Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Eski Rina VS Yeni Rina

Başlatan EP, 10 Aralık 2018, 03:23:19
Okunma sayısı 2397 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı EP

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Eski Rina VS Yeni Rina
« : 10 Aralık 2018, 03:23:19 »
Ben başlayayım siz de yorumlarınızı yazın. Oldukça tarafsız bir bakış açısıyla ve sunucuyu bilen biri olarak değerlendireceğim.

Eski Rina

1 / En kalabalık zamanlarımız 150-200 kişilik zamanlarımız oluyordu. Bu 150 kişinin en az 75'i rol yapmayı bilen ve çaba gösteren insanlardı. Gidip vakit geçirebiliyorsunuz. DM, Retarded-RP gibi olaylar da oluyordu ama şimdiki seviyede bir dağınıklık bu sunucuda daha önce görülmedi.

2 / Ciddi suçlara ciddi cezalar veriliyordu ve şikayet edilecek kişi 'şikayet' kelimesini duyunca özür diliyordu.

3 / Hastane kapalıydı. Polis Departmanı ise oldukça düzenli ve hareketliydi. İş çıkışı rütbe fark etmeksizin Glen Park'daki polis evlerinde (aktif polislerin çoğu oralara yerleşiyordu o zamanlar) sakin partiler veriyorduk yorgunluğu atmak için. Mangal tarzı şeyler. İyi zamanlardı.

4 / Oyuna yeni kayıt olan arkadaşların inanmayacağı bir şey geliyor hazır olun; Idlewood geçen sonbahar/kış mevsiminde çok daha sakindi. Hatta küçük evler vardı otelin karşı kaldırımında (şimdi oyun salonu falan oldu orası) millet oralardan ev alıp kendi kapısının önünde eğlenirdi. Gerek çete rolleri, gerek sokak rolleri güzel işleniyordu. Soracak olursanız; elbette birden çatıdan 1-2 kişi size sıkıp DM atıyordu bazı zamanlar sebepsiz yere. Ama 700 dakika ceza alınca bir daha yapmıyordu uzun bir süre boyunca.

5 / Yetkiyi kötüye kullanan bazı yetkililer vardı isim vermeden söyleyeceğim, bunlar bir süre sonra yetkisiz hale getirildi. Oyuncuların çoğunun şikayetçi olduğu bazı yetkililer vardı çünkü.

6 / 6 ay falan oynayabildik sonra sunucu patlama noktasına gelince bu sayı 300-400'e çıktı bugüne kadar. Fazla oyuncu beraberinde sorunları da getirmedi değil tabii ki. Örnek vermek gerekirse; yapılan troll benzeri rollerin artması. Trafiğin tam bir işkenceye dönüşmesi (araca zırh taktırmak zorunda oluşunuz)... gibi sebepler belirtilebilir.

7 / Şöyle eskilerden arkadaşlara birkaç ss atayım belki tanıdık kişiler görürler bir duygulanırlar. Sonra da yeni Rina'ya geçelim :

Yeni Rina

1 / Mobilya sistemi eklendi, bu eklendiği zaman çok sevinmiştik. Zevkimize göre eşya düzenlemesi yapabilecektik çünkü.

2 / Hastane açıldı. Fakat polislerin vurulması sonucu güzel roller/ameliyatlar yapıldığı gibi, hastaneye gittiğimde bilgili bir doktor bulabilmeyi isterim. Bu çok ama çok uzun zamandır olmayan bir şeydi. Doktor yoktu hastanede. Son günlerde bunun önüne geçilmeye başlandı. Gecenin geç saatlerine kadar hastanede doktorlar bulunuyor son zamanlarda. Bu iyi bir gelişme.

3.0 / Oyuncu sayısından dolayı trafik düzensizliği, Retarded-RP, Troll, OOC Kin gibi olayların büyük oranda artması. Polis Departmanının trafiğe fazla önem vermemesi (bunu rol içerisinde deneyerek gördüm yakın zamanda), yalnızca ayda yılda bir araç çekme veya standart devriye ekiplerinin hız yapan araçlara ceza kesmesi dışında doğrudan olarak trafik ekibi uzun zamandır şehirde görülmüyor.

3.1 / Yine bir Polis Departmanı sorunu olarak; yukarıdaki trafik örneğinde olduğu gibi, polis ekiplerinin çoğu zaman; tutuklama, yakalama, cezalandırma üzerine çalıştıklarını gözlemledim. Buradaki eksi puan GOV'un aktif olmamasına ve avukatların aktif olmasına rağmen hiçbir adminin hakimlik görevini üstlenip adalete yönelmemesine gidiyor. GOV aktif görünse bile şu an çalışma yapmamakta ve yaptığında da elle tutulur sonuçlar vermemektedir. Yalnızca kendi bünyesinde rol çıkarmaktadır (sokak lambalarının teknik kontrolü gibi roller).

3.2 / Polislere karşı hakkını savunmak isteyen bir vatandaşın; "Cezanızı keselim sonra isterseniz şikayet edebilirsiniz." cümlesiyle, zaten aktif olmayan adalet rollerine yönlendirilerek sonuçsuz bir role sevk edilmesi. Bu yüzden hukuk ve polislik ciddi anlamda ele alınmalıdır. Örneğin şu kural departmanda vardır, önceden polislik yaptım biliyorum; 'Eğer bir suçlu sizden kanıt isterse kanıt göstermek veya üstünüzdeki kişiye sunmak zorundasınız. Yoksa suçlu olarak getirdiğiniz kişiye suçu belirtilemeyeceği için suçsuz olarak serbest bırakılır kanıt yetersizliğinden dolayı.' Bunu çok gördüm LSPD'de olduğum zamanlarda.

4 / Skin ve aksesuar çeşitliliği arttı. Maskeli kişilerin üzerindeki 'maskeli' yazısı 'gizli' olarak değiştirildi.

5 / Hafif cezalar yüzünden; "Boş yapma kardeşim, aç şikayetini açıyorsan. 60 dakika yer çıkarım" tarzında bir düşünme şekli ortaya çıktı.

6 / "Birlik aranır, metal saplı tencere satılır, boncuklu tabanca alacağım çocuğuma, ailem yok aile arıyorum.." gibi gibi Non-RP reklamların bu kadar basit şifrelerinin polisler tarafından çözülememesi ve bu kişilerin OOC almıyorsa bile IC ceza almamaları, işlem görmemeleri gibi olaylar arttı.

7.1 / Genel olarak son 1 aydır 'rol kovalama' kavramı ortaya çıktı. Şimdi söyleyeceğim şey tamamen oyuncuların düşünce tarzından dolayı meydana geliyor; "100k olsun şunu alacağım, 500k biriktirip ev araba alacağım Richman'dan.." gibi tamamen para kasma üzerine odaklanmak etraftaki rolleri zamanla azalttı. Zamanla; "Neden köfte satayım ki, para kazandırmıyor. Gidip gaspa çıkarım (dikkat edin bakın 'ava çıkarım' dermiş gibi diyorlar) güzel para yaparım bugün de." mantığı devreye girdi.

7.2 / Rol yapmak için dolanıyorsunuz, diyelim ki kadın karaktersiniz; "Merhaba" diyerek temiz bir bölgede bir grubun yanına yaklaştın. Birkaç kız ve erkek oturuyorlar. "Selam güzelim, numaranı versene akşam takılalım seninle. Herkesin ihtiyacı var nasıl olsa değil mi?" gibi.. Veya; "Bırakayım mı güzellik gitmek istediğin yere? Ama bir şartla." gibi.. Daha çok sayabilirim. Bu yüzden son 1 haftadır 1-2 kişiden fazlasına denk gelemedim, yani düzgünce rol yapabilecek 1-2 kişi çıktı sadece. Çünkü çoğu kişi gerçekçilikten çıkıp hayal ürünü sayılabilecek şekilde roller yapıyorlar. Bu da rol kalitesini düşürüyor.

8 / Forumdaki şikayetleri ve ticketları eskisine göre daha hızlı yanıtlıyor yönetim. Yine oyun içinde de /destek'den 1 dakika içerisinde cevap alıyoruz. Bu gerçekten iyi. Fakat işini yapamayan ve sırf cevap vermek için cevap veren helperlar da görüyoruz. Daha sonrasında ekstra yardım istediğinizde bu kişiler taleplerinizi siliyorlar. Bu sebepten birkaç kere şikayet açtım ve ceza almasını sağladım. Biz bunların yönetim tarafından kontrol edildiğine inanıyoruz.

// Son olarak bir veda ile kapatayım; iyisiyle kötüsüyle tarafsız bir şekilde ele aldığım eski ve yeni Rina hakkında düşüncelerimi sizlerle paylaştım. Gönül ister ki şöyle ağaçlık alanda bir yere oturup ateş yakıp eskisi gibi birkaç kişi muhabbet edip roller yapalım (para kasma kaygısı olmadan), gönül ister ki yiyelim içelim mangal yapalım, ufak partiler verelim kendi aramızda. 3-4 saat rol yapalım bir evin içinde ve bahçesinde... Fakat 1 aydır yoğun bir kovalamacanın ardından bunun "Eski Rina'da" kaldığını anlamış bulunmaktayım. Az önce tamamen oyunu sildim, aklıma eski zamanlar geldi onu da burada paylaşayım dedim.

Sonuç olarak kısa bir yorum yapacak olursam; sistem olarak Rina çok gelişti. Sırf mobilya dizme sistemi bile zaten bambaşka bir şey. Sistemin çok iyi olduğunu fakat oyuncuların bunu değerlendiremediğini düşünüyorum. Oyuncuların biraz daha gözlerini açıp oynadıkları oyun türünün, yani Roleplay'in farkına varmaları en çok istediğim şeylerden biridir bu sunucu için.

Kendi yorumlarınızı aşağıda belirtebilirsiniz inceleyeceğim, kendinize iyi bakın. İyi roller.

MAKE RINA GREAT AGAIN (2017)

Çevrimdışı Emre II

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 04 Eylül 2023, 16:20
Toplam oynama: 222 gün, 4 saat
Birlik: (Yok)
Köken: İngiliz
Son giriş: 06 Mayıs 2023, 20:43
Toplam oynama: 10 gün, 7 saat
Birlik: **** **** 13
Son giriş: 20 Mayıs 2023, 22:38
Toplam oynama: 0 gün, 23 saat
Son giriş: 05 Nisan 2023, 00:20
Toplam oynama: 0 gün, 13 saat
Ynt: Eski Rina VS Yeni Rina
« Yanıtla #1 : 10 Aralık 2018, 03:28:14 »
Gittikçe gelişiyoruz. @Hera

Çevrimdışı EP

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #2 : 10 Aralık 2018, 03:57:21 »
Hayda, eski rina tabında yokum bro ya kesin en altlardayım varya neden çekmedin beniiğ :D

Cidden baya gelişmişiz.

-Valee Cmyle (Eski)
-Luis Chitto (Eski)
-Luis Lane (Orta)
-Federico Long (Yakın)
-Kevin Long (Yeni)

Bu zamana kadar bu kadar isim attım tanıyan olur umarım :D

"Paramı çaldı, dolandırdı şerefsiz" zamanları. Değil mi? :D

Çevrimdışı Felina

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 01 Ağustos 2020, 02:17
Toplam oynama: 74 gün, 6 saat
« Yanıtla #3 : 10 Aralık 2018, 04:04:10 »
LSPD hakkındaki düşüncelerini dikkate alacağıma emin olabilirsin, her şeyde olduğu gibi LSPD'nin eski tadı yok ancak biz daha zevkli hale getirmeyi planlıyoruz, bize biraz zaman lazım.

Çevrimdışı Craft

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 31 Mart 2019, 23:44
Toplam oynama: 34 gün, 22 saat
« Yanıtla #4 : 10 Aralık 2018, 04:08:46 »
Çok 46 var çoook.

Çevrimdışı inanilmaz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp
Son giriş: 01 Ocak 2023, 13:11
Toplam oynama: 176 gün, 17 saat
Birlik: ********VIC
« Yanıtla #5 : 10 Aralık 2018, 07:20:04 »
maalesef o temmuz ayından sonra bozulmaya başladı, rol ortamı yok ve pizza stacke doğru giderken "metal var mı?" diyenler var zenci rolü yaptıgımdan dolayı

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 22 Haziran 2019, 14:47
Toplam oynama: 21 gün, 1 saat
« Yanıtla #6 : 10 Aralık 2018, 07:40:19 »
Zaten o kanser rolleri yapanlar velet kitle. Yaşla alakası yok diyenlere cevabım bal gibi var. Daha erişkin düşünemedikleri için muhabbet kuramazlar. Oyunu zula sanıp para kasıp adam vurma mevzuları, çukur breaking bad gibi dizileri izleyip hypelanıp kendi krallığını kurmaya çalışıyorlar.
ID 7 Andre Beasley- Dönmeyi düşünüyorum açıkçası

Çevrimdışı qwert54

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 30 Eylül 2018, 18:40
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
« Yanıtla #7 : 10 Aralık 2018, 08:21:39 »
eski rina dediğin zamaninin azicik daha gerisine gitmek gerek. Yilbaşindan sonra ilk ay. Ondan sonrasini konuşmak bile istemiyorum. El Latino adinda sözde fakir hayatı yaşayan ama uçak turu düzenleyen bir birlik acildi, idlewood'da maskeli ibneler türedi. Aha dedim kanser edicek hücreler üremeye basladi, yanilmadim.

Çevrimdışı Hill

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Nisan 2023, 21:22
Toplam oynama: 94 gün, 13 saat
« Yanıtla #8 : 10 Aralık 2018, 09:23:14 »
Eski rinada LSFD açıldı, bir süre sonra kapatıldı. Bu tamamen kapalı olduğunu göstermez ki .d

Çevrimdışı Hill

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Nisan 2023, 21:22
Toplam oynama: 94 gün, 13 saat
« Yanıtla #9 : 10 Aralık 2018, 09:29:44 »
çünkü eskiden sunucuda "ağlamak" diye birşey yoktu. Şuan herşey çok değişti, gasp edeceksin bi adama silah doğrultuyorsun adam hemen; "DM moruk kendine rolcu mu diyon huh, ben bu role girmem. Umrumda değil" tarzında saçma sapan hareketler sergiliyor. Sunucu 100 kişi olduğu zamanlar daha kabalık ve daha zevkliydi. Çünkü o zamanlar rol reddeden ya da rolden kaçan insanlar yoktu.