu topluluğu olsa bile, sunucunun troll amaçlı takılan ve sürekli kural ihlali yapan oyuncularıyla uğraşmaktan yorulup vazgeçerler. Hatta onlara birlik kurmak gereksiz bir şeymiş gibi görünür artık. Birlik işleri için sağlam bir yönetici lazım. Rol kurallarını bilecek, rol yapmasını bilecek, sabırlı olacak, yönetmeyi bilecek. Bu da her zaman insanların karşısına çıkan bir şey değil elbette.

Düşünceni belirttiğin için teşekkürler.

Çevrimdışı cosef06

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 24 Ağustos 2023, 23:40
Toplam oynama: 137 gün, 7 saat
Lance Rosse Lv.20
Son giriş: 23 Ağustos 2023, 22:26
Toplam oynama: 4 gün, 14 saat
Birlik: ****** * *ife
« Yanıtla #11 : 24 Mart 2019, 09:54:44 »
Rina Roleplay sadece sınavların varken oynanmaz.

Çevrimdışı incredible2

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 17 Mart 2019, 14:01
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #12 : 24 Mart 2019, 11:01:35 »
Rina Roleplay sadece sınavların varken oynanmaz.

Çevrimdışı Hemurian

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 17 Mayıs 2020, 23:15
Toplam oynama: 123 gün, 6 saat
« Yanıtla #13 : 24 Mart 2019, 12:00:51 »
Görüşlerinizin bir çoğuna katılıyorum (Birlikler ile alakalı olanları okumadım fakat daha sonra okuyacağım ve ekleme yapmayı gerekli bulursam ekleme yapacağım.)

Kesinlikle eğer bir çevreniz yoksa rol yapmakta çok zorlanıyorsunuz (IC çevreden bahsediyorum, eğer OOC bir çevreniz zaten varsa IC'de de oluyor, önemli olanı IC'de bunu yapabilmek) ve her zaman gerçekten rol yapmak insanlar ile karşılaşamıyorsunuz, dediğiniz gibi bu tarz insanlar sunucunun en aktif bölgelerinde yer almıyorlar çünkü genelde kendileri gibi birilerini bulmuş oluyorlar ve kendi aralarında rol çevirmeye başlıyorlar ki bunu yapması en sağlıklısı bana kalırsa (Kimse ile rol yapmasınlar, diğerleri rol bilmezdir filan demiyorum, bana kalırsa rolünü bildiğin adamla rol yapması daha eğlenceli oluyor), ayrıca sivil takılmanın en temiz iş olduğu fikrinize de katılıyorum en risksiz ve kısıtlayıcı roller altında kalmadığınız bir seçim, insanlar sizden legalsiniz diye uzaklaşmıyor (En azından bunu yapanı görmedim) ve  bu da size daha fazla rol seçeneği çıkartıyor gibi geliyor bana zaten illegal rollerin bir yerden sonra kısıtlamaya başladığını ve köpeğin kuyruğunu takip etmesi gibi bir döngüye girdiğini gördüm, 4-5 yıldır oynarım sadace bu server de illegal rol yaptım ve yapmama kararımın ne kadar doğru olduğunu anladım, (Server ile alakalı değil, illegal rolleri sevmiyorum ve uygun bulmuyorum yapmak istediğim rollere) fazla da uzatacak bir şey yok sanırım size katıldığımı söylemiştim o yüzden aynı görüşteyiz ayrıca böyle bir konu açmak için emek sarf ettiğinizi göz  önünde bulundurursak teşekkürler...

LSPD hakkında; Evet, elinizde bir yetki bulunuyor ve bu size rol yapma imkanı veriyor, ne kadarda sizler aranızda iyi roller çevirseniz de yaptığınız rolden zevk alsanız da bir yerden sonra 21:45'e kadar aynı rolleri tekrarlamaya başlamak insanı sıkıyor ve gerçekten polis ile role giren bir çok suçlunun amaçlarının rol değil kendilerine gelecek zarardan korunmak olduğunu anlıyorsunuz ve sadace rol yapma isteğinin size yönelik olduğunu görüyorsunuz, karşılıklı olmadığı içinde bir zevk alamıyorsunuz, bu konuda da size katılıyorum fakat yine de eğlenceli bir oluşum olduğunu ve her an rol yapma imkanının sağlandığını düşünüyorum genel olarak, (Yani genel bir ortam elinizde oluyor ve rol istediğiniz zaman ayağınızın altında) bir çok rol bilen kişinin de Polis Departmanı oluşumunun da yer aldığını düşünüyorum. (Şunu da belirteyim, illegal kişiler rol bilmiyor demiyorum hatalı anlaşılma olmasın.)

LSFMD; Bunun için çok fazla uzatmayı gerek görmüyorum, kesinlikle aktifliğin çok az olduğunu ve gerçekten yapılabilecek çok iyi roller varken bunun yapılamadığını ya da yapılmadığını düşünüyorum.
Aynı şekilde yaralı rolü yapmaktan kaçınan (Bu kişileri LSPD için suçlu kişilere benzetebiliriz) insanlar bunun fazlasıyla önüne geçiyorlar ve yine rol yapamıyorsunuz, yaptığınız rolde sayısıyla kısıtlı, ilk yardım - hastaneye götürme - tedavi işlemleri, yine mesai saatleri zorunlu ve yine aynı roller tekrarlıyor, alımların ise daha seçici yapılmasının taraftarıyım... (Olabildiği kadar)

Çevrimdışı Quardy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 22 Haziran 2020, 02:09
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
« Yanıtla #14 : 24 Mart 2019, 12:50:53 »
abi çevremiz olayını neden herkes ooc anlamış burası rol yapma oyunu açıkçası ben çok fazla ic çevreye sahiptim fakat kimseye de "knk dc var mı?" demedim çünkü bunu yaptıktan sonra olay tamamen oocye bağlıyor ve o kişiyle belli bir samimiyet kurduktan sonra tek yaptığınız şey onunla gezip dc üzerinden sohbet etmek oluyor

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Rocky Devils Lv.27
Son giriş: 26 Mart 2023, 00:50
Toplam oynama: 170 gün, 7 saat
Daniel Young Lv.27
Son giriş: 06 Mart 2023, 02:28
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
Birlik: **** *ANG
Köken: İsviçreli
Son giriş: 02 Mart 2023, 23:24
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #15 : 24 Mart 2019, 15:32:23 »
Çevresi olmayan bir kişinin zorlandığı konusu her sunucuda var. Kesinlikle haklısınız bu durumda. Ben de hiç çevrem olmadan girdim bu sunucuya MTA platformundan. İnsanlarla zamanla tanıştıkça ve iyi biriyseniz herkes sizi sevmeye başlıyor. Ben iyi birisi olduğumu düşünüyorum ki @Avezy @cest putain de vie  ilk tanıştığım ve hala dostluğumu sürdürdüğüm kardeşlerimdendir. Hiç desteğini esirgemedi ve şu an oyuna girdiğimde yapacağım rol, TS'ye girdiğimde konuşacağım kişiler belli. Sadece biraz çevre edinin ve rollerinize başlayın erkenden. Elinizden geldiği kadar ufkunuzu genişletecek roller yapın. Monoton roller yapmadığınız sürece insanların dikkatini çekeceksiniz.
duygulandırdın beni :D

Çevrimdışı Kelly

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #16 : 24 Mart 2019, 16:38:12 »
Görüşlerinizin bir çoğuna katılıyorum (Birlikler ile alakalı olanları okumadım fakat daha sonra okuyacağım ve ekleme yapmayı gerekli bulursam ekleme yapacağım.)

Kesinlikle eğer bir çevreniz yoksa rol yapmakta çok zorlanıyorsunuz (IC çevreden bahsediyorum, eğer OOC bir çevreniz zaten varsa IC'de de oluyor, önemli olanı IC'de bunu yapabilmek) ve her zaman gerçekten rol yapmak insanlar ile karşılaşamıyorsunuz, dediğiniz gibi bu tarz insanlar sunucunun en aktif bölgelerinde yer almıyorlar çünkü genelde kendileri gibi birilerini bulmuş oluyorlar ve kendi aralarında rol çevirmeye başlıyorlar ki bunu yapması en sağlıklısı bana kalırsa (Kimse ile rol yapmasınlar, diğerleri rol bilmezdir filan demiyorum, bana kalırsa rolünü bildiğin adamla rol yapması daha eğlenceli oluyor), ayrıca sivil takılmanın en temiz iş olduğu fikrinize de katılıyorum en risksiz ve kısıtlayıcı roller altında kalmadığınız bir seçim, insanlar sizden legalsiniz diye uzaklaşmıyor (En azından bunu yapanı görmedim) ve  bu da size daha fazla rol seçeneği çıkartıyor gibi geliyor bana zaten illegal rollerin bir yerden sonra kısıtlamaya başladığını ve köpeğin kuyruğunu takip etmesi gibi bir döngüye girdiğini gördüm, 4-5 yıldır oynarım sadace bu server de illegal rol yaptım ve yapmama kararımın ne kadar doğru olduğunu anladım, (Server ile alakalı değil, illegal rolleri sevmiyorum ve uygun bulmuyorum yapmak istediğim rollere) fazla da uzatacak bir şey yok sanırım size katıldığımı söylemiştim o yüzden aynı görüşteyiz ayrıca böyle bir konu açmak için emek sarf ettiğinizi göz  önünde bulundurursak teşekkürler...

LSPD hakkında; Evet, elinizde bir yetki bulunuyor ve bu size rol yapma imkanı veriyor, ne kadarda sizler aranızda iyi roller çevirseniz de yaptığınız rolden zevk alsanız da bir yerden sonra 21:45'e kadar aynı rolleri tekrarlamaya başlamak insanı sıkıyor ve gerçekten polis ile role giren bir çok suçlunun amaçlarının rol değil kendilerine gelecek zarardan korunmak olduğunu anlıyorsunuz ve sadace rol yapma isteğinin size yönelik olduğunu görüyorsunuz, karşılıklı olmadığı içinde bir zevk alamıyorsunuz, bu konuda da size katılıyorum fakat yine de eğlenceli bir oluşum olduğunu ve her an rol yapma imkanının sağlandığını düşünüyorum genel olarak, (Yani genel bir ortam elinizde oluyor ve rol istediğiniz zaman ayağınızın altında) bir çok rol bilen kişinin de Polis Departmanı oluşumunun da yer aldığını düşünüyorum. (Şunu da belirteyim, illegal kişiler rol bilmiyor demiyorum hatalı anlaşılma olmasın.)

LSFMD; Bunun için çok fazla uzatmayı gerek görmüyorum, kesinlikle aktifliğin çok az olduğunu ve gerçekten yapılabilecek çok iyi roller varken bunun yapılamadığını ya da yapılmadığını düşünüyorum.
Aynı şekilde yaralı rolü yapmaktan kaçınan (Bu kişileri LSPD için suçlu kişilere benzetebiliriz) insanlar bunun fazlasıyla önüne geçiyorlar ve yine rol yapamıyorsunuz, yaptığınız rolde sayısıyla kısıtlı, ilk yardım - hastaneye götürme - tedavi işlemleri, yine mesai saatleri zorunlu ve yine aynı roller tekrarlıyor, alımların ise daha seçici yapılmasının taraftarıyım... (Olabildiği kadar)

Çevrimdışı Kelly

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #17 : 24 Mart 2019, 16:39:40 »
abi çevremiz olayını neden herkes ooc anlamış burası rol yapma oyunu açıkçası ben çok fazla ic çevreye sahiptim fakat kimseye de "knk dc var mı?" demedim çünkü bunu yaptıktan sonra olay tamamen oocye bağlıyor ve o kişiyle belli bir samimiyet kurduktan sonra tek yaptığınız şey onunla gezip dc üzerinden sohbet etmek oluyor

OOC olarak iletişim kurmayıp, yalnızca IC olarak rol yapmak en mantıklısı.

Çevrimdışı veratril

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 25 Ağustos 2019, 23:48
Toplam oynama: 2 gün, 11 saat
« Yanıtla #18 : 24 Mart 2019, 17:13:31 »
dm atmak için oynanabilir