--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Lorenzo Provenzano
Sicilya'nın en güney kısımlarında, Cosa Nostra'nın ileri gelen ailelerinden birinde doğdu. Yükseklerin bayanlara karşı tutumları, çocuklara olan ilgisini çok sevdi ve hoşuna gitti. Hiç bir zaman capoyu göremedi. Fakat namını sürekli olarak duyuyordu. Ailenin pis işler içerisinde olduğunu da sık sık duyuyordu. Annesiyle kalıyor babası AIUTANTE olduğu için, ayda bir ya da iki kez görüyordu. Annesi ile yaşamını sürdürüyor, kendini sicilya sokaklarında kaybediyordu. Okulunu okudu ve üniversite hayatında okulunu bitirdi. Babası oldukça yaşlanmıştı. Capo ise Amerika'ya geçişi sırasında gişelerde yakalandı ve içeri alındı. Sicilya'da Stidda ailesinde büyük bir kargaşa çıktı. Lorenzo, en son 3 ay önce görmüş olduğu babasından da haber alamıyordu. Capo öldüğü için şimdi tüm işler üstüne kalacak ve en çok arananlar listesine girecekti. Stidda ailesinde tüm işler babasına kaldı. Lorenzo tüm işleri yakından takip ederdi. Lorenzo oldukça hırslı, sinsi ve oldukça strateji bilgisi olan birisiydi. Aylar sonra babasından telefon geldi. Aileyi bir yere toplamasını istedi. Lorenzo, Sicilya sokaklarında Stidda ailesini topladı. Yaklaşık 500 kişi toplandı.. Babası caponun öldüğünü ve işlerin kendi üstünde olacağını söyledi. Caponun bir oğlu veya yakını yoktu. Bu yüzden işler doğrudan Lorenzo'nun babasına kalmıştı. Lorenzo, sicilyada oldukça tanınmaya başlamıştı. Yaptığı işler çok başarılıydı. Yavaştan ailenin pis işlerine giriyordu.. Hatta yönetiyordu bile. Daha sonra Siciliya içinde, sorun çıkaranlar oldu. Rus mafyaları, Fransız mafyaları ayaklandı. Stidda ailesi Sicilya'da güçlük çekiyordu. Daha sonra buradan uzaklaşıp Amerika'ya geçmeleri gerekiyordu. Gemiler hazırlandı ve Santos'a yolculuk başladı. Stidda ailesi hırçın denizde yolda ilerlerken, Amerika askerleri bir gemiyi fark etti, gemi şaaşalı olduğu için ilk göze kestirilen Lorenzo'nun babasının olduğu gemiydi. Lorenzo diğer gemileri gözlüyor, çocuklar ve annelerin ihtiyaçlarını karşılıyordu. O sırada babasının olduğu gemi ele geçirildi, Stidda ailesinin çoğu Santos'a geçti. Babası yakalandığı için işler sanırım Lorenzo'ya kalıyordu.
Stidda'nın Santos'a Gelişi
Stidda tamamen Santos'a geçmişti, onları bekleyen bir sürü araba vardı, dağlık kısımdan herkes kaçak yollarla eve getirildi. Evlere girdiler, yeni yerlerini belirlediler. Herkes Lorenzo'ya sadık kalıyor ve onun sözünden çıkmıyorlardı. Lorenzo bir nevi CAPO olmuştu. Herkes de onu öyle kabul ediyor ve ona güveniyorlardı. AIUTANTE eksikliği vardı.. Lorenzo aynı şekilde Sicilya'nın çok güvenilir adamlarından bir tanesi olan Alfredo'yu görevlendirdi. Lorenzo gün geçtikçe sertleşiyor ve ağır başlılığını koyuyordu. Şehirde yaşamlarını sürdürmeye başlıyorlardı.. Yeni arabalar, yeni kıyafetler ve yeni insanlar; en önemlisi de dil.. Şehire yavaştan ayak uydurdular.
Stidda'nın Santos'ta Yükselişi
Lorenzo yönetiminde her şey güzel gidiyordu. Lorenzo babasını ziyarete gidiyor onu görmeyi ihmal etmiyordu. Bir süre sonra da babasını hapiste ırkçılık yüzünden katlettiler. Lorenzo'nun şehire karşı bakış açısı değişti ve iyi kalpliliğini mecbur olarak içine atmak zorunda kalıyordu. Lorenzo, dıştan sert bir adam haline büründü, önünde kimse duramıyor ve bağırışlarının altında kala kalıyorlardı. Şehirde uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet, haraç, korkutma, kredi verme, saldırı, kaçakçılık, siyasi yolsuzluk, yasadışı kumar, fuhuş, ateşli silah kaçakçılığı, dolandırıcılık, eskrim, adam kaçırma ve silahlı soygun; gibi pis işler ile ön plana çıktılar. İnsanlar artık şehrin doğu tarafında tehlikeli bir aile olduğunu biliyorlardı.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Stidda Hakkında Bilgiler
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Kadınlara Karşı Saygılı Ol
Kadınlar güzel yaratılışlı canlılardır ve her wiseguy kadınları sever. Özellikle gece klüplerinde tanıştığınız kadınlara ne söylediğinize dikkat edin. Paranızla, işinizle, arabanızla hava atmak isteyebilirsiniz tabii ancak kadınlar bunları dinlemek yerine bunlara sahip olmak isteyecektir. Kadınlar diye silah kullanamayacaklarını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Merminin nereden geldiğini bile göremeyebilirsiniz.
Sicilyalı kadınlar silahtan daha tehlikelidir.
Ayrıca genel olarak Siciliya'da kadınlar güldür. Onlara zarar gelinmesine sert bir tepki verilmesine asla izin verilmez. Cezaları oldukça büyük ve katıdır. Lorenzo kadınlar ve çocuklar konusunda çok titiz ve katıdır.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Uyuşturucu İşi
Bir aile üyesinin günümüzde en dikkat etmesi gereken şey uyuşturucudur. Uyuşturucu işi oldukça pis ve risklidir. ABD'de uyuşturucu kaçakçısı ve satıcsı olarak 20 yıla kadar yargılanabilirsin, 20 yılı çekmek istemeyen çoğu üye muhbirlik yapar ve FBI'a konuşur. Bunun yanı sıra 1970'lerden beri New York aileleri uyuşturucu işine girip tekel olmuşlardır. Ancak sadece ticaretini yapmak için. Uyuşturucular insanın aklını bulandırır ve algılarını köreltir, tehlikeleri durumları sezmesini engeller, sizi güvenilmez birisi yapar. Bu yüzden daima uyuşturucudan uzak durup burnunu temiz tutmalısın. Aile üyelerinin daima uyuşturucu işine girip girmeme konusunda çekinceleri vardır.
Joe Bonanno bu iş için 1939'da yazdığı otobiyografisinde: "Bizim işimizin şimdiki ve gelecekteki en pis işi budur, uyuşturucu." demiştir.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Kazandırırsan Korunursun
Ailede saygıdeğer ve sevilen biri olmak istiyorsanız, rütbe atlamanız gerekiyor. Rütbe atlamak istiyorsanız, para kazandırmanız gerkeiyor. Eğer ailedeki "Ragazzo" lardan biriyseniz tek yapmanız gereken üstünüz olan "Ragioniere" ye belirli miktardaki parayı vermek. Ragioniere'ler da bir üstüne, yani "Consigliere" bu parayı ve üstüne koyduğu kendi payını verir. Böylece ailemiz devam eder. Ailenin devamını sağlayanlar da daima aile tarafından korunur.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Bilgiler kısmı, Cosa Nostra kültürü hakkında bir kısımdır. @gunahkarkedi kardeşimizin rehber kısmından okudum, hoşuma gitti. İzin alarak kullandım. Tekrardan izin verdiği için teşekkürler. @gunahkarkedi