Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

VIP Olayları.

Başlatan Lonnely, 17 Şubat 2018, 15:09:05
Okunma sayısı 1928 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Lonnely

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 14 Ekim 2023, 20:55
Toplam oynama: 282 gün, 12 saat
Birlik: (Yok)
Son giriş: 01 Ağustos 2023, 19:12
Toplam oynama: 0 gün, 18 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 01 Ağustos 2023, 19:11
Toplam oynama: 0 gün, 8 saat
Ynt: VIP Olayları.
« Yanıtla #20 : 19 Şubat 2018, 21:02:25 »
Süreleri uzatma konusunda destekliyorum ancak VIP'lerin forum üzerinde diğer kişilerden avantajlı olması biraz saçmalık gibi.
Forumda herhangi bir ayrıcalık istemiyoruz, zaten VIP Rank'ının da ayrıcalığı yok sadece rank.

Çevrimdışı Feold

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 11 Şubat 2019, 13:11
Toplam oynama: 11 gün, 10 saat
« Yanıtla #21 : 19 Şubat 2018, 21:05:30 »
Bence VIP bile olmamalı. Hiç bir şekilde hiç bir oyuncunun ne sistemsel ne de destek olarak başka oyuncudan üstün olmasını hiç bir şekilde desteklemem. Özel garajmış, karakter adı değiştirmeymiş, özel mapmiş falan onlar kalabilir okey ama gold, silver, bronze vip ve ya özel plaka tarzı oyun içerisinde ve dışarısında üstünlük sağlayacak sistemler kalkmalı.

Çevrimdışı Rookie4K

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 09 Haziran 2022, 01:51
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #22 : 19 Şubat 2018, 21:11:55 »
Bence VIP bile olmamalı. Hiç bir şekilde hiç bir oyuncunun ne sistemsel ne de destek olarak başka oyuncudan üstün olmasını hiç bir şekilde desteklemem. Özel garajmış, karakter adı değiştirmeymiş, özel mapmiş falan onlar kalabilir okey ama gold, silver, bronze vip ve ya özel plaka tarzı oyun içerisinde ve dışarısında üstünlük sağlayacak sistemler kalkmalı.

Üstünlük sağlayacak pek sistem yok tek ayrıcalığı maaş olayı."V.i.p" karşı olabilirsin ama developeri'de düşünmelisin sonuçta bu servera ayda bir miktar para veriliyor.Bunun bir yerden çıkması gerekiyor...

Çevrimdışı Lonnely

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #23 : 19 Şubat 2018, 21:17:53 »
Serverin makinesi aşırı sağlam, TeamSpeak3 sunucusuna girip görebilirsin bir odada yazıyor. O makine en az 400-500 TL arası bir fiyat. Eğer bunlar kaldırılacak olsa Doğukan emin ol bu sunucuyu götüremez çok zor yani, ha götürür kendi varlıgı vardır zengindir orası ayrı fakat zengin olsa dahi adam cebinden ödemek istemez çünkü bu bir nevi kerizlik.

Çevrimdışı Feold

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 11 Şubat 2019, 13:11
Toplam oynama: 11 gün, 10 saat
« Yanıtla #24 : 19 Şubat 2018, 22:16:46 »
Sevgili üstteki arkadaşlarım yazının tamamını güzelce okusaydınız zaten sadece viplerin kalkması gerektiğini söyledim. Onun dışında özel map, garaj, plaka, numara, karakter adı değiştirme kalabilir. Ama neden bir vip benden daha fazla maaş alsın, neden bir vip verona mall'a gitmeden hızlıca reklam verebilsin, neden sadece onlar gizli numara kullanabilsin ya da maske takabilsin, neden onlara özel skin ve araçlar var, neden onlar zırh doldurabiliyor ve dövüş stili değiştirebiliyor, neden ben bir silaha 20k verirken onlar 10k versin? Bunlar onları vip olmayan oyunculardan ayıran farklar. Bunlar normal oyuncuların için kısıtlanmış şeyler. Maddi durumu olmayan arkadaşlarımız taa verona mallda reklam atsın, kendi parasıyla skin ve araç alsın, zırh dolduramasın veyahutta dövüş stili değiştiremesin. Geride kalacak olan satın alımlarla da makine ücretleri ödenebilir. Benim maddi durumum yok değil, bende alabilirim fakat ben bunu desteklemiyorum.

Çevrimdışı Lonnely

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #25 : 19 Şubat 2018, 23:53:05 »
Sevgili üstteki arkadaşlarım yazının tamamını güzelce okusaydınız zaten sadece viplerin kalkması gerektiğini söyledim. Onun dışında özel map, garaj, plaka, numara, karakter adı değiştirme kalabilir. Ama neden bir vip benden daha fazla maaş alsın, neden bir vip verona mall'a gitmeden hızlıca reklam verebilsin, neden sadece onlar gizli numara kullanabilsin ya da maske takabilsin, neden onlara özel skin ve araçlar var, neden onlar zırh doldurabiliyor ve dövüş stili değiştirebiliyor, neden ben bir silaha 20k verirken onlar 10k versin? Bunlar onları vip olmayan oyunculardan ayıran farklar. Bunlar normal oyuncuların için kısıtlanmış şeyler. Maddi durumu olmayan arkadaşlarımız taa verona mallda reklam atsın, kendi parasıyla skin ve araç alsın, zırh dolduramasın veyahutta dövüş stili değiştiremesin. Geride kalacak olan satın alımlarla da makine ücretleri ödenebilir. Benim maddi durumum yok değil, bende alabilirim fakat ben bunu desteklemiyorum.
Konu VIP kalkması veya kalkmaması değil, konu VIP varsa adil bir şekilde karşılıgının verilmesi. Sürenin çok az olduğunu düşünüyorum zaten.

Çevrimdışı Nang

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 09 Ekim 2020, 07:14
Toplam oynama: 123 gün, 21 saat
Birlik: ******cus
« Yanıtla #26 : 20 Şubat 2018, 10:15:00 »
Konudan çok sapmışız ama konu sahibinin affına sığınarak ilerleyeceğim. Hazır bu kadar fikir paylaşımı yapılmışken bence VIP olayına sıfırdan el atılması ve detaylıca düşünülerek tekrardan oluşturulması lazım. O yüzden bu konu bence çok değerli bir konu.

Yazılanlardan yola çıkarak fikrimi belirtmem gerekirse bence VIP'liğin kaldırılması YA DA fiyatının çok yüksek tutulması aşağıdaki şartlarda imkansız değil. Gayet mümkün ve mantıklı görüyorum:

1) VIP'nin içinde olan tüm özellikler ayrı paketler olarak markete dağıtılsın. 2x exp, 2x payday, yarı fiyatına silah vs gibi.
2) VIP tek tipe düşürülsün ve fiyatı da yükseltilsin. Ancak VIP üyeliğin içinde aşağıdaki spoiler içinde yazdığım ve hali hazırda pakette bulunan özellikler de dahil olmak üzere bir çok özellik yer alsın. Fiyatı da gerekirse 100 TL'nin üstüne çıksın. Herkesin VIP olmasına ben de sıcak bakmıyorum. VIP olup rolde "bırakın beni lann" diye rol yapan oyuncular görmekten iyidir bence.

Spoiler:
Aşağıda bugün yazdığım bir eleştiriyi bulabilirsiniz.
http://www.rina-roleplay.com/forum/index.php/topic,1086.msg6599/topicseen.html#msg6599
Gold VIP özelliklerinin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Gold VIP'nin en önemli özelliği silahları yarı fiyatına almak olduğu için illegal rol yapmayan bir karakterin Gold VIP olmasının hiç bir önemi kalmıyor. VIP skinler desen çok az ve yetersiz, anca beyaz bir karakter canlandırmak zorundasın ki VIP skin kullanabilesin. Siyahi hiç skin yok. VIP rengi vs zaten bir esprisi yok, ihtiyaç da yok. Rolde karşı tarafın dikkatini bozmaktan başka bir işe yaramıyor. Özel VIP araçlarını ise anca diğer VIP'lerden kalırsa kullanabiliyoruz. Onları da başka VIP'ler sağda solda görürlerse hiç sormadan alıp gidiyorlar. Boombox özelliği zaten VIP'den kaldırıldı, genele açıldı.

Şu VIP özellikleri baştan bir oturulup konuşulsa çok iyi olur. 3 haftadır VIP'yim ve ciddi anlamda OOC ortamda tanınmışlık dışında bir şey kattığını düşünmüyorum.

Yazdıklarımın tamamen arkasındayım. VIP üyeliklerin şu anki fiyatları kesinlikle verdiği özellikle eşleşmiyor. Ya fiyatlar düşürülmeli, ya da süre uzatılmalı ya da özellikler/yetkiler artırılmalıdır.  Bir kaç tavsiyem var.

- VIP'lerin helper veya adminlerle doğrudan iletişime geçebileceği bir kanal olmalı. VIP'lere oyun içi ve dışında (forum ve ts dahil) daha özel ve fazla destek verilmeli.
- VIP araçlarından rolde kullanılması uygun olmayan araçların kaldırılıp yerlerine daha uygun araçlar eklenmeli. Bunlara helikopter, uçak, tekne vs dahil.
- VIP skinler mutlaka artırılmalı. Cinsiyet, ırk ve yaşlara göre ayrı ayrı skinler eklenmeli. Şu anda siyahi kadın ve çocuk skini yok. Halihazırda bulunan tüm skinler de oldukça az ve yetersiz.
- Sadece VIP'lerin kullanabileceği aksesuarlar olmalı.
- VIP'lere ev alma sınırı artırılmalı veya sınırsız olmalı.
- VIP'lere graffiti sistemi açılmalı.
- Halihazırda sunucuda bulunan NPC sistemi, belli başlı kısıtlamalarla birlikte VIP'lere açılmalı ve VIP'ler istedikleri yerlere role uygun olmak şartıyla NPC koyabilmeli.
- NPC sistemiyle paralel şekilde, VIP'ler belli başlı kısıtlamalarla birlikte obje koyabilmeli. Şu anda zaten PD radar vs koyabiliyor, bunun bir farklı türü de VIP'lere açık olacak.
- Ve daha aklıma gelmeyen pek çok özellik...

Verilen paranın karşılığı anca bu şekilde alınır. Eğer bu özellikler gelirse ücreti bile artırabilirsiniz. Hiç bir değişiklik yapılmazsa da korkarım ki VIP olmanın hiç bir esprisi kalmayacak.

Çevrimdışı Ryse

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Ekim 2018, 20:57
Toplam oynama: 21 gün, 3 saat
« Yanıtla #27 : 20 Şubat 2018, 15:47:26 »
Fiyat bu şekilde kalacaksa en azından sunucu makinesi yükseltilsin. 3-4 Araçlık bir pursuit başlatıldığında aşırı derecede lag oluyor.  25 Tane V.I.P mevcut, herkesin 50TL'den aldığını bile varsaysak 1250TL gibi bir para ediyor aylık. Bunun dışında kalan özel map, isim değişimi, özel gate vb. şeyleri saymıyorum bile. Bu para nereye gidiyor çok merak ediyorum. Sunucu makinesinin acilen yükseltilmesi gerek.

Çevrimdışı Hera

Management
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 08 Kasım 2024, 15:22
Toplam oynama: 467 gün, 10 saat
Son giriş: 25 Şubat 2025, 20:57
Toplam oynama: 6 gün, 15 saat
Renee Cowan Lv.37
Köken: İtalyan
Son giriş: 05 Ağustos 2024, 01:22
Toplam oynama: 1 gün, 15 saat
Köken: Arap
Son giriş: 27 Temmuz 2024, 19:16
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
« Yanıtla #28 : 20 Şubat 2018, 16:01:30 »
Fiyat bu şekilde kalacaksa en azından sunucu makinesi yükseltilsin. 3-4 Araçlık bir pursuit başlatıldığında aşırı derecede lag oluyor.  25 Tane V.I.P mevcut, herkesin 50TL'den aldığını bile varsaysak 1250TL gibi bir para ediyor aylık. Bunun dışında kalan özel map, isim değişimi, özel gate vb. şeyleri saymıyorum bile. Bu para nereye gidiyor çok merak ediyorum. Sunucu makinesinin acilen yükseltilmesi gerek.

Bu konuda bir düşüncemiz var zaten 1 ay içerisinde yükselteceğiz.

V.I.P konusunda fiyatta herhangi bir değişiklik olmayacak. Gold VIP'in özelliklerine bakarsak daha yüksek bir fiyat bile olabilir. Saatlik $750, ekstra silah limiti, daha ucuza silah alma gibi özellikleri unutmayın.