Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

IC Hapis Süreleri

Başlatan woolf, 03 Şubat 2019, 23:24:37
Okunma sayısı 1237 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı DOOMSDAY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 25 Şubat 2019, 16:28
Toplam oynama: 3 gün, 18 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: IC Hapis Süreleri
« Yanıtla #20 : 07 Şubat 2019, 18:28:56 »
IC olarak ne suç işlediyseniz ve nasıl bir kural ihlali yaptıysanız ona göre cezai yaptırım uygulanır cezaya göre değişir ben bilidiğimi yazarım, /q çekerek oyun dan kaçtı daha az ceza aldı gibi dalga geçercesine yazıyorsunuz, ve yazdığınız cümleye dikkat edin tartışacak potensiyel de değilseniz tartışmaya girmeyin arkadaşınız sıkıyorsa ve sizde teslim oluyorsanız sıkan için daha yüksek bir ceza uygularlar siz sıkmadıysanız onun aldığı kadar yüksek bir ceza almassınız umarım anlamışsınızdır iyi roller.

Çevrimdışı Xâires

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 28 Nisan 2020, 23:03
Toplam oynama: 136 gün, 3 saat
« Yanıtla #21 : 07 Şubat 2019, 18:30:15 »
Desteklemiyorum. Hatta OOC ve IC cezaların daha da ciddileşmesi gerektiğini düşünüyorum. Gerçek hayatta küçük hırsızlıklar bile 2 yıl gibi bir süre hapis ile cezalandırılırken oyuna 1 ay gibi de yansıyabilirdi veya bir hafta. Ancak adamlar 1000 dakika yapmışlar, ne istiyorsun daha?

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 09 Aralık 2019, 20:15
Toplam oynama: 75 gün, 11 saat
« Yanıtla #22 : 07 Şubat 2019, 18:34:54 »
Desteklemiyorum. Hatta OOC ve IC cezaların daha da ciddileşmesi gerektiğini düşünüyorum. Gerçek hayatta küçük hırsızlıklar bile 2 yıl gibi bir süre hapis ile cezalandırılırken oyuna 1 ay gibi de yansıyabilirdi veya bir hafta. Ancak adamlar 1000 dakika yapmışlar, ne istiyorsun daha?
ic ihlalin cezası mantıklı gibi gözükse bile yaptığımız ihlalde dm gibi bir ihlalden 1.5 saat daha fazla ceza alıyoruz ki dm atan bile 800 değil 500 civarı yiyor.
dediğim gibi, ya ic ceza azalsın ya da ooc cezalar 3 katına çıksın ki bir denge sağlansın. ben rolümü yaparım fakat gidip de rol yapmadan kaçan adam 300 dakika yerken ben 900 dakika yemem.

Çevrimdışı Bishere

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 07 Ağustos 2021, 10:26
Toplam oynama: 64 gün, 2 saat
« Yanıtla #23 : 07 Şubat 2019, 18:50:37 »
Bize zaten sık sık bu konu hakkında bilgi veriliyor. Evet cezalar insiyatifimize kalıyor, fakat şu şekilde bir insiyatfiten bahsediyorum; 1,5 - 2 saat bizi uğraştıran ve bunun üzerine de aklınca trollediğini sanıp zevk alan arkadaşlar, ekip sayısı azken durmaksızın ekipleri rk edip ss alan arkadaşlar ve benzeri arkadaşlara tabii ki maximum ceza kitlenir. Bu insanın doğal olarak bir sabrı var, ama kimsenin gidip ilave cezaları zevken koyacağını sanmıyorum. Çoğu kişi bazen Deagle bulundurmaktan gideceği sürenin %70'ini alıyor fakat kimsenin haberi olmuyor. Veyahut farklı farklı suçları olan arkadaşlar, alacağı cezanın 30-45 dakika arası altını alıyor fakat haberi almıyor.

birde kankam şu konuda kural olmasa da ne yazık ki zorunluluğun var, departman üyeleriyle oyun içi veya oyun dışı aranı bilemiyorum fakat yakalandığın anı es geçiyorum yakalanmadan önce bile hatta ateş açarken bile rolünü sen güzel gerçekleştiirsen maksimum kitlemiyor çoğu kişi ama sana da gelen sanırsam biraz hardmış

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 09 Aralık 2019, 20:15
Toplam oynama: 75 gün, 11 saat
« Yanıtla #24 : 07 Şubat 2019, 19:15:07 »
Bize zaten sık sık bu konu hakkında bilgi veriliyor. Evet cezalar insiyatifimize kalıyor, fakat şu şekilde bir insiyatfiten bahsediyorum; 1,5 - 2 saat bizi uğraştıran ve bunun üzerine de aklınca trollediğini sanıp zevk alan arkadaşlar, ekip sayısı azken durmaksızın ekipleri rk edip ss alan arkadaşlar ve benzeri arkadaşlara tabii ki maximum ceza kitlenir. Bu insanın doğal olarak bir sabrı var, ama kimsenin gidip ilave cezaları zevken koyacağını sanmıyorum. Çoğu kişi bazen Deagle bulundurmaktan gideceği sürenin %70'ini alıyor fakat kimsenin haberi olmuyor. Veyahut farklı farklı suçları olan arkadaşlar, alacağı cezanın 30-45 dakika arası altını alıyor fakat haberi almıyor.

birde kankam şu konuda kural olmasa da ne yazık ki zorunluluğun var, departman üyeleriyle oyun içi veya oyun dışı aranı bilemiyorum fakat yakalandığın anı es geçiyorum yakalanmadan önce bile hatta ateş açarken bile rolünü sen güzel gerçekleştiirsen maksimum kitlemiyor çoğu kişi ama sana da gelen sanırsam biraz hardmış
ben hiçbir şekilde troll amaçlı sıkmıyorum. hatta sunucuda pdye en fazla 2-3 kez sıkmışımdır. memurun canına kasttan alıyorsam yanımdaki sıktığı için alıyorum. /s fuck the pd diyip kendimi kovalatmıyorum. gerektiğinde üzerimde silah olsa bile dur ihtarına uyuyorum. fakat önceki karakterimde 2 haftada 4 kez ceza aldım ve hepsinde de maksimumdan yapıştırdılar, nedenini bilmiyorum .d

ben anlatamıyorum sanırım arkadaşlar, IC ceza sürelerinde zaten sıkıntı bile yok ki-900 dakika güzel bir süre. asıl sıkıntı dediğim gibi şurada doğuyor, rolden kaçsak daha az ceza alacağız. OOC ve IC cezanın bir dengesi yok. bu denge sağlanamadığı için insanlar ic ihlalden sonra ooc ihlal yapmaya özen gösteriyor ve bunun sonucunda bahsettiğimiz q mafyaları ortaya çıkıyor. nasıl oluyor da o durumda OOC ceza IC cezadan daha karlı oluyor ki?

mesela rolden kaçmak 300-900 arası. bunu 900-1500 dakika arası yapsalar polis geldiğinde q atmak yerine rol yapıp tutuklanmaya razı olurlar.
veya aynı şekilde, en ciddi ic ceza 900 dakika ise bunu 500 dakika civarına düşürebilirler.

eklemek istedim
IC hapis süreleri gayet normal sizin yaptığınız suça görede bu süreler değişebiliyor ve LSPD güçlü diye birşey söz konusu değildir, araçta iki kişi devriye atarken dört kişi Drive By halinde memurları rahatlıka düşürebiliyorsunuz  daha sonra yakalanıyorsunuz ve ruhsatsız silah bulundurmak memurun canına kast terörizim, gibi suçlar dan 1000 dakika veya 800 dakika ceza alıyorsunuz  gayet realistik 1000 dakika ceza yemek istemiyorsanız sıkmayacaksınız ve sizin yazdığınız gibi cezalar düşerse sebepsizce silahlı saldırı olayları daha da çok artacaktır herşey sizin elinizde kısacası, desteklemiyorum.
daha geçen gün bir örneğini yaşadım, polis bizi yakaladı ve ateş açmak zorunda kaldık. birimiz kocaman denize yüksek yerden atlayıp karaya çıkınca hoplaya hoplaya kaçtığı için nonrpden 150 dakika yedi. kalanlarımız ise ic tutuklandığımız için 900 dakika yedik. orada ben de sıkmak yerine hoplaya hoplaya kaçsam 150 dakika yiyecektim

şu olay yaşandığında emin ol karşımızdaki arkadaşlar 5 dakika bile uğraşmadı. arkadaşların yanına gittik ve siren yaktılar, sanırım aranmamız var moduyla kenarı çektik. daha sonra sıkmaya başladılar, altta da botumuz vardı. botu süren kişi dışında ateş açtık ki ne fayda, 100 oldu hasarı. arkadaşlar bizi alırken diğer arkadaş dediğim şekil kaçtığı için 150 dakika yedi. bu uğraşmayan arkadaşlar ise niyeyse yapıştırdılar bize 900ü...

Çevrimdışı DOOMSDAY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 25 Şubat 2019, 16:28
Toplam oynama: 3 gün, 18 saat
« Yanıtla #25 : 07 Şubat 2019, 19:40:56 »
Aktif roldeyken /q çeken kişi silahı gitmemesi için /q çekiyor diyebilirim cezayla pek alakası olmadığını düşünüyorum 1500 dakkayı bilgisayarın başında beklemiyorlar zaten gece açık bırakıyorlar sabah yine aynı devam ediyorlar yani verilen cezalar onları akıllandırmaz aktif rolde kaçan kişilerin silahları için /q çektikleri tespit edilebilirse silahlarına el konulabilir ve OOC cezai yaptırım uygulanabilir sonuç olarak çatışmada olsun veya yakalanma sırasında aktif rolde /q çekerek kaçmazlar diye düşünüyorum OOC ceza /q sebebiyle 500 dakika + silahına el koyuldu gibi düşüncem bu yönde böyle olursa /q çekme olayları olmaz gibime geliyor.

Çevrimdışı Yönetmen

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İsrail
Son giriş: 20 Ekim 2021, 21:47