Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Çete konseptli birlikler hakkında

Başlatan Fixatien, 21 Şubat 2018, 12:26:22
Okunma sayısı 439 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fixatien

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 08 Nisan 2021, 20:31
Toplam oynama: 75 gün, 6 saat
Birlik: (Yok)
Çete konseptli birlikler hakkında
« : 21 Şubat 2018, 12:26:22 »
Tartışmanın konusu açık;
Çete konseptli birlikler neler yapmalı, neler yapmamalıdır?

Açıkçası mahalle rollerini aktif tuttuğumuz için sağdan soldan eleştiri alıyorum. Burada açık açık neler yapılmalı, neler yapılmamalı diye konuşursak; Güzel bir bilgi şöleni olacaktır.

Ben çetelerin sabah akşam Idlewood veya aktif bölgelerde takılmasını yanlış buluyorum. Mahalle rolleri öncelikli tutulmalı. Bu aktif bölgelerde rol yapmak bir şeyi değiştirmez ama mahalleyi aktif tutarak, diğer bölgelerden farkının kalmaması sağlanabilir.

**Yorumlardan alıntılar.

Çevrimdışı Ryse

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Ekim 2018, 20:57
Toplam oynama: 21 gün, 3 saat
Ynt: Çete konseptli birlikler hakkında
« Yanıtla #1 : 21 Şubat 2018, 13:30:32 »
Kendi çete slanglarını oluşturabilirler. Konsept rolü yapıyorlarsa canlandırdıkları çetenin slangını kullanabilirler. Nigga yazmak yerine zenci yazabilirler mesela. Türkçe karşılığı bulunan İngilizce terimleri ısrarla kullanan kişiler bana aşırı komik ve saçma geliyor. Kendi mahallesi dışında, şehrin diğer yerlerinde polise karşı fear-rp yapmaları gerekir. Kendi mahallesinde polise karşı istediği gibi davranabilir, bu durumda polisin çete mahallesinde fear-rp yapması gerekir.

Çevrimdışı Bandit

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #2 : 21 Şubat 2018, 22:30:51 »
Silah kullanımı olabildiğince düşürülmeli.Bunu söylerken kastetmek istediğim şey ;
En ufak bir hakarette silah çıkartmak yerine yumruk veya sopa gibi şeylere sığınılmalıdır.Bildiğiniz üzere en ufak bir kışkırtma/alay gibi konularda bile silah çekilip kişiyi vuruyorlar.Bu konularda daha dikkatli olmalarını öneririm.Silah çıkartılacaksa da uyarı atışı veya korkutma amaçlı olmalıdır.

Ayrıca ek olaraktan ise mahallelerinde zar atmak , freestyle yarışmaları düzenlemek , parti vermek gibi şeyler arttırılmalı.Aynı birlikten olmadığı halde zenci olanlarda aralarına alınmalı bu tarz etkinliklere diye düşünüyorum.

Uyuşturucu satan arkadaşların uyuşturucuyu üzerlerinde değilde yakın bir yere koyduğu bir zuladan alarak kişiye getirmesini veya bu işi iki kişi yapmalarını öneririm.Ayrıca sattığı uyuşturucuyu beyaz var gibi Idle'de önüne gelene fısıldayacağına , takıldığı mahallenin çevresinde(birkaç sokak ötesi vs.) sattığı uyuşturucunun mesela hangi şekeri satıyor ise onun ismini bağırmalı sadece , veya söylemeli.(Örnek:Pandemic).
Uyuşturucuyu belirli kişiler satmalı ve o kişilerden alınmalı.

Yani ben isterim ki sunucuda turf bölgeleri için savaşlar olsun , anlaşmalı brawllar ile 5-6 kişilik gruplar birbirine girişsin.Ama sunucuda maalesef çete işleri böyle dönmüyor.Bir zenci latine hakaret ediyor ve silahlar çekilip ateş ediliyor.Yani ne bileyim bence her ne kadar rol sınırları içerisinde olsa bile bu DM'den başka bir şey değil.

Çevrimdışı Sphenis

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 11 Mart 2018, 01:36
Toplam oynama: 5 gün, 5 saat
« Yanıtla #3 : 22 Şubat 2018, 07:48:37 »
Slanglarını oluşturabilir” deyip, nigga yerine zenci yazabilirler demek.  :-\ Slang yerine de argo yazabilir miyiz acaba? Yazamadığımız için mi slang yazıyoruz?  :o Ve o kelimeyi de "slanglarını" biçiminde yazmak...  ::) Bilemedim... Hem savunulan şeyin de tutulacak bir yanı yok. İlle de Türkçe kullanmak gerekmiyor ki. Bazı kelimeleri olduğu gibi [yani çevirmeden] kullanmak, bence, tam da yerinde. Etkiyi yakalayabilmek zor oluyor, öbür türlü.

Çevrimdışı Remnant VII

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Mart 2018, 01:10
Toplam oynama: 11 gün, 9 saat
« Yanıtla #4 : 22 Şubat 2018, 12:08:55 »
Çete mahallesinde özellikle dolaşan polislerin Fear RP yapması zorunlu olmalı.

Düşünsenize, adamlar 20 kişi geziyorlar, iki tane memur arabayla sürekli geçip duruyor. Elbette ki sayı üstünlüğüne güvenip bir aktivite gösterecektir bu kişiler. Memurlar da rozetlerine aşırı güveniyorsa bunun sonucunda memurlardan birinin ölümü bile gerçekleşebilir. Bahsettiğim örneklerden birisi: