Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

V1.6.2 [AR-GE][+2K]


Başlatan VsecBOA, 08 Şubat 2019, 11:38:54
Okunma sayısı 7951 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı VsecBOA

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cinsiyet: Kadın
Köken: Amerikan
Son giriş: 19 Haziran 2019, 00:26
Toplam oynama: 90 gün, 6 saat
Birlik: (Yok)
V1.6.2 [AR-GE][+2K]
« : 08 Şubat 2019, 11:38:54 »




1. İlk önce, araç kiralama konusu. 60 dakikalık bir araç için $75, $150, $200 cidden ucuz olan fiyatlar. İnsanlar taksi çağırıp daha az para vermesi gerekiyorken 60 dakikalık bir araç kirası için $75 gibi fiyatlar veriyor ve sonradan yollarda bırakıyorlar. Araç kiralama ücreti $2000 veya $2500 olmalı ki yollarda vesaire bırakılmasın ya da belki bir oranla arttırılabilir.(Oyuna başlayanların parası da bu sebeple tam olarak $1500 arttırılsın.)

2. Burada dikkatli okuyun, sunucuda kullanılmayan mapler kaldırılmalı, gereksiz demiyorum sadece kullanılmayan mapler.

3. Grotti'de /satinal yazdığımızda önümüze araç paneli gelmekte araçların bulunduğu bir panel. Fakat karışık, bence şöyle olmalı. /satinal > Araçlara göz at > Önümüze kategoriler çıkmalı, Sedan, SUV, Motor, Supersport vesaire. Kişiler kategoriye tıkladığında o kategorideki araçlar gözüksün.

4. Idlewood ve tüm Pay'n Sprayler olmak üzere oyuncular içeride biri olduğunu göre göre sabredemiyor ve beklemeyerek giriyor, Payn Spraylerde bir kişi varsa diğer oyuncu girmeye çalıştığında giremesin, diğer oyuncu ne zaman çıkarsa o zaman girsin ve 5 saniye çok az bir süre, tamir süresi 9-10 saniye olursa daha hoş olur.

5. Tamir kiti de $1000'a sabitlensin.

6. SA-MP'ın vanillasında ve heryerde gecelerin hava olması gibi siyah oluyor, fakat Rina'da hava kararınca (Gece olunca) gökyüzü modsuz oynayan insanlarda mor gözüküyor. Fakat sadece bizim sunucumuzda böyle, setweather ayarlarından  kaynaklı. Eğer onu siyaha sabitlerseniz daha gerçekçi ve hoş bir gece olur. Mor insanın gözünü yoruyor.(Orijinal setweather Rina'da 10, 1-2-3-4'ler güzel.)

7. Eskiden kaldırılan weather sistemi, saatlik hava durumunun değişmesi biraz fazlaydı fakat o sistemin şöyle gelmesini istiyorum. Sistem otomatik olarak havayı değiştirmesin çünkü her saat değişmesi biraz realistiğe uygun kaçmıyor fakat yetkililer her gün girdiklerinde bir süreliğine hava durumunu değiştirsin ki daha realistik olsun. Rina Roleplay'de az da yağmur, rüzgarlı havalar, bulutlu havalar görsek güzel olur.

8.Araç zırhı sisteminin bence artık kalkıp oyuncularının para iadesi yapılmanın zamanı geldi, cidden araç zırhının olması sunucudaki bazı oyuncuların araç sürüşünü otomatik olarak bozuyor. Aynı şekilde araç zırhlarının kalkmasıyla Pay'n Spray'lerininde tamir ücreti $750-$800 olmalı. Akıl yürütürsek, aracımda benim zırh var ve $125 civarı tamir ücretine veriyorum çarpsam ne olur ki? Bir de aracımda zırh yok, çarpsam zaten neredeyse bir taşımacılık parası diye bakış açısı var. Sunucudaki araç sürüşünü %50+ oranda yükseltir.

9. /telefon komutunda box yerine sağ altta açılan yeni bir gerçekçi telefon çıksa ve /telefon ile elimize aldığımızda sağ altta belirse ve aynı şekilde karakterimizin elinde gözükse gayet iyi olur düşüncesindeyim.

10. Gişe fiyatları sizce de ucuz değil mi? Şehir dışına çıkıyorsun ve $15 gibi bir ücret ödüyorsun, bence bu fiyat $50 olmalı. Taşımacılık yapanlar desteklemeyecek fakat bu bir role-play oyunu  ;)

11. Sivillerin /aracaat komutu, bu komuta hiç gerek yok. PD üyelerinin /aracaat yaptığı kişileri bazı oyuncular gelip NON-RP yaparak /aracaat yapıp kaçırıyor, eğer siviller bir oyuncuyu arabaya atacaksa rolle kolayca bindirebilir fakat sistemsel kaldırılmalı.

12. Unutulan Güvenli Bölgeler, örneğin eski paintball'da ki güvenli bölge unutulmuş, unutulanlar kaldırılırsa iyi olur. (Haritada yeşil olarak gözüküyor)

13. /hasarlar komutun her yerden görebilmemiz, yakınımızda yaralı olan birisi varsa /hasarlar ile bakabilelim fakat kişiden uzaksak bu komutu kullanamayalım, her yerden bakmamız saçma oluyor.

14. IC hapiste skinler bugda oluyor, bazı oyuncular hapis skinleri bazıları normal skin. Bence herkes hapise normal oyuncu skinleriyle gitmeli ve IC hapis interioru değiştirilmeli, belki hapiste rol yapanlar artar.

15. Tekrardan /maske komutuyla maske taktığımızda Gizli #598741 olarak değilde Maskeli #598741 olarak gözüksün, eskiden vardı fakat gizliye dönmüş maskeli daha hoş diye düşünüyorum.

16. Araç kira fiyatları artacaksa, araçlarda birazda olsa artsın fakat aynı yerde değil. Bu yerlere kiralık araçlar eklenebilir.
Spoiler:
(Araçların arkasında "KİRALIK ARAÇ" yazması yerine plakası "KİRALIK" olsa daha hoş olur.)

17. Bagajı açık bırakma komutu, roller için çok hoş görüntü oluşturacaktır. /kaput' yazarak kaputu açıyoruz ve kapatabiliyoruz, şöyle bir fikrim var /bagaj yazdığımızda önümüze ilk önce araçtaki silahlar ve uyuşturucular geliyor ESC'ye bastığımızda da kapanıyor. /bagaj yazdıktan sonra yine uyuşturucular ve silahlar gelsin, fakat sonra ESC'ye bastığımızda bu menüden çıkalım ve oyuna dönelim ve aracın bagajı açık kalsın. Tekrardan /bagaj yazdığımızda bagaj kapansın. Gayet hoş olur.

18. İnteriora girildiğinde ki freeze süresi aşırı fazla, bir kaç saniye kısılmalı.

19. [ALINTI] Vurulduğunda adamın üstünde çıkan Yaralı/hasarlar komutu daha detaylı olursa ve yerde vurulduğunda bu şekilde olsa direkt olarak hastaneye gitmese ve yaralı rolleri yapılsa hoş olur, yaralı rolünü yaptıktan sonra /canlandır gibi bir komutla hastaneden doğabilir. Tabii ki de yaralıyken kişiye yerde sıktıklarında ve oyuncu öldüğünde silahları gitsin, tek farkı rol için direkt hastaneye gitmemesi. Bu SS'de ki gibi hoş olur.
Spoiler:
Spoiler:

20. Yaralandığında yani yere düşürüldüğünde kamera bizi freezeliyor ve etrafımıza bakamıyoruz, bence bunun bir problemi yok. Yaralandığımızda freeze olmasın ve etrafa bakalım, hep yere bakmak yaralıyken insanı daraltıyor.

21. Araçlar %100 hasar olduğunda tamir edilmeden çalışmıyor fakat eğer takla atıp spawnlanırsa %0 hasar spawnlanıyor, araba eğer %100 hasar olduğunda spawn olsa bile %100 hasar spawn olsun ve tamir etmeden çalışmasın.

22. Tamir kitiyle bir arabayı %100 tamir edebiliyorsunuz, örneğin araç %100 hasarlı ve tamir kitiyle %0'a düşürebiliyoruz.Tamir kiti aracın tüm hasarını almasın, örneğin %100 hasarlı bir aracı tamir ettikten sonra %90 yani çalışabilir duruma gelsin.

23. Sunuca aktif olarak trenler gelsin, kimse süremesin sadece tren yollarından tren geçsin.Oyuncular tren yollarını arabayla fazla işgal ediyor.

24. Drive-by pozisyonunda şöför arabadan indiğinde otomatik olarak aracın yukarısına atılıp freezeleniyoruz ve önümüze yazı çıkıyor.Bunun yerine sadece şöför araçtan inerse drive-by pozisyonundakilerin önüne bir yazı çıkmasın ve otomatik olarak araçtan insin, daha realistik olur ve buga sokmaz.

25. Ters dönen araçlar oyuncu araçtan inene kadar patlamıyor, araçtan inince kayboluyor. Bence oyuncu araçtan insede inmesede GTA'nın orijinalinde olduğu gibi patlamalı.

26. Son gelen 60 saniye içinde bagajdan silah alamama sistemine düzeltme getirilmeli, hasar aldığımız 60 saniye boyunca bagaja silah koyamayalım fakat alabilelim. Çatışma oluyor, bagajdan silah alacağız alamıyoruz ve sadece düşüyoruz.

27. Günden güne hava durumları değişiklik göstermeli. (Yağmurlu hava durumu aktif edilmeli)

28. Ehliyet almadan araba kiralanmamalı.




LSPD



1. /ara 911 komutunda ilk önümüze gelen aciliyet durumu > Aciliyeti düşük > Aciliyeti orta > Aciliyeti yüksek kısmı çalışmıyor. Chatlogumuzada aciliyet durumu ninerın en üstünde gözüksün. Hem aciliyetini ona göre anlarız.

2. TOW Truck'da araç bağladığımızda bazen o araç yerine saçma araçlar çekiyor, o yüzden /kanca yerine /kanca [ARAÇ ID]'si olmalı, yanlış araçlar bağlayıp buga girildiği çok çok fazla oluyor.

3. /objekoy > Objeyi kopyala. PD'nin en çok kullandığı sistem /objekoy, tek tek bir hizada obje koymak çok zor oluyor, /objekoy'a > Objeyi kopyala eklense ve Obje ID'sini yazarak kopyalasak, çok daha kolay olur.

4. Fazla önemli değil ama LSPD araçlarının plakaları "POLICE" olsa daha güzel olur düşüncesindeyim.

5. /mdc komutuna > Son gelen ihbarlar komutu eklenmeli, bazen ihbarlar gözden kaçıyor ve PD üyeleri ilgilenemiyor.

6. Vatanadaşlık cezalarını ödemediğinde diğer imkanlardan yararlanamıyorsun ve gayet güzel hoş, fakat kişiler araçlarına kesilen cezaları hiç ödemiyor. Bence şöyle bir şey olmalı, örneğin araç satarken araç cezası varsa bu aracın cezasını ödemeden satamamalı. 72 saat içinde araç cezası ödememekte bir suç, fakat kişi LSPD binasına gitmeden araç cezalarını göremiyor belki hatalı parktan vesaire ceza yedi, bunun için çok iyi bir fikrim var. Araca ceza kesildiyse araca bindiği anda chatloguna [!] Aracınıza kesilmiş $2500 ceza bulunuyor, görmek için /cezalarım yazın vesaire bir uyarı çıksın. /cezalar yazdığında "Ceza Fiyatı - Kimin kestiği - Hangi tarihte" gözüksün, daha realistik ve hoş olur.

7. Orta panelden yararlansak çok güzel olur, elimizdeki silahı /silahkoy 1 ile ortapanelin birinci slotuna koysak, bu orta panel maksimum 3 slotlu olsa ve biz /silahal 1 ile 1.slota koyduğumuz silahı alsak çok güzel olur. Aktif kovalamacada karşı taraf drive-by attıysa, memur bunu bilemeyeceği için araca silahlı binecek hâli yok. Araçtan inmeden silah alamaması çok kötü bir şey, bu gelirse çok iyi olur.

[8. Telsiz'in rengi bildiğiniz gibi sarı [/r], aynı şekilde [/d = Departmanlar arası telsiz] bunun rengide sarı ve çok karışıklık oluyor diğer departmanlara ulaşırken, gördüğüm ve en hoş bulduğum şekilde /d'nin rengi açık kırmızı olursa çok hoş olur, kimseye bir zararı da olmaz.
oldu bile

9. LSPD' için Santa Maria ve East Beach sahiline tekneler eklenmesi, adam map dışına çıktığında mecbur ateş zorunda kalıyoruz ve mantıklı olmuyor. Bence LSPD tekneleri eklenmeli.

10. LSPD güvenli bölgelerde hasar veremiyor, beanbag, taser vs. LSPD için GB'lerde hasar verilmeme pasif hâle gelmeli.

11. LSPD motorları sunucudaki en yavaş motor, hızı 142km/h, 156 veya 157km/h civarlarına çıkartılmalı.

12. Taser'ın mesafesi beanbag ile eşitlenmeli.

13. LSPD 5 level araçların kilidini kıramamakta, kırabilmeli.

14. LSPD için de kilit kırma süresi 180 saniye, biraz da olsa azaltılmalı.

15. /ara 911 yaptığımızda önüne divbox çıkmak yerine chatlogdan operatör ile konuşalım, konuşma aynen böyle olabilir.

Spoiler:


Acil Operatör : Bu 911 servis hattı, hangi servis hattını istiyorsunuz?
- Polis, Ambulans vesaire.
Acil Operatör : Kolluk personellerine bildirilecektir, mevcut konumunuz nedir?
- El Corona (Örnek)
Acil Operatör : Lütfen olaydan kısaca bahsedin.
- Ateş açıldı, bla bla.
Acil Operatör : Çağrınız için teşekkürler, birimler sizin lokasyonunuza yönlendirilecektir.






Şöyle bir dipnot bırakayım, LSPD için istediğim hiçbir sistem /silahkoy komutu dışında, o da aslında realistikde olan bir şey fakat illegal oyuncuların büyük bir şey görmesi, o komut dışında LSPD'yi diğer oyunculardan öne geçirecek hiçbir sistem önerisi yazmadım, hepsi rol için.



Yeşil yorumlu olanlar zaten gelmiş olanlar, ^^.


VsecBOA



Çevrimdışı Hydraizm

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cinsiyet: Erkek
Köken: İtalyan
Son giriş: 26 Kasım 2022, 18:40
Toplam oynama: 192 gün, 8 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: V1.6
« Yanıtla #1 : 08 Şubat 2019, 11:41:53 »
Destekliyorum.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cinsiyet: Erkek
Köken: İrlandalı
Son giriş: 31 Ağustos 2019, 23:27
Toplam oynama: 200 gün, 18 saat
Ynt: V1.6
« Yanıtla #2 : 08 Şubat 2019, 11:47:05 »
Mükemmel.

Çevrimdışı Muerte

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Craig Porter Lv.19
Cinsiyet: Erkek
Köken: İtalyan
Son giriş: 15 Haziran 2023, 19:53
Toplam oynama: 92 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: V1.6
« Yanıtla #3 : 08 Şubat 2019, 12:12:28 »
Araç zırhı konusuna gelirsek bu tamir fiyatını 2,500 1000 gibi bir ücrete koyulsa daha mantıklı olur.
Araç zırhı zaten çok saçma bir sistem bana göre, adam zırh var diye vurup geçiyor nasıl olsa zırh var bir şey olmaz yenilenir gibisinden. Bunun da bir an önce kaldırılması gerek, çok geç kalındı.
Araç zırhı kalkmıyorsa bile zırh canı o kadar yüksek ki, yine kötü duruyor yani. Hiç kalkmıyorsa bile zırhın canının düşürülmesi lazım.

/araclarim komutu kesinlikle çok mantıklı, bir tane araç spawnlanması gerekiyor. Her taraf araç kaynıyor, böylelikle yoğunluktan kurtuluruz.

İhbar konusuna gelecek olursak ben en başından beri ihbarların ortak düşmesinden yanayım. Yani, bir ihbar veriliyorsa bu ihbar hem LSFMD'e hem de LSPD'e gitmeli.
Atıyorum, A kişisi Idlewood bölgesinde silahlı yaralama ihbarı verdiyse bunu LSFMD görüp oraya yönelebilir. Tabi, bu nasıl olacak?
/ara 911 > (LSPD, LSFMD, Her ikiside) seçenekleri olabilir.

Orta panelden silah alma seçeneği yine aynı şekilde olması gerekiyor.

Telefon sisteminin değişmesi gerekiyor artık, telefon ile konuşup konuşmadığımız belli bile olmuyor. En azından bir animasyon ile konuşsak, elimize telefon gelse vs. bir şeyler yapılsa iyi olur.



Destekliyorum, mantıklı.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cinsiyet: Erkek
Köken: İtalyan
Son giriş: 09 Aralık 2019, 20:15
Toplam oynama: 75 gün, 11 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: V1.6
« Yanıtla #4 : 08 Şubat 2019, 12:45:01 »
5'i desteklemiyorum, birlik araçları konusunda sıkıntı çıkarır. zaten araç fazlalığının bir sıkıntı yaratacağını sanmıyorum.
8, araç zırhları kalkmamalı, kalkmamalı abi yeter bu kaçıncı? biz iyi sürsek bile karşımızdaki kötü sürdüğü için zırha her türlü ihtiyacımız oluyor. onun yerine cr ve nonrp drivingin cezası 500 600 dakika civarına çıkarılabilir. hatta araç zırhının suistimaline dair başka bir kural eklenebilir, bu kuralın 3. ihlalinde kişinin tüm araçlarındaki zırhları silinip toplam zararın yarısı iade edilebilir.

Çevrimdışı Rody

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
David Rucker Lv.15
Cinsiyet: Erkek
Köken: Alman
Son giriş: 13 Mart 2021, 05:29
Toplam oynama: 49 gün, 5 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: V1.6 [AR-GE]
« Yanıtla #5 : 08 Şubat 2019, 12:47:55 »
Yazılanların büyük çoğunluğunu destekliyorum, iyi düşünülerek yazılmış. Özellikle 6-7-9-11 ve LSPD maddelerinden 7. gelirse harika olur.

Çevrimdışı VsecBOA

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cinsiyet: Kadın
Köken: Amerikan
Son giriş: 19 Haziran 2019, 00:26
Toplam oynama: 90 gün, 6 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: V1.6
« Yanıtla #6 : 08 Şubat 2019, 12:49:03 »
5'i desteklemiyorum, birlik araçları konusunda sıkıntı çıkarır. zaten araç fazlalığının bir sıkıntı yaratacağını sanmıyorum.
8, araç zırhları kalkmamalı, kalkmamalı abi yeter bu kaçıncı? biz iyi sürsek bile karşımızdaki kötü sürdüğü için zırha her türlü ihtiyacımız oluyor. onun yerine cr ve nonrp drivingin cezası 500 600 dakika civarına çıkarılabilir. hatta araç zırhının suistimaline dair başka bir kural eklenebilir, bu kuralın 3. ihlalinde kişinin tüm araçlarındaki zırhları silinip toplam zararın yarısı iade edilebilir.

Biz iyi sürsek bile karşımızdaki kişi kötü sürdüğü için diyorsunuz, bende zırh sistemi kalkarsa aracım hasar almasın diye daha fazla uğraş gösterirler diye düşünüyorum.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cinsiyet: Erkek
Köken: İtalyan
Son giriş: 09 Aralık 2019, 20:15
Toplam oynama: 75 gün, 11 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: V1.6
« Yanıtla #7 : 08 Şubat 2019, 12:57:18 »
5'i desteklemiyorum, birlik araçları konusunda sıkıntı çıkarır. zaten araç fazlalığının bir sıkıntı yaratacağını sanmıyorum.
8, araç zırhları kalkmamalı, kalkmamalı abi yeter bu kaçıncı? biz iyi sürsek bile karşımızdaki kötü sürdüğü için zırha her türlü ihtiyacımız oluyor. onun yerine cr ve nonrp drivingin cezası 500 600 dakika civarına çıkarılabilir. hatta araç zırhının suistimaline dair başka bir kural eklenebilir, bu kuralın 3. ihlalinde kişinin tüm araçlarındaki zırhları silinip toplam zararın yarısı iade edilebilir.

Biz iyi sürsek bile karşımızdaki kişi kötü sürdüğü için diyorsunuz, bende zırh sistemi kalkarsa aracım hasar almasın diye daha fazla uğraş gösterirler diye düşünüyorum.
öyle bir durum olmaz, emin olun. birçok sunucuda oynadım, zırh olmasa bile crden şikayetler çok fazla. zırhı kaldırmanın kötü sürene bir etkisi olmaz, aksine milletin sinirini daha çok bozar. cr atacak kişi esc bug ile de atar, pit ile de atar, onla atar bunla atar cr her türlü atılır. zırh kalkmamalı. tamir fiyatı 5000 olsun bunlar yine cr atar. hep klasikleşmiş öneriler yerine farklı bir çözüm yolu bulunmalı cryi engellemek için. cryi engellemek için açılan 10 konudan 9u zaten tamir fiyatı artsııın, zırhlar kalksııın...

Çevrimdışı bergy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cinsiyet: Erkek
Köken: Amerikan
Son giriş: 15 Nisan 2024, 00:12
Toplam oynama: 99 gün, 10 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: V1.6 [AR-GE]
« Yanıtla #8 : 08 Şubat 2019, 13:04:37 »
CR'yi önlemek için sürekli CR yapan kişilere süreli sürüş yasağı getirilmesi önerisini sundum Ticket üzerinden.
Kesinlikle faydalı olacaktır. Sürmeyi bilmiyorsan bir süre sürmeyeceksin ki aklın başına gelsin.

Çevrimdışı Darach

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cinsiyet: Erkek
Köken: Amerikan
Son giriş: 07 Aralık 2023, 02:18
Toplam oynama: 117 gün, 10 saat
Ynt: V1.6 [AR-GE]
« Yanıtla #9 : 08 Şubat 2019, 13:08:08 »
4'ü kesinlikle desteklemiyorum sırayla girme mantığıyla orası araba yığını olur.