Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

V1.6 için düşündüğüm birkaç yenilik

Başlatan southcoast, 03 Şubat 2019, 00:51:35
Okunma sayısı 1500 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı southcoast

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 05 Haziran 2022, 20:44
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
V1.6 için düşündüğüm birkaç yenilik
« : 03 Şubat 2019, 00:51:35 »
Kimse araçlarını düzgün sürmüyor çünkü sunucuda zırh sistemi var ve bunu fazlasıyla işte anlayın saçma buluyorum. Şimdi sunucuda şu zırh sistemi kaldırılsa, tamir 300-500 gibi bir rakama yükselse emin olun adamlar yoldan geçerken "Q-E" gibi tuşları kullanacak, araçlarını olabildiğince hasarlı tutmamayı deneyecek.

Meslekler için (taşımacılık başta) checkpoint olmalı, bu şekilde adamlar şehrin içine kolay kolay girmez, adam taşımacılığı  teslim etmek için şehrin içinden oraya buraya vurarak geçiyor. Highwayler var, buraları kullanmak yerine adam kısaltma olsun diye şehrin içinden uçarak geçiyor, flatbedi zırhlı hiçbir şeyde yapılmıyor.

AFK engeli olmalı, sadece boş kalabalık olarak görüyorum. Bence sunucunun işte o zaman aktif sayısı belli olacak, 600 kişinin 400'ü afk kalıyor (emin değilim, sadece bir teori) millet bu sefer ayneeeen şunu diyor; Rina bot olmasa bu 600'ün 600'ü nerede kardeş?)
Mesela 5 dakikanın üzerinde hareket etmeyen birisi olursa chatlogdan herhangi bir yazı yazsın atıyorum /afk 28412

Açıkçası hiçbir mapin gerekli olduğunu düşünmüyorum ama rol açısından birkaç map kalmalı her ne kadar istemesem de;
--Idlewood'un eski blokları çooook daha güzel.
--Kumarhanenin eski tarafı çoooook daha güzel (bu arada o evlerde hiçbir rol dönmüyor çünkü Idlewood güvenli bölge ve boşu boşuna oyunumun akıcılığını bozuyor. Bildiğin çete mapi zaten bu ancak orası güvenli bölge içinde olduğu için rol yapılmıyor.)
--Stranger Park neyse, süper hatta fazlasıyla iyi ama onun yanında olan yer, çok ciddiyim eski hali süper ki o mapi gereksiz olarak görüyorum.
--Willowfield civarında olan mapler.
------Bana kalsa tüm mapler gereksiz ama millet bunu kabul etmez çünkü hoş gözüküyor ancak ve ancak altında olan bilgisayarlar iyi, düşük bilgisayar sahibi olanları düşünmüyorlar.

Tüm güvenli bölgeler için konuşuyorum (devlet binaları haricinde, onlar hep korunaklı) gecenin belirli aralıklarında kaldırılmalı. Örneğin 1-2 gibi Idlewood kaldırılıp sabahın 8'inde 9'unda tekrardan güvenli bölge olmalı. Sebebi ise şu; Geceleri pek tekin tipler dışarıda olmaz, gecenin 1'inde 2'sinde çıkan insan ya ailesinden kaçamak yapmıştır veya başka bir şey. Bu yüzden tüm güvenli bölgelerin belirli saat aralıklarında kaldırılmasını istiyorum, bunun dışında Idlewood civarının güvenli bölge olması emin olun çok saçma, bu hem PD hem illegal açısında. Sunucuda rol yapan insanların raporlarını görüyoruz "güvenli bölge kaçtı, şunu yaptı bunu yaptı" bence güvenli bölge mantığı saçma, Idlewood gibi işlek bir yerin güvenli bölge olması kadar saçma bulduğum bir şey yok.
Zencilerin rol yapacağı ortamlar belli, şehrin iç kesimi. Batı kesimi desen ghetto rolü olmaz, kendini bir b** sanan sözde çetecilerin istilası altında kalır, çünkü oralar şehrin zengin kesimleri. Doğu tarafı-Kuzey tarafı deseniz latin olsun hispanik olsun setler olsun bu gibi durumlar tarafından oralara herhangi bir zenci birliği açmak saçma ki sunucuda zencilerin sayısı daha fazla, bunu hepimiz biliyoruz.
Benim kendi düşüncem birkaç gün güvenli bölge olmadan rol yapmak denenmeli, sunucu DM'lerden uzaklaşmazsa bende bir şey bilmiyorum. Bu kadar eminim hatta size şunu söylemek istiyorum, insanlar birinci gün birbirlerine sıkacaklar, güvenli bölgenin kaldırılması üzerine ancak bir taraf ölecek/bir taraf öldürecek. Maksimum iki-üç güne ellerinde olan silah deposu patlayacak, tükenecek ve bu şekilde hem ekonomi, hem DM olayları azalış gösterecek.

Alta yazacağım yorumu okumanızı istiyorum.

Açıkçası VIP'de zırh bulunmasını doğru bulmuyorum, bunun yanında hem çetelerin/hem mafyaların.
Düşünüyorum, şuan sunucuda adamlar VIP'yi alıyor hop oradan zırh hop can sonra patriot-infernus-hotring racer sonra /maske = TAKİBİ KES PD!
Şimdi benim şahsi düşüncem şu; Çeteler dahil olmak üzere sunucuda zırh olmamalı. Devlet kuruluşları hariç. Mesela PD'de /dolap sistemi var, tekli devriye ekipmanı, devriye ekipmanı gibi komutlar var ve atıyorum devriyeye çıkan bir insanın zırhı 20 olsun, tekli devriyede 50 olsun. Operasyon gibi durumlarda zırh 100 olsun ki sunucuda operasyon yaptığımız yok doğru düzgün.
Emin olun bu şekilde hem savaşlar son bulacak, hemde insanlar nefes alacak. Sıkarken iki kere düşünecekler mesela diyecek ki "yav kardeşim şimdi benim can 100 iki deagle atsa zaten bir tane vurunca hareket edemiyoruz anim yiyoruz 8 can kalır, onu da şansa bala birisi vurur en iyisi buna sıkmayayım" diyecektir, buna adım kadar eminim. Bu şekilde insanlar hem silahlarını kaybetmeye korkacak, hemde artık yaşamın değerini anlayacak. Adam VIP'ye gidiyor, zırh alıyor. Eee, neresi bunun realstik? İlle zırh alıcam diyorsa 20 zırh falan verin, neden ful? PD gibi bir oluşuma da zırhı fazla doğru bulmuyorum.
PD'de normal devriye (2-3 kişilik) 20 zırh versin çünkü iç yeleğimiz var.
Tekli devriyede 50 zırh versin, üzerimize yelek giyeceğiz ki Amerika'da memurlar olabildiğince tekli çıkmamayı deniyor.
Operasyon ekipmanında 100 versin çünkü operasyona gidiyorsun, kask yelek derken 100'ü hak ediyorsun zateen.
Şahsi düşüncem bu, PD'yi de ele aldım sonra illegaller gelip laf yapıyor uğraşmak istemiyorum.
--
Hotring, infernus, patriot (bu başta) hızlı araçlar kaldırılmalı, bunların yerine atıyorum sultan gelsin, premier gelsin emin olun insanlara daha hoş bir görüntü çıkacak.
Zırh sistemini saçma buluyorum, kesinlikle kaldırılmalı. (Olacaksa 20 zırh olsun, PD'de bile 100 zırh varken VIP kim ki?)

Çevrimdışı southcoast

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ynt: V1.6 için düşündüğüm birkaç yenilik
« Yanıtla #1 : 03 Şubat 2019, 00:56:08 »
Size şunu söylemek istiyorum, güvenli bölge mantığı kalıplaşmış bir varlık aynı şuan açık olan Türk serverları gibi klasik yerler(örn ıdlewood), peki neden biz kendi kurallarımızı koymuyoruz? Güvenli bölge dediğiniz şey kalıplaşmış, peki ya neden? İnsanlar DM atıyor diyeceksiniz ee atsın? Yöneticilerimiz işlerini layığıyla yapıyor, forum görevlileri zaten olayı hallediyor daha ne istiyoruz ki? Yeterince görevli var zaten sunucuda, DM olsa anında adamların kafasına biner, banla gitsin DM'den, at jail 5000 dakika bak bakalım bir daha yapacak mı? Yeni çar mı açtı, clienti yapıştır ki sunucunun ortamı güzelleşsin. Şahsen ben orada burada şunları duyuyorum(bunu sunucuda oynayan birçok kişide söylüyor)
"RİNA LOW RP KARDESM, NE MEDİUMU? ADAM BANA TOZ LAZIM Mİ HOMİ DİYO EHEĞEHEHEHEHE" ben şahsen bunları gördüğümde sunucuyu olabildiğince savunuyorum çünkü bunları sunucu hak etmiyor. Adam oturuyor sistem kodluyor, sizinle ilgileniyor, yönetici olarak egoist değil, oturur derdinizi dinler bla bla sayısız şeyler yapar ama siz, bir oyunda olduğunuzu unutup ki bu bir roleplay, önünüze geleni yapacağınızı düşünüyorsunuz. Şunda hem fikiriz, gerçek hayatta adamlar polisiyeyi basıyor, adliyede adam vuruyor bla bla. Ki bu Türkiye'de azken Amerika gibi katı kuralları olan ülkede daha çok. (Siyasete kaymıyorum)
Dediğim gibi, bu somutlaşmış bir kavram ve insanların yaptığını yapacak değiliz, insanlar bizi örnek almalı ve izlemeli.

Çevrimdışı MistaGreen

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Alamar Clay Lv.19
Köken: Rus
Son giriş: 01 Temmuz 2023, 14:29
Toplam oynama: 76 gün, 18 saat
« Yanıtla #2 : 03 Şubat 2019, 01:16:25 »
Güzel, özellikle pd hakkında düşüncelerin gelmeli.

Çevrimdışı Felina

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 01 Ağustos 2020, 02:17
Toplam oynama: 74 gün, 6 saat
« Yanıtla #3 : 03 Şubat 2019, 01:19:59 »
Sunucu biraz daha ileri gitmeyi düşünürse gerçekten güzel.

Çevrimdışı southcoast

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #4 : 03 Şubat 2019, 01:40:13 »

Güzel, özellikle pd hakkında düşüncelerin gelmeli.

Destekleriniz için teşekkür ederim.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 19 Nisan 2020, 01:04
Toplam oynama: 254 gün, 7 saat
« Yanıtla #5 : 03 Şubat 2019, 01:48:30 »

Çevrimdışı xoduzy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 29 Ocak 2021, 21:42