Birçok kişi bunun hakkında Ar-Ge açtı ancak oyuncular ihlalleri sunarak olmayacağını söyledi. Kimi av rolleri için, kimi kendini savunmak için, kimi de IC hobiler için silah istiyor ancak PD dışında silah elde etmenin tek yolu illegal. Bunun için aklımdaki ihlallere karşı önlemleri alınmış sistemden bahsetmek istiyorum.
Her sistemin bir açığı vardır, ihlal edilebilir. Ancak bu açıklar ne kadar denetlenirse ve sistem ne kadar sıkı tutulursa o kadar ihlaller azalır. Yani bu sistemin suistimal edilmemesi için tek yapılması gereken sıkı tutmak, oyuncuları şımartmadan sert bir tutum sergilemek ve açıkları bulmaya çalışıp kapatmak. Aklıma gelen açıklara çözümler bularak hazırladım. Eğer varsa unuttuğum bir şey, aktarırsınız. Şimdiden okuduğunuz için teşekkürler. Fikirlerinizi belirtin lütfen.
-Yalnızca Deagle, Colt, Cuntgun ve pompalı için ruhsat alınabilecek. Normalde Türkiye'de olmasa da Amerika'da piyade tüfeklerini siviller alabiliyorlar diye biliyorum. Ancak bu kadarı abartı ve gereksiz olur.
-Ruhsat almak için level sınırı olacak (Tabancalar 10, Tüfekler 15 gibi yüksek leveller).
-Ruhsat başvurusu belli şablonlarla PD'ye IC olarak yapılabilir. Ancak sadece Adminlerin ilgilenmesi kaydıyla.
-Başvurusu kabul olan kişilere silah satın alma hakkı verilecek. Hakkı olan kişiler illegal fiyatlarla aynı fiyata Ammu-Nation'dan silah satın alabilir. VIP indirimleri aynı şekilde geçerli olur ve yine başvuruyla silahlar yarı fiyatına sisteme geri satılabilir.
-Legal yolla alınan silahlar başkasına verilemeyecek, yere atılamayacak. Sadece bagaja ve eve koyulabilecek (ve tabi ele alınabilecek). Bunun için de legal silahlar veri tabanına işlenecek. Bunun için de IC olarak seri numarası kullanılacak.
-Polisler bir kişiyi silahla yakaladıklarında silahın seri numarasını araçtaki bilgisayara sorgulatacak. Eğer sahibi yoksa el koyulacak.
-Bir kişi legal silahıyla OOC kural ihlali yaptığında uyarı alacak. 3 uyarı olduğunda silahına el konup 3 ay gibi uzun bir süre veya sonsuza dek o hesap ile (NC atsa bile) legal silah alması engellenecek. IC kural ihlali yaptığında ise silahına el koyulacak, o karakter için silah alması belli bir süre veya sınırsız engellenecek.
-İllegal silah kullanıp (IC/OOC) suçunu saklamak için legal silah taşıyanlar için de şunu düşündüm: İllegal kişiler legal silah satın alamayacak. Ruhsat verilmeden veya verildikten sonra illegal rol yaptığı öğrenilirse silahına el konulacak veya verilmeyecek.
-Legal silahlara alınan mermiler kayıt altında tutulacak. Tıpkı gerçekte olduğu gibi (tabii ki kısa sürmeyen) balistik testler ile hangi silahtan ateşlendiğine dair bilgiler toplanabilecek. Eğer ruhsatlı bir silaha aitse işlem yapılacak.
-IC sicili olup OOC'de bir sorunu olmayanlar NC atıp silah başvurusu atabilecek. Tabi Legal rol yapmak kaydıyla.