Santos’a geliş, Corona bölgesiRaul, Guadalupe'de başlayan yoğun göç sonrasında babasının aniden işsiz kalması sebebiyle ailesiyle ve can dostu Dean'i de yanına alarak Santos’a göç eder. Göçmen ırkının yoğun olduğu bölgeye yerleşirler. Raul’ün babası Corona bölgesinden bütçesine uygun eski püskü bir ev alır.
Burada da durumları değişmez. Guadalupe’lilerden önce gelen diğer çetelerin baskısı ile ülkelerine geri dönmeye zorlandılar. Raul’ün babası Santos’da geçirdiği ağır hastalık sonucu, Raul henüz 15 yaşlarındayken hayatını kaybeder. Guadalupe’ deki çetelerin şiddetine, dostu Dean ile birlikte sık sık maruz kalırlar ve uzun süre babasının bıraktığı evden çıkmamayı düşünürler. Birkaç ay böyle geçer ve çok nadir olarak ihtiyaç için evden çıkarlar. Babasının bıraktığı para artık giderlerini karşılamıyor ve nihayetinde gelir kapısını açacak bir yol elde etmek uğraşına girerler. Yaşları henüz küçüktü ama kaldıkları sokağın abileriyle tanıştıktan sonra daha "U"sundan haberleri yokken uyuşturucu satmaya başladılar. Tam olarak satmak denemez, birilerini bir şekilde kandırıp alıştırıyor daha sonra bağımlı ediyorlardı. Böylece sürekli alışveriş ile gelir git gide artacaktı. Abilerinin kandırması ile bu işi eline alan Raul ve Dean abilerinin yanında kalıyor ve onlar tarafından korunuyorlardı. Akılları yeni yeni ermeye başlamıştı ki artık çetenin içine girdiklerinden haberleri yoktu..
On altı yaşlarında aile kavramını unutup çete kavramını öğrendiler, bütün çete üyeleri tarafından dövülerek çetenin içine girdiler ve yirmi üçlü yaşlarda ise abilerinin de onayıyla çetenin etkin alanını büyütmek için farklı bir bölge sahiplenmeleri gerekti. Tercihleri Glendale Çıkmazı oldu. Bu mahallenin giren çıkanını ve gelirlerini kontrol altına almak için oradan bir ev tutup kalmaya başladılar. Dean, mahallenin tedarikçisiydi ve uyuşturucu işleriyle genellikle o ilgileniyordu. Raul sadece gelirleri ve mahalleyi kontrol altına alıp çetenin alt üyelerine işi öğretmeye odaklanmıştı. Artık mahallenin abileri konumundaydılar ve bu konumu korumak için hiç hata yapmamaları gerekiyordu. Baskılar karşısında karşılık verecek güçleri vardı, bu gücü kullanmayı biliyorlardı.
Glendale Sokağı Yapılanması Glandele Sokak Çetecileri, kendi deyişleriyle güney yakasının koruyucuları. Daha önceki yok olmuş çeteleri baz alarak, yaşadıkları bölge olan Corona, Glandele Sokağı bu sert adamların mirası olarak tutuyorlar. Daha önceki çetelerin adının uluslararası boyutlara ulaşması ise tamamen benimsediği kültürden kaynaklı. Öncekiler ve şimdikiler kendini Sureno kültürünün bir parçası olarak görüyorlar ve tam anlamıyla bu kültüre tapıyorlar. Bu acımasız ve vurdumduymaz serseriler bütün Güney Yakası’nı elleri altında tutarak sokaklarda karşı koyulamayacak bir güç olmayı hedefliyorlar. Bunu ise sokaklarında bulunan küçük yaştaki çocukları özendirerek, beyinlerini yıkayarak içlerine dahil ederek yapıyorlar. Kendi bölgelerini korumaya yemin etmiş gibi duruyorlar. Uyuşturucu satışları, cinayetler, hırsızlıklar ve nice suçlar işleyerek bölgede aktifliklerini göstermeyi sürdürüyorlar. Gözlerini kırpmadan cinayet işleyip eyalet hapishanesini boylayabilirler, çünkü emirlerini uyguladıkları adamların onları eyalet hapishanesinde koruyacaklarını düşünüyorlar. Eyalet polisine veya dedektiflere ötme konusunda ise çok katı kurallara sahipler. Bu yüzden işin ucunda müebbet olsa bile sessiz kalıp ötmemeyi tercih ediyorlar. Çete ortamı onların hayatlarının bir parçası, her gün uyuşturucu pazarlayarak bu ortam için birkaç buruşuk banknot elde edip bölgelerini temsil etme pahasına göz kırpmadan cinayet işleyebiliyorlar. Küçük çocukları aralarına dahil edip onları zalim hayata, gerçek ve güçlü bir Sureno çetecisi olarak yetiştirmeyi yeğliyorlar.
