Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Rol yapmaya nasıl başladınız?

Başlatan Quardy, 01 Ocak 2019, 17:09:42
Okunma sayısı 868 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı euno

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Darius Mayer Lv.19
Köken: Amerikan
Son giriş: 29 Mart 2022, 04:52
Toplam oynama: 87 gün, 22 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Rol yapmaya nasıl başladınız?
« Yanıtla #10 : 01 Ocak 2019, 23:35:01 »
ufakken irc üzerinde rp yapıyordum arkadaşlarımla, gtaturk forumlarında 99'un reklam konusunu görüp öyle başlamıştım

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 29 Ocak 2022, 12:52
Toplam oynama: 230 gün, 2 saat
« Yanıtla #11 : 01 Ocak 2019, 23:39:47 »
8 ay önce erp var dediler geldik.

Çevrimdışı Quardy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 22 Haziran 2020, 02:09
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
« Yanıtla #12 : 02 Ocak 2019, 00:07:37 »
Herkes dökülsün bakalım neler çıkacak.
Spoiler:
Yaklaşık beş sene önce MTA adlı platformda başladım yaklaşık 2-3 senedirde sampdayım. (öyle detaya girmedim çünkü bayağı uzun, üşendim)
5 yıl önce MTA'da türk roleplay sunucusu yoktu oğlum sen neyin kafasını yaşıyorsun ya
MTA'ya rolün 1.4 sürümünde geldiğini sanıyorsun galiba, detaya girmedim yazmışım oraya ayrıca Türk sunucusu olduğunu da belirtmedim.

Çevrimdışı Remnant VII

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Mart 2018, 01:10
Toplam oynama: 11 gün, 9 saat
« Yanıtla #13 : 02 Ocak 2019, 00:23:45 »
Otur anlatayım kardeşim.

Bak şimdi; aylardan Ekim, yıllardan 2012. Cleoder diye bir tanıdıkla sürekli MTA DayZ sunucularında takılıp, ölmekten sıkılmıştık. Birdenbire bana bir sunucu ip'si atıp "Burada video çekiyorlarmış gel gireq" dedi ve giriş o giriş. Tekin Bayraktar diye ismi aldık, başladık oynamaya. Aynen, Türk konsept sunucu. Daha sonra ben sunucudan öylece çıktım ve tam 1 ay sonra yeniden girdim. Karakter başvurusu neydi oydu bu muydu derken çözdük rol yapmayı. Tabii şimdilerde Mithos adıyla forumlarda takılan Şükrü Başoğlu'nun oluşumunda rol yaptım. Birkaç haftalık bir maceranın ardından bu sunucu, aniden kapandı ve bende kurucunun veda mektubunda yer alan "Şehr-i Alem RPG"ye dalıp buraya kayıt oldum. Bir süre Şehr-i Alem'de takıldıktan sonra 2013 yazında 99 v3'le yabancı konsepte giriş yaptık. Ne güzel günlerdi, hey yavrum hey.

Şimdi merak edersiniz falan, o dönemlerde tanıştığım çoğu insanla görüşmüyorum. Ya bağım koptu, ya da araya giren şeyler oldu işte. Anlarsınız.

Çevrimdışı inanilmaz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp
Son giriş: 01 Ocak 2023, 13:11
Toplam oynama: 176 gün, 17 saat
Birlik: ********VIC
« Yanıtla #14 : 02 Ocak 2019, 12:42:45 »
mta freeroam serverinde trollük yapıyordum daha sonra 1 sene oynamadım ve arkadaşımın önerisi ile bir rp sunucusuna başlamıştım zaten mantığı anlamıştım. sonra orası kapandıktan sonra buraya başladık.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 03 Eylül 2020, 16:42
Toplam oynama: 76 gün, 9 saat
« Yanıtla #15 : 02 Ocak 2019, 14:58:58 »
her zaman oyunlardaki "gerçekçi"liğe büyük özen göstermişimdir. bir arkadaşın önerisiyle VGRP'ye başladım, sonrasında buralardayım.

Çevrimdışı Xâires

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 28 Nisan 2020, 23:03
Toplam oynama: 136 gün, 3 saat
« Yanıtla #16 : 02 Ocak 2019, 19:38:42 »
Nisan'da -sonradan aslında ne kadar saçma sapan rol yapıyormuş dediğim- bir Youtuber'dan gördüm geldim. Bir yandan  pişman, bir yandan mutluyum.

Çevrimdışı Glide

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 15 Şubat 2019, 19:06
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #17 : 03 Ocak 2019, 16:07:14 »
sanane batu

Çevrimdışı predator

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 03 Ocak 2019, 11:27
Toplam oynama: 76 gün, 4 saat
« Yanıtla #18 : 03 Ocak 2019, 16:31:43 »
Bir yandan  pişman, bir yandan mutluyum.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 09 Aralık 2019, 20:15
Toplam oynama: 75 gün, 11 saat
« Yanıtla #19 : 03 Ocak 2019, 17:36:41 »
6, 6.5 yıl önce mtaya başladım (evet başladığımda yaşım çok küçük), freeroamlarda falan takılıyordum, en çok şuan kapalı olan metro freeroamdaydım. Lokal tanıyan vardır belki. böyle gerçekçi oynamaya çalışan ama vurulunca da çıldıran tiplerdendim işte. 1 2 yıl böyle akıp geçti. daha sonrasında yine çıldırıp milletle kavga ederken adminlerden biri çekti dedi oğlum freeroamda gerçekçilik yoktur, gir bi roleplay sunucusuna takıl orda dedi ben de girdim işte, o zamanlar mtada rp popüler değil zaten benim oynadığım sunucular 20 30 falan çekiyor, bi aralar hatta daha aktif rol ortamı olması için tek bir türk rp sunucusu oluşturulmasını isteyen bir kesim vardı sanırım.

neyse, giriyorum para kasıyorum tabii kural falan bilmeyince ban yiyorum falan diye geçiyor. mtada da katı cezalar veriliyordu o dönem, samptaki kadar hafif değil cezalar. bir gün yine şuan kapalı olan dünya rpde takılıyorum. sağolsun alper abimiz buradaysa selam olsun ona da, kendisiyle 2 yıldır falan konuşmuyoruz rpyi bıraktı sanırım. banlamadı çekti köşeye öğretti birkaç şey. herhalde o gün de ban yersem pes edecektim artık. en azından ban yemiyordum yani.

2 yıl da böyle mtada low şekilde takılarak geçirdim, 2016da dünya rp falan kapandı mtadaki tüm rp sunucuları tek tek kapanıyor millet işte diyor "lo sampa geçin baya bi rol ortamı var akşam 150 çeken sunucular var lo" diyen insanlar çok. sampı da sevmedim zaten yıllarca "lan bu nasıl oyun, adam akıllı sunucu tarama sistemi bile yok menüsü bile berbat" diyen arkadaşlardandım. neyse, hal böyle olunca her sunucu tek tek kapanınca ben de samp indirdim, internetten de biraz araştırdım sunucu nasıl buluruz falan diye sonra öğrenince rastgele bir rp sunucusunun ipsini aldım girdim. 2016 temmuz falandı sanırım.

yng (kapalı olduğunu söylememe gerek yok sanırım zaten sunucudaki çoğunluk oradan göç etmiş) idi girdiğim sunucu, girdiğim andan itibaren rolleri görünce şunu dedim ki yngnin zaten rol kapasitesini bilen bilir bi çok bilen kesim mükemmel rol yapan kesim vardır yukarıda, bir de yeni başlamışlar vardır en aşağıda uçurum yani. artı mtadan gelenler daha da aşağıda bir grup oluşturuyordu. o an yngye girince mtada 2 yılımı boşa harcadığımı, hiçbir şey öğrenemediğimi, asıl roleplayin sampta yapıldığını anladım. mtadan geçen birisi için normaldir chat bile çok rahatsız edici gelir en baştan sistemler çok ilkel gibi gelir ama aslına bakınca sampın sistemlerinin mtadan kat kat daha rahat olduğunu fark ediyorsunuz biraz sonra.

bu arada mtayı falan kötülüyorum mtadan gelen arkadaşlar saldırmasın bana, benim oynadığım dönem öyleydi şimdi 200 300 çeken sunucular varmış bayağı bi gelişmiş sanırım mta ama benim oynadığım dönem mtada freeroam oynanıyordu rp sunucuları yok denecek kadar azdı en çok çeken sunucu yaz tatilinde akşam saatleri 60 falan çekerdi.

neyse efenim, 1.5 ay yngde takıldım ve 1.5 ayda inanılmaz bir gelişme gösterdim, 2 yılda öğrenemediğimi 1.5 ayda öğrendim. sonrasında da arkadaşımı başlattım oyuna havalı görünem falan derken çok taşak geçici bir soru sordum newbie kanalından, gkkdan ban yedim.

ee, ban yedim böyle bitmedi tabii ki. bir özgüven geldi kendime, eskiden yapamam lan dediğim o sunucuya geçiş yaptım, hemurianın abisinin lemurianın oynadığı sunucuyaaa. isim vermeyeyim, aktif olarak devam ediyor belki eskisi gibi oynanmıyor fakat sarıbandana conejito falan biraz anlatmış. allahım, o nasıl bir ortamdır hala çözemiyorum. belki çok geç giriş yaptım oraya ama ortam kurmam çok uzun sürmedi. mafya rollerini o günlere kadar hiç yapamazdım hiçbir bilgim yoktu, yeni kurulan da bir birlik vardı 3 kişi beraber kurmuştular kendilerini çok severim onlar da bu seviyeye gelmemde oldukça yardımcı oldular. hayatımda hiç adam akıllı mafya rolü yapmadım. mtada mafya rolü dediğin adamı kaçırıyordular daha sonra diyordular işte ya bizden olacaksın ya öleceksin. legal rol yapmayı düşünüyordum iş reklamı verildi girdim işe. bir baktım adamlar mükemmel rol çeviriyor. ya nasıl anlatsam, gerçekten outsiderdan başlayıp soldier oldum hissettim yani. umursanmazdım bir anda umursanmaya başladım capo benimle görüşüyor birliğe falan dahil ediyor. mafya rolünü 3 4 hafta açık kalan bir birlikte takır takır öğrendim. sonra birlik kapandı ben de ck oldum falan legal bir şekilde rollerime devam ettim bir süre, taksicilik rolü lsfd falan diye geçti.

2017'nin mart ayında çok fazla online oyun oynamadım ooc sebeplerden dolayı, belki biraz daha ilerleseydi bu sebepler direk bilgisayarı bırakacaktım.

2017 haziranında geri döndüm, dönmeden 1 hafta önce o 3 arkadaştan biri bana yazmış, birlik açtık oyuna geri başlarsan seni de bekleriz diye. döndüğüm gibi sağlam döndüm, bir birlik eski rütbem kaliteli arabalar silahlar her şeyim hazır. buradaki gibi birlikler yok öyle işte 2 3 boş rol yapayım foruma floodlayıp atayım birkaç sayfa alayım değil (evet burada ben ve birliğim de yapıyoruz diğer birliklerle sabit bir ortam kurulamıyor çünkü) bir gün içinde hayvan gibi rol yapıyoruz rolleri floodlayarak atmasak bile 2 hafta içinde rahat bir şekilde 40 50 sayfaya ulaşılıyor. her şey güzel gidiyor düşmanlarla ooc kin tutma olayları falan yok. işte böyle derken 3 ayımız da bitiyor.

2017 eylülünden itibaren oyuna yarı pasif devam ettim, bizimkiler de lspd falan girdi. adam akıllı oynamıyorum oyunu lgsye hazırlanmam lazım. lsfdden eski bir arkadaşım yarış birliği açtı oraya takıldım kışa kadar. kışın yine bu lspdye arkadaşlar çete açtı oraya girdim, bu kez onlar da salmış oyunu. çok hareketli bir yazı arkada bıraktık doğal olarak yoruldular sanırım, trollüne oynamışlar zaten son zamanlar. ben yine çete konsepti hakkında bilgiye sahip değilim fakat öğrenemeden de bıraktım gittim.

2017nin 8 ve 2018'in 3. aylarının arası böyle boş beleş geçti, sınava hazırlanıyorum sıkılıyorum falan. roleplay oynayınca da üzerime bir yük binmiş gibi hissediyorum ama oynamadan da duramıyorum. daha sonra da eski topraklara yng'ye geri dönüş yaptım. eskisi gibi değildi ama, eskisi kadar çok oynanmıyor, ekonomisi çok daha zorlaştırılmış falan. o eski yeni başlayıp rol öğrenmeye çalışan kitle neredeyse kalmamış, sadece yüksek kesim var. ilk başta nedenini anlamadım fakat biraz zaman geçirince ben yokken olanları anladım.

pizza stackte salak salak turluyorum rol yapacak adam arıyorum. birliklerle falan hiç aram yok ilk gecem. @Plastik Mafya ile karşılaştım. geçtik biraz oturduk rol yaptık. daha sonra dedi işte böyle böyle iyi rol yapıyorsun, seni birliğime dahil edeyim dedi girdim ortama.

eskisi kadar yük yok üzerinde, rahat rahat hem dersimi çalışabiliyorum hem rolümü yapabiliyorum. @Plastik Mafya'nin yanında liderlik vasfı edindim biraz, eskilerden farklı olarak birlik yönetebilme kapasitemin olduğunu fark etti ve bu yol üzerinden geliştirdi beni. birlikte yavaşça yükseldim hatta aynı şekilde biraz geliştikten sonra birliğin bir kısmının yönetimini bana bıraktı ki yngnin o dönemler en güçlü birliğinde bunu yapabilmek, özellikle henüz 1 ay tanıdığın birine yaptırmak çok yürek ister.

yaza kadar çatapatlı onu bunu vurmalı günler geçti, aslına bakılırsa rol yapmak değil de yngde daha çok adam vurmak üzerine oynuyorduk. yng kapandı, herkes dağıldı işte @Plastik Mafya'yı zar zor bulabildim, eski ekipten çok az kişi kalmıştı. topluca 3 4 farklı sunucuda yeniden birlik açmaya çalıştık, sunucu rekoru 200 olan sunucuda ban yedik, eskiden takıldığım sunucuda 1 günde illegal düzeni mahvedip ck olduk, uzun süredir bakımda olan o sunucuya başlayamadık bile. 2 ay çabaladıktan sonra ikimiz de saldık, role ara verdik temmuz ayında.

ağustosun sonlarında ben gaza geldim, buraya başladım. sanırım bildiğimiz son rp sunucusu buraydı. aslına bakılırsa biraz önce gelmek istemiştik ancak ben önyargıyla yaklaştım rinaya, önyargıyla yaklaşan arkadaşlarınız varsa da beni örnek gösterirsiniz, pişman oldum başladıktan sonra öyle yaklaştığıma. belki o günden 3 ay önce başlasak her şey daha farklı olurdu.

neyse, capone'un birliğine girdim ilk başta. biraz takıldım ortam falan kurdum kendi içimde hatta yngden falan birçok kişi ile yeniden karşılaştım, malcolm fasci galahad vb.

daha sonrasında caponeun birliği yönetemediğini görünce yönetim işini bana bırakmasını istedim, gerçi yukarıda da dediğim gibi yeni tanıştığınız birine bu işi vermek oldukça inanç ister. vermediler, daha sonra da birlikleri kapatıldı zaten.

kapatıldıktan sonra ben asıl projemi devreye soktum, @Plastik Mafya'dan gizli, benden farklı 3 arkadaşımla beraber kurduğum bir birlik oldu rinada, kurduğum o küçük ortamla da tutunduk az çok. 2 hafta temellerini attıktan sonra onu da roleplaye yeniden başlattım.

falan filan derken öyle geçti işte yıllar, şimdi hala buradayız ve uzun süre de buradan ayrılma gibi bir planımız bulunmuyor. beni tanıyan falan varsa özel mesaja akabilir.