Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Odunculuk Yükseltmesi

Başlatan Rick Garcia, 12 Şubat 2018, 08:55:57
Okunma sayısı 1003 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Rick Garcia

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Odunculuk Yükseltmesi
« : 12 Şubat 2018, 08:55:57 »
Size Odunculuğu anlatarak giriş yapmak istiyorum;

Odunculuk, meslek noktasındaki (Ormanda) ağaçları keserek ister elinizle teker teker, isterseniz de Bobcat araç yardımıyla 10 tane taşıyabildiğiniz ve odun başına 7 dolar aldığınız bir meslektir. Şimdi "Hiç para vermiyormuş" diyebilirsiniz. Ben Bobcat aldım ve onun yardımıyla 10 tane birden götürüp 70 dolar alıyorum. Götürdüğünüz mesafe ise şu kadardır:

Yani yürüyerek bile kısa sürede odun götürebiliyorsunuz. Benim odunculuk mesleğinde en çok sevdiğim şey, sakin olması. Yani taşıyıcılık mesleğindeki gibi gelip size çarpan yok, troll yapanlar yok, aynı yolu defalarca git gel yapmıyorsunuz. Yaptığınız eylemler fazla olduğu için (ağacı kır, odunu al, arabaya yukle, arabadan indir...) sıkılmıyorsunuz. O yüzden kazandığım paranın az olması da beni çok üzmüyor. Ormanın içinde sakin ve tek başıma, bazen arkadaşlarımla birlikte çok güzel roller yaparak cidden güzel bir ortam elde ediyoruz. Çok tercih edilmeyen ve bilinmeyen bir mesleğimiz olan oduncu mesleğini de böylece anlattım. Gelelim sıkıntımıza;

Bobcat görüntü olarak 20 odun alabilecek kapasitede bir araçtır. 10 odunun fiyatı 70 dolardır ve bu gelir gerçekten çok düşüktür. Eğer bu biraz daha fazla olup, yani 20 odun taşıma kapasitesini doldurabilseydik ve 140 dolar alsaydık yine az ama daha dengeli bir ücret sisteminin olacağına inanıyorum. Görüntüsü :

Bunun kabul olması hem beni sevindirecek hem de daha mantıklı ve dengeli bir kazanç sistemi oluşmuş olacak diye düşünüyorum. Aksi takdirde yaklaşık 30 dakikada 900 doların altında bir kazanç sağlarken, taşıyıcılık mesleği bunu 10 dakikada yapıyor. Teşekkürler...

Çevrimdışı BERKE..YORUK

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 14 Mart 2020, 21:56
Toplam oynama: 74 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Odunculuk Yükseltmesi
« Yanıtla #1 : 12 Şubat 2018, 15:36:28 »
+1

Çevrimdışı BERKE..YORUK

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 14 Mart 2020, 21:56
Toplam oynama: 74 gün, 0 saat
« Yanıtla #2 : 12 Şubat 2018, 15:53:19 »
Her odun 20 veya 15$ verse fena olmaz, veyatta belirli bir miktarda odun teslim ettikten sonra seviye atlasak.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 22 Haziran 2019, 14:47
Toplam oynama: 21 gün, 1 saat
« Yanıtla #3 : 12 Şubat 2018, 19:27:09 »
Desteklemiyorum. Taşımacılıkda gidilen yolla bunun arası çok farklı. Bunda risk daha az (devrilme, trollenme, zaman). Sebeplerim bunlar

Çevrimdışı Rick Garcia

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #4 : 12 Şubat 2018, 23:47:13 »
Desteklemiyorum. Taşımacılıkda gidilen yolla bunun arası çok farklı. Bunda risk daha az (devrilme, trollenme, zaman). Sebeplerim bunlar

Devrilme ve troll tarzı şeyleri mesleki risk olarak görmen çok komik. Onların hepsi oyuncu hatası ve OOC durumlardır. Ayrıca odunculuk mesleğinde çok fazla komut yazıyorsun, komut ile ağacı kesiyorsun, odunu alıyorsun, araca yüklüyorsun (aracı olmayanlar koşa koşa 1 odun götürüyorlar) araçtan indiriyorsun, sonra satıyorsun. Taşımacılıkta ise /yukal, /yukteslim bu kadar. IC olarak, karakterin üzerine ağaç düşebilir, eli kesilebilir, vücudu yorulabilir. Bunlar risktir. Zaten bir araca 20 odun koyabilirsek 140 dolar elde edeceğiz. Yeni konum ile taşımacılıkta 3 dakikada gidilebiliyor. Bir de dönüşü hesaplarsak 6 dakikada 980 dolar demek oluyor veya 600 dolar, seviyesi düşük olanlar için. 20 odun bile bunu karşılamıyor, yani odun fiyatı 100 dolar olsun diye talep etmiyoruz. Biraz daha dengeli olsun diyoruz sadece. 20 odun da gayet dengeli diye düşünüyorum. Onun animasyonu ile uğraşmak istemezlerse, o zaman odun fiyatı iki katına çıkarılır aynı hesaba gelir.

Çevrimdışı Maurader1

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 20 Aralık 2019, 23:32
Toplam oynama: 39 gün, 19 saat
« Yanıtla #5 : 13 Şubat 2018, 00:29:14 »
Destekliyorum farklı mesleklerin öne çıkartılması lazım her kes aynı mesleği yapmasın.

Çevrimdışı SODATheBoss

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 27 Haziran 2022, 18:18
Toplam oynama: 1 gün, 10 saat
« Yanıtla #6 : 13 Şubat 2018, 00:30:51 »
destekliyorum

Çevrimdışı Norplo

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #7 : 13 Şubat 2018, 16:02:03 »
Destekliyorum herkes artık taşımacılık yapmakta her mesleğin aynı ücrette olması gerekmekte bence..

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 22 Haziran 2019, 14:47
Toplam oynama: 21 gün, 1 saat
« Yanıtla #8 : 13 Şubat 2018, 16:25:11 »

Devrilme ve troll tarzı şeyleri mesleki risk olarak görmen çok komik. Onların hepsi oyuncu hatası ve OOC durumlardır. Ayrıca odunculuk mesleğinde çok fazla komut yazıyorsun, komut ile ağacı kesiyorsun, odunu alıyorsun, araca yüklüyorsun (aracı olmayanlar koşa koşa 1 odun götürüyorlar) araçtan indiriyorsun, sonra satıyorsun. Taşımacılıkta ise /yukal, /yukteslim bu kadar. IC olarak, karakterin üzerine ağaç düşebilir, eli kesilebilir, vücudu yorulabilir. Bunlar risktir. Zaten bir araca 20 odun koyabilirsek 140 dolar elde edeceğiz. Yeni konum ile taşımacılıkta 3 dakikada gidilebiliyor. Bir de dönüşü hesaplarsak 6 dakikada 980 dolar demek oluyor veya 600 dolar, seviyesi düşük olanlar için. 20 odun bile bunu karşılamıyor, yani odun fiyatı 100 dolar olsun diye talep etmiyoruz. Biraz daha dengeli olsun diyoruz sadece. 20 odun da gayet dengeli diye düşünüyorum. Onun animasyonu ile uğraşmak istemezlerse, o zaman odun fiyatı iki katına çıkarılır aynı hesaba gelir.
Yeni taşımacılığı yapmamıştım kusura bakma. Öyleyse neden olmasın.

Çevrimdışı Raenox

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Temmuz 2024, 00:54
Toplam oynama: 89 gün, 4 saat
Alvin Tank Lv.19
Son giriş: 05 Temmuz 2024, 20:23
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
« Yanıtla #9 : 16 Şubat 2018, 15:18:02 »
Destekliyorum, her mesleğin en az 300 dolar vermesi lazım bence, böylece farklı meslekler de can bulur, herkes taşımacılığa dadanmış durum da..