Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Helperler İçin AR&GE

Başlatan eiN, 08 Aralık 2018, 10:40:47
Okunma sayısı 1409 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı eiN

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp
Son giriş: 23 Ağustos 2023, 14:45
Toplam oynama: 1 gün, 14 saat
Birlik: ********VIC
Köken: Amerikan
Son giriş: 23 Ağustos 2023, 17:12
Toplam oynama: 130 gün, 22 saat
Birlik: ****M13
Helperler İçin AR&GE
« : 08 Aralık 2018, 10:40:47 »
HELPER AR&GE

Öncelikle herkese iyi forumlar. Eskiden helperlik hatta adminlik yaptığım sunucularda, raporu kabul edip sonra o raporu cevaplamak veya ilgilenmek vardı. Böylece kargaşanın içinden çıkılmış oluyordu.

Dün fark ettim ki herkes acele ile ya yanlış cevap gönderiyor, ya da yanlış kişinin raporuna bakıyorlardı hatta kısa cevap bile gönderen oluyordu.

AR&GE'm şu şekilde;

Bir komut olacak ve o komut ile raporu kabul edeceğiz. Oyuncyua, "Helper (Seviye 1) eiN destek talebinizi kabul etti." diye bir yazı gidecek. Gittikten sonra kimse o talebe yanıt vesaire veremeyecek. Oyuncuyla irtibata geçip daha uzun ve ayrıntılı, hatta samimi bir şekilde yardımcı olacağız..

Örneğin;

Oyuncu: /destek CK nedir? ((Destek Talebi 0))
Helper: /kabul 0
Helper: /tac 0 Merhabalar, CK (C)haracter (K)ill yani karakter ölümüdür. İyi roller.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oyuncu: /destek Bugda kaldım, bir helper bakabilir mi? ((Destek Talebi 1))
Helper: /kabul 1
Helper: /tac 1 İlgileniyorum, sabırla bizi bekleyiniz.

Bu kısımda olaylar halledilir ve sorun çözülür.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spoiler:
Bunun geliştirmesini yorumlarda yapmayı unutmayınız.  Teşekkür ederim iyi forumlar..

Çevrimdışı eiN

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ynt: Helperler İçin AR&GE
« Yanıtla #1 : 08 Aralık 2018, 10:41:17 »
Telefondan yazdım .  Bilgisayara geçince düzenler aklıma gelenleri eklerim.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 05 Şubat 2019, 22:06
Toplam oynama: 57 gün, 23 saat
Birlik: (Yok)
« Yanıtla #2 : 08 Aralık 2018, 10:46:44 »
Bir öneri olarakta destek talebimize cevap veren helper ile konuşma şansımız olsa daha iyi olacak. Mesela bir soru soruyoruz bazen tam bir cevap alamıyoruz hızlıca cevap vermeye çalışıldığı için ve sonrasında tekrar tekrar destek talebi atıyoruz..

Çevrimdışı eiN

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #3 : 08 Aralık 2018, 10:48:48 »
Bir öneri olarakta destek talebimize cevap veren helper ile konuşma şansımız olsa daha iyi olacak. Mesela bir soru soruyoruz bazen tam bir cevap alamıyoruz hızlıca cevap vermeye çalışıldığı için ve sonrasında tekrar tekrar destek talebi atıyoruz..
Bu sistem sayesinde ben düzeleceğine inanıyorum. Bende yaşadım direk arkadaşın talebine kısa cevap verip PM den ayrıntılı anlattığım oldu. Neden çünkü tam 2 saat talep cevaplamaya çalıştım. Ama rakiplerim motor gibiler 😂

Çevrimdışı inanilmaz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 01 Ocak 2023, 13:11
Toplam oynama: 176 gün, 17 saat
« Yanıtla #4 : 08 Aralık 2018, 10:50:44 »
güzel

Çevrimdışı noro

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #5 : 08 Aralık 2018, 10:53:23 »
Günlük olarak 100 den hatta 500 den fazla talep geliyor, bunları cevaplamak zaman alıcı bir şey. Eğer herkesle tek tek ilgilenirsek talepleri kabul edip, bu daha uzun sürecek ve talep sayıları birikip 30 a falan çıkacaktır. Mesela önerdiğin sistemde günlük 10 talep bakıyorsan, şu an bulunan sistemde günlük 20 talep ve üstüne bakabilirsin. Zaten karmaşayı önlemek için helper loglarından o talebi kim cevap vermiş vermemiş anlaşılıyor., orayı takip ederseniz zaten karmaşa çıkmayacağından eminim. Kısa cevaplara gelirsek bu önerdiğin sistemde de kısa cevap verileceğini sanıyorum. Bu kısa cevap hakkında uyarı geçildi ayrıca loglara da düşüyor tüm cevaplar, o kişiler de ceza alıyor. Fakat kısa cevaplar yüzünden talep cevaplayamayan helperler de var, aslında bu sistem o yüzden iyi olacaktır. Yine de desteklemiyorum bundan önce anlattığım şeylerden dolayı.

Bu arada bu yanıta bakan başka helperler varsa lütfen youndaki taleplere kısa cevap vermeyin veya o şey söylenebilecek bir şeyse foruma yönlendirmeyin, başka bir bilen elbette ona cevap verir. Mesela "ck nedir" şeklinde soru soran birisine "CK character kill yani karakter ölümüdür." yazabilirsiniz. Bu kurallar değişiklik gösterdiği için foruma yönlendiriyoruz derseniz de cevabım şu; siz bir helpersiniz, madem kurallar değişiklik gösteriyor ve foruma yönlendiriyorsunuz, o halde o değişikliliği sizin takip etmeniz lazım ki oyundaki kişilere daha çabuk yardımcı olabilirsiniz.

Çevrimdışı eiN

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #6 : 08 Aralık 2018, 11:09:24 »
Günlük olarak 100 den hatta 500 den fazla talep geliyor, bunları cevaplamak zaman alıcı bir şey. Eğer herkesle tek tek ilgilenirsek talepleri kabul edip, bu daha uzun sürecek ve talep sayıları birikip 30 a falan çıkacaktır. Mesela önerdiğin sistemde günlük 10 talep bakıyorsan, şu an bulunan sistemde günlük 20 talep ve üstüne bakabilirsin. Zaten karmaşayı önlemek için helper loglarından o talebi kim cevap vermiş vermemiş anlaşılıyor., orayı takip ederseniz zaten karmaşa çıkmayacağından eminim. Kısa cevaplara gelirsek bu önerdiğin sistemde de kısa cevap verileceğini sanıyorum. Bu kısa cevap hakkında uyarı geçildi ayrıca loglara da düşüyor tüm cevaplar, o kişiler de ceza alıyor. Fakat kısa cevaplar yüzünden talep cevaplayamayan helperler de var, aslında bu sistem o yüzden iyi olacaktır. Yine de desteklemiyorum bundan önce anlattığım şeylerden dolayı.

Bu arada bu yanıta bakan başka helperler varsa lütfen youndaki taleplere kısa cevap vermeyin veya o şey söylenebilecek bir şeyse foruma yönlendirmeyin, başka bir bilen elbette ona cevap verir. Mesela "ck nedir" şeklinde soru soran birisine "CK character kill yani karakter ölümüdür." yazabilirsiniz. Bu kurallar değişiklik gösterdiği için foruma yönlendiriyoruz derseniz de cevabım şu; siz bir helpersiniz, madem kurallar değişiklik gösteriyor ve foruma yönlendiriyorsunuz, o halde o değişikliliği sizin takip etmeniz lazım ki oyundaki kişilere daha çabuk yardımcı olabilirsiniz.
Bence bu kargaşa oyuncuları sunucudan soğutuyor. Bir tane destek atan adama, birden fazla kişi sürekli olarak başkası yerine cevaplayınca adam 4-5 defa atmak zorunda kalıyor. İster istemez sinirleniyor ki helper olmadan önce benim de başıma böyle çok olay geldi. Helper sistemini "Rina Helper Sistemini" bilmediğim için AR&GE açamadım. Şimdi öğrenmiş oldum ve açtım. Destek birikmesi bizim işimizi engellemez. Örneğin şöyle olsun. "/kabul [talep id]", /kabul 1 yazıyoruz ve o talebi kilitliyoruz. Daha sonra /tac 1 Merhabalar, CK (C)haracter (K)ill yani karakter ölümüdür. İyi roller." yazmak gibi bir durumumuz varken neden "/tac 1 Karakter ölümü." yapalım ki? Biz sunucuyu temsil ediyoruz, bence böyle olması daha mantıklı ve iyi bir kural.

Görüşleriniz için teşekkür ederim :)

Çevrimdışı savagemode

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 01 Nisan 2019, 17:22
Toplam oynama: 26 gün, 12 saat
« Yanıtla #7 : 08 Aralık 2018, 11:14:32 »
evet gerekli bi sistem, sırf yanıtlamak için saçma cevap vermezler ve detaylı yardım edebilirler

Çevrimdışı chipper

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İskandinav
Son giriş: 06 Haziran 2024, 22:34
Toplam oynama: 206 gün, 17 saat
Köken: Fransız
Son giriş: 28 Mart 2023, 20:39
Toplam oynama: 0 gün, 13 saat
« Yanıtla #8 : 08 Aralık 2018, 11:18:38 »
Destekliyorum kabul ettikten sonra cevaplasak daha iyi olacaktır.

Çevrimdışı Hyenas

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ruslan Selov Lv.17
Köken: Rus