Olası bir durumda elektrik gitti, crash yedik aracın kilidi açık çalındı boşu boşuna 40-45k vermek istemem.
Mekanik sistemi geldiğinde bir anlık hevesti bende mekaniktim, baktım para yok bastım parayı çıktım zorlamanın alemi yok.
Roleplay sunucusunda oynuyoruz. Gerçek hayatta da anlık bir hata ile arabanın kilidini açık unutup gidebiliriz. Dalgın oluruz, camı açık unutup gideriz ve arabamız çalınabilir.
Crash yediğinde de bu şekil rol gerçekleştirebilirsin. Para kasa kasa nereye kadar? Biraz da şu para konularını bırakıp rollerinize ve eğlenmenize baksanız her şey çok güzel olacak. Ev, araba, gate, pet ve başka başka şeyler aldın. Bir sürü paran oldu. Ee? Bırak 45-40k paran gitsin. 20k daha verip yeniden kullanırsın arabanı. Sonucunda para yüzünden daha güzel rollerden mahrum kalıyorsun. Bırak gitsin araban, bırak paran olmasın. Orada güzel bir rol döndükten sonra bunlar önemli değil. Belki sen o sıra rolde olmayacaksın, fakat orada bir rol dönebilir. En azından biz öyle yapıyorduk.
Ve bu sadece bir örnekti. Gasp rolleri, çatışma rolleri, adam kaçırma rolleri ve diğer çoğu illegal roller, tutuklama rolleri, teslim olma rolleri ve daha niceleri. Bunların hepsinde param gidecek, silahım gidecek tarzındaki düşüncelerle roller baltalanıyor. Oyuncular OOC düşüncelerini oyun içine vuruyor ve ortaya saçma bir rol çıkıyor, kimi zaman direkt olarak roller OOC bölünüyor. Adam akıllı çevirilen rol sayısı yok denecek kadar az.
En azından benim düşüncem bu yönde.
Ha diyorsanız ki, "Ben oyunda her şeye sahip olduğumda eğleniyorum.", "Mal varlığımı, sahip olduklarımı hiçbir şekilde kaybedemem." O zaman bir şey diyemem.