Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Zırhlı araçların hızlarının düşürülmesi

Başlatan Nang, 12 Şubat 2018, 18:45:57
Okunma sayısı 1310 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Nang

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 09 Ekim 2020, 07:14
Toplam oynama: 123 gün, 21 saat
Birlik: ******cus
Zırhlı araçların hızlarının düşürülmesi
« : 12 Şubat 2018, 18:45:57 »
Merhaba. Bildiğiniz üzere bir aracın maksimum hızı motor gücüyle birlikte aracın ağırlığından da geçer. O yüzden yarış arabaları mümkün olduğunca hafif yapılmakta, aynı mantıkta uçaklar da hafif olsunlar diye alüminyumdan yaratılmaktadır. Tonlarca ağırlıktaki kamyonlar bir hız aracı olmadıkları gibi, spor araçlar da bir yük taşıma araçları değildirler.

Bu mantıkla... Aşağıda Hate tarafından paylaşılan bir videoyu görünce aklıma gelen fikri sunmak istiyorum. Bu konu bir video eleştirisi değildir.

Videoda görüldüğü üzere Bullet ile polise sıkan taraf, uzun süre ağır ateş altında kalmasına rağmen kaçmaya bile tenezzül etmeden bütün polisleri indiriyor. Bu sunucudaki araç zırhlarının ne kadar olağanüstü gücü olduğunu gösteriyor. Buna bir sözüm yok. Ancak asıl sorun bu drive by'in zırhlı bir "Bullet" ile yapılması konusu devreye girince başlıyor. Eğer orada kaçmaları gerekirse saatte 200+ km hız yapan Bullet ile zaten ortalığı toza katıp kaçabilecekler. Bu sebepten dolayı zırhlı bir Bullet ile geliyorlar ve hiç bir şekilde yakalanma ihtimalleri bile olmuyor.

Dünya üzerindeki önemli liderlerin makam araçları zırhlıdır. Ben bu konudan ilerleyeceğim. Trump'ın Cadillac One marka makam aracına bakalım:

Kurşun geçirmez camlar
Ağır makineli silahlara -hatta daha ciddi hasarlar verebilen silahlara- karşı koruma sağlayan zırhlı gövde,
Oksijen destek ünitesi ve özel yangın sistemi
Boeing 747 uçağının kapıları kadar ağır ve sağlam kapılar
Acil durumlarda göz yaşartıcı gaz topları ve ateşli silahlar

Kısaca Trump, webtekno.com'un tabiriyle GTA 5'te 5 yıldızlı aranma durumlarından bile burnu kanamadan çıkabilecek kadar güçlü bir araçla seyahat ediyor. Buraya kadar sorun yok. Bir de aracın hız konusu var. V8 motor ile maksimum 100 km yapıyor. Yani araçtaki ağır zırh, aracı doğal olarak neredeyse %70'in üstünde yavaşlatmış. 100 km Cadillac markası için çok ama çok düşük. Sebebi ise zırh.

Spoiler:

Tavsiyeme gelirsek, sunucuda zaten hali hazırda hız sabitleme (/hizlimiti) sistemi var. Zırh alan araçların hızları sistemsel olarak mecburen düşürülsün. %50'den fazla düşmüş bir hız ile gidebilsinler zırhlı araçlar. Zira zırhın parası ne kadar olursa olsun, artısı inanılmaz fazla. Polis tarafından 1 dakikadan fazla taranan bir zırhlı araçtan duman bile çıkmıyor. Zırhın yanında aracın hızı düşürülürse adil bir durum ortaya çıkar.

Çevrimdışı Massigo

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İspanyol
Son giriş: 21 Mart 2020, 14:54
Toplam oynama: 21 gün, 11 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Zırhlı araçların hızlarının düşürülmesi
« Yanıtla #1 : 12 Şubat 2018, 18:54:18 »
Desteklemiyorum şahsi düşüncemdir araçlar tam tersine zırh takınca ağırlaşacağı için zırh takan kişi o aracın güçlü olmasını ister ve daha hızlı şekilde ilerlemesini ister diye düşünüyorum.

Çevrimdışı gods

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Haziran 2020, 14:54
Toplam oynama: 17 gün, 4 saat
« Yanıtla #2 : 12 Şubat 2018, 19:00:46 »
Şimdi hemen üsttümde ki kişinin muhtemelen zırhlı aracı var çünkü yaptığı yorum mantık dışı, AR-GE ye gelir isek mantıklı nedeni ise bir kişi infernus alıp zırh taktirirsa yakalanması nerdeyse imkansız. Ama araç hızı düşerse ekipler yetişebilir ve PİT atabilir bu nedenle destekliyorum.

Çevrimdışı Nang

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #3 : 12 Şubat 2018, 19:04:02 »
Desteklemiyorum şahsi düşüncemdir araçlar tam tersine zırh takınca ağırlaşacağı için zırh takan kişi o aracın güçlü olmasını ister ve daha hızlı şekilde ilerlemesini ister diye düşünüyorum.

Zırh takan araç güçlü olur evet. İlk mesajımı tam anlamıyla okuduğunuzu düşünmüyorum. Güç hız demek değildir. Zırhlı aracın hızlı gitmesini istemek de mantık dışı. Zırh taktırıyorsa yavaş gitmesini de kabullenmek zorunda. Ben de hayatımda çok şey istiyorum ama her istediğimiz olmuyor maalesef.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 22 Haziran 2019, 14:47
Toplam oynama: 21 gün, 1 saat
« Yanıtla #4 : 12 Şubat 2018, 19:24:37 »
Serverdaki zırhın cadillac zırhı kadar olmayacağını düşündüğüm için, desteklemiyorum. Fakat 5 10 km düşmeler olabilir. Nasıl olsa 50 cm kapı olmuyo zırh takınca.

Çevrimdışı RedBlaxeSS

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 09 Aralık 2022, 22:54
Toplam oynama: 54 gün, 6 saat
Birlik: ******** **ime
« Yanıtla #5 : 12 Şubat 2018, 20:12:28 »
 hate'in videosunu bende gördüm bende böyle bi konu düşündüm zırhlar azaltılmalı ne olursa olsun

Çevrimdışı Rosetti

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #6 : 12 Şubat 2018, 20:14:42 »
Serverdaki zırhın cadillac zırhı kadar olmayacağını düşündüğüm için, desteklemiyorum. Fakat 5 10 km düşmeler olabilir. Nasıl olsa 50 cm kapı olmuyo zırh takınca.

:D? Sonuç olarak bir tek mermi bile yemiyorsun. Gerçekten gözle görülür bir azalma olmalı, sonuna kadar destekliyorum.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 22 Haziran 2019, 14:47
Toplam oynama: 21 gün, 1 saat
« Yanıtla #7 : 12 Şubat 2018, 20:17:20 »
Desteklemeyenler nedense cartel hate'in videosunu bende gördüm bende böyle bi konu düşündüm zırhlar azaltılmalı ne olursa olsun
Afedersin ama bu ooc kininin sebebi ne forumda habire imalı imalı şeyler yazıyorsun. Fikrimi belirttim arge bölümü burası.

Çevrimdışı Nang

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #8 : 12 Şubat 2018, 20:26:07 »

Zırh ne kadar artı veriyor bilmiyorum. Videoda gördüğüm kadarıyla ciddi bir artış var. Ağır silahlı polisleri dalga geçer gibi indirene kadar orada turlayıp durmuşlar. Büyük olasılıkla araç canını iki katından bile fazla hale getiriyor zira GTA San Andreas’ın orjinal halinde bile Bullet sadece bir kaç darbede patlayan güçsüz bir araç. Videoda ise uzun süre direnmiş ve duman bile çıkmıyor. Bunun açıklaması ya olağanüstü zırh ya da hile kullanımıdır. Hile olmadığına göre de zırhın ne kadar güçlü olduğunu anlayabilirsiniz. Bence 50 cm bile değil 100 cm deyin siz ona. O yüzden ya bu sistem hafif zırh olarak değiştirilmeli ya da araç hızı ciddi anlamda indirilmelidir. Bu şekilde para kasıp bir çok zırhlı spor araç alan birlikler basitçe sunucunun en güçlü birliği haline gelir.

Çevrimdışı RedBlaxeSS

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 09 Aralık 2022, 22:54
Toplam oynama: 54 gün, 6 saat
Birlik: ******** **ime
« Yanıtla #9 : 12 Şubat 2018, 20:26:54 »
OOC kin olarak yazmadaım cartel olarak genelikle zırhlı araç kullanıyorsunuz çatışmalarda o yüzden zırhın azaltılmasını istemesiniz istersen yorumu düzenlerim bu kadar  huzursuz olduysan.