Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Rina Roleplay


Başlatan Rot, 06 Ocak 2019, 15:03:08
Okunma sayısı 200 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Rot

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cinsiyet: Erkek
Köken: İspanyol
Son giriş: 08 Ocak 2022, 23:09
Toplam oynama: 124 gün, 3 saat
Birlik: (Yok)
Rina Roleplay
« : 06 Ocak 2019, 15:03:08 »
Merhabalar, Rina Roleplay'da büyük bir sorun olduğunu düşünüyorum.
Sizlere bu yazımda hepsinden bahsedeceğim, lütfen sizde yorumlarınızı belirtin.

Rina Roleplay
Eskiden oynadığım "Rina roleplay" ve şuan oynadığım "Rina roleplay" arasında dağlar kadar fark var. Bunu kimse inkar edemez.
Ben konunun odak noktasına gelmek istiyorum.
Şuan rina roleplay'da kimse rol yapmıyor, yapmak istemiyor veya yapamıyor. Bunun sebebi çok açık ve net silah/para dengesinin sağlanmaması.
Önüne gelen herkesin elinde AK47, altında Infernus ve Bullet var. Los Santos'da yaşayan bu kadar vatandaşın elinde nasıl bu kadar para,araç veya materyal olabiliyor?

*Silah ve para elde etmek biraz daha zor olmalı, bu sayede insanları daha çok role teşvik etmiş olursunuz.
*Bazı katı kurallar koyarak, roleplay sunucusunda yapılmaması gereken davranışları oyunculara benimsetmeniz gerekir.

Roleplay demek; gerçek hayatta olabilmesi/yapılabilmesı normal kabul edilen ve bir absürtlük taşımayan yaşamdır.
Fakat sunucuda bunlara rastlayamıyoruz, imkansız bile diyebiliriz.
*Silah tüccarında bağırarak silah satanlar,
*Güvenli bölgelerde uyuşturucu satmaya çalışanlar,
*Bir trafik kazası esnasında /do aracılığıyla kaza olduğunu belirtmemize rağmen, kişinin kaza rolüne uymaması veya o kaza sonucu NON-RP bir şekilde yanıma gelip, küfürler etmesi, silah çekmesi vs.
*Hiçbir şekilde rol yapmayarak, sadece komutlar aracılığıyla para kazanmaya çalışmak. Sunucuda para ve silah elde etmek çok kolay. Oyuncular bu sebeple rol yapmak yerine saatlerce meslek yapıp silah satın alıyorlar. Sonrasında DM ve NON-RP roller ortaya çıkıyor.
*Bu maddeye ben çok olumlu bakıyorum; Zırhlı araçların olması adeta bir saçmalık. Ülkede yaşayan bir vatandaşın, hatta çoğu vatandaşın araçları zırhlı. Ben bunu NON-RP olarak algılıyorum. Polis araçlarında bu kadar zırh yok, var ama abartı derece de değil. Zırh sistemi kaldırılmalı, onun yerine sadece devlet oluşumlarının araçlarına özel çok az bir miktar zırh payı eklenebilir. Polis araçlarının önlerinde koruması olması, ambulansın kuvvetli materyallerden yapılması gibi.

Serverda son birkaç aydır gördüğüm tek olay şu;
Oyuncuların saatlerce meslek yaparak para kazanması, hiçbir şekilde rol yapmaması ve en sonunda bir silah alarak diğer oyunculara DM atması.
Bunu ben DM diye adlandırıyorum. Bunu da kimse inkar edemez. Sen hiçbir şekilde rol yapma, saatlerce meslek yap ve eline bir silah alıp birilerine ateş aç, sonra ben rol yapıyorum ha? Öyle mi cidden? Trajikomik!

Şuan ki Rina  Roleplay'da rol yapmaya çalışanlara bile fırsat tanınmıyor, her an birisi elinde silahla çıkıp sıkacakmış gibi tedirgin şekilde rol yapıyorlar.
Eğer bir roleplay serverında oynuyorsak, "Attığınız en ufak bir adım dahi" roleplaya uygun bir şekilde olmalı.

***Yaklaşık 1,5 senedir Rina Roleplay platformunda rol yapmaya çalışıyorum. Serverda çok emeğim var, çok güzel anlarım da geçti, çok kötü anlarım da. Ama bu kitleyi, bu bakış açısını değiştirmek bizim elimizde.Umarım ne dediğimi anlamışsınızdır.
***Yetkililerin bu konuyu dikkate alacağını düşünüyorum, unuttuğum şeyler olabilir, aklıma geldikçe ekleyeceğim.
Sizin yorumlarınızı da bekliyorum.

Çevrimdışı Rot

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cinsiyet: Erkek
Köken: İspanyol
Son giriş: 08 Ocak 2022, 23:09
Toplam oynama: 124 gün, 3 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Rina Roleplay
« Yanıtla #1 : 06 Ocak 2019, 15:04:13 »
rez*

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cinsiyet: Erkek
Köken: Amerikan
Son giriş: 22 Haziran 2019, 14:47
Toplam oynama: 21 gün, 1 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Rina Roleplay
« Yanıtla #2 : 06 Ocak 2019, 15:27:35 »
tebrikler bu konuyu açan 156038. kişisin

Çevrimdışı inanilmaz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cinsiyet: Erkek
Köken: Sırp
Son giriş: 01 Ocak 2023, 13:11
Toplam oynama: 176 gün, 17 saat
Birlik: ********VIC
Ynt: Rina Roleplay
« Yanıtla #3 : 06 Ocak 2019, 21:06:34 »
tebrikler bu konuyu açan 156038. kişisin