Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

il-legal nedir, nasıl bitirilir?

Başlatan imyourgod, 18 Kasım 2018, 13:07:20
Okunma sayısı 4776 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Regina Rogge Lv.17
Köken: Amerikan
Son giriş: 07 Ocak 2020, 00:22
Toplam oynama: 69 gün, 1 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: il-legal nedir, nasıl bitirilir?
« Yanıtla #100 : 23 Kasım 2018, 11:38:52 »
Officer I'lerin çoğu, sınavı geçip mezun olduktan sonra direkt olarak bir heyecan ve üstünlük içerisine giriyor. Efendim, tek kişi çatışmalara dalmalar, silahlı heriflerin yanına gelip baskına girmeler, FOXTROT durumunda kaçan şüphelinin bir yere girmesi durumunda arkasından Federal Büro gibi girmeleri gibi gibi örnekler sıralandırılabilir.

Elbette, sadece rolünde olan kadim dostlarımzı da var ki olması gerekende bu. Şu anda Officer I'ler arasında henüz rekabet başlanabilecek bir durumda değil, herkesin öncelikle rolüne ve uygun tarzda departman içi kurallara önem vermesi gerekiyor. Bunun yerine oyun içinde gidip bir suçluyu durdurmak için kafasına ateş açıp yaralayan, silah görür görmez direkt silahını çekip ateş açan memurlar gibi detayları görmemiz mümkün haline geliyor. Bu tür durumlarda yönetimi de merak ediyorum, ne tarz bir tavırla yaklaşılıyor. Açıkçası polis departmanı 30 kişi kaldığı günlerde bile yine de departman üyeleri en ufak bir durumda ihraç edilmekle tehdit ediliyor ve uyarılıyordu. Şimdi sanırsam gördüğüm kadarıyla bu tür rahat tavırlar sergilenilmesine göre yönetim de bu işten vazgeçti sanırsam.

İlave olarak, devriye memurlarının çoğunda sanırsam kaba kulak mevcut. Yanınızdan geçtikleri an, eğer chatloglarına bir şey düşerse "Bıçak, 40 bin dolar" gibi laflar buna örnek, yanınıza gelip dururlar ve "/s BIÇAKMI?" gibi bir rol sergilerler. "Chatloguma düştü ben duydum, ötesi yok." gibi savunma yapanlarda oluyor ne yazık ki, fakat artık lütfen  şunu anlayın. Daha yeni bir memursunuz, departmanı tam olarak tanımıyorsunuz ve hiyerarşi, düzen, disiplin kodlar gibi bir çok eksiğiniz mevcut. Birilerini yakalayıp rütbe almak için değil, rol yapmak için tavırlar takının.
Memur I rütbesinin, saha eğitimini tamamlamamış ve genellikle genç bireylerden oluşan, kanları hızlı kaynayanların bulunduğu bir rütbe olduğunu da unutmayın. Bu tür heyecan durumları kişide IC ve OOC olarak iki yönden strese sokup rolünü bu şekilde yönlendirmesine sebep olabiliyor. Tek kişilik çatışma ise zaten direk olarak memurun ölümüne sebep olur, orada sadece yaralanıp veyahut yaralanmayıp şans eseri kurtulduğunda da gerek partnerini olsun, gerek olayın durumunu değiştirebilecek etkenler olsun kişi sorguya çekiliyor. Federal Büro gibi girmeleri de tamamıyla karakterlerin yanlış yönetilmesinden ve memurluk hissinin kazandırdığı büyük heyecandan dolayı olabileceğini tekrardan söylüyorum.

Departman içerisindeki rekabeti bulunmadığımız sürece bilemeyiz, o yüzden bu konu hakkında dışarıdan yorum yapmamız tamamıyla alakasız ve gerektiği gibi de saçma olabilir, bunun için ağzımızı kapatıp olayların bizzat yönetim tarafından hazırlanan açıklamayı görmeliyiz. Rollerde gördüğünüz memurların hareketlerini yönlendirme konusunda büyük bir çalışma olduğu da açıkça belli, 100 gibi bir sayıyı yönetemeyeceklerini düşünselerdi böyle bir alım yapmazlardı. Yine de roller, disiplin süreci, uyarılar ve tamamıyla yönetimi ilgilendiren roller hakkında yorum yapmamalıyım. Zira, oluşum içerisindeki olayları ben de tam olarak bilmiyorum ve sadece daha öncesinde benim de yaşadığım zorlukları dile getirmek istedim.

Bu arkadaşımız tam manasıyla nakledilmek istenen bilgiye ulaşmış ve konuya hakim. Hàlen PD hakkında olumsuz düşünüyorsanız paragrafı tekrar tekrar okumanızı tavsiye ederim.

Çevrimdışı Hill

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Nisan 2023, 21:22
Toplam oynama: 94 gün, 13 saat
« Yanıtla #101 : 23 Kasım 2018, 17:25:17 »
Kardeşim şehiri il-legaller yönetsin huh, hatta powerpuffgirlsdeki gibi şehirin anahtarını verelim dawg?

Çevrimdışı imyourgod

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #102 : 23 Kasım 2018, 19:14:34 »
Kardeşim şehiri il-legaller yönetsin huh, hatta powerpuffgirlsdeki gibi şehirin anahtarını verelim dawg?
Konuyu açarken böyle bir şey aklımdan bile geçmedi, demek istediğim şey devamlı 300 user olan bir sunucuda 100 kişi olması saçma diyorum.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Regina Rogge Lv.17
Son giriş: 07 Ocak 2020, 00:22
Toplam oynama: 69 gün, 1 saat
« Yanıtla #103 : 25 Kasım 2018, 11:10:43 »
Konuyu açarken böyle bir şey aklımdan bile geçmedi, demek istediğim şey devamlı 300 user olan bir sunucuda 100 kişi olması saçma diyorum.

300 user'a karşı 30 LSPD ne yapsın? Hatırlarım geçmiş dönemler de bir kaç il-legal birlik birleşip departmanı basmıştı. Hepimiz düşmüştük her ne kadar PK o an PD için geçerli olmasa da yetişemiyorduk, bir türlü alt edemiyorduk. Sizce bu ne kadar mantıklı realistik açıdan bakıldığında? Şu an yaşadığınız şehir de il-legal topluluğun yönetimi ele aldığını düşünün kuvvet kollukları her hangi bir müdahale de bulunmuyor. Sizce o şehir de ne kadar mutlu olursunuz? Daha doğrusu ne kadar süre hayatta kalabilirsiniz?

Çevrimdışı Hemurian

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 17 Mayıs 2020, 23:15
Toplam oynama: 123 gün, 6 saat
« Yanıtla #104 : 25 Kasım 2018, 11:28:17 »
Kişi sayısı değilde,çok abartılmaması gereken bir suça bile 8 ekip arabası ile filan gelinmesi biraz garip oluyor.

Çevrimdışı !

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 19 Şubat 2023, 01:06
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Rick Simpson Lv.22
Son giriş: 20 Mayıs 2023, 23:33
Toplam oynama: 77 gün, 5 saat
« Yanıtla #105 : 25 Kasım 2018, 11:39:29 »
Kişi sayısı değilde,çok abartılmaması gereken bir suça bile 8 ekip arabası ile filan gelinmesi biraz garip oluyor.
Çek sağa diyorlar çekmiyorum 25 polis aracı kovalıyor

Çevrimdışı imyourgod

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #106 : 25 Kasım 2018, 13:35:06 »

300 user'a karşı 30 LSPD ne yapsın? Hatırlarım geçmiş dönemler de bir kaç il-legal birlik birleşip departmanı basmıştı. Hepimiz düşmüştük her ne kadar PK o an PD için geçerli olmasa da yetişemiyorduk, bir türlü alt edemiyorduk. Sizce bu ne kadar mantıklı realistik açıdan bakıldığında? Şu an yaşadığınız şehir de il-legal topluluğun yönetimi ele aldığını düşünün kuvvet kollukları her hangi bir müdahale de bulunmuyor. Sizce o şehir de ne kadar mutlu olursunuz? Daha doğrusu ne kadar süre hayatta kalabilirsiniz?
Realistik açıdan bakalım tamam, en basitinden Türkiye'nin nüfusu 80 milyon değil mi? Bunun 26 milyonunun polis olması ne kadar mantıklı sence?

Çevrimdışı Taty

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 14 Kasım 2020, 11:50
Toplam oynama: 2 gün, 8 saat
« Yanıtla #107 : 25 Kasım 2018, 14:24:00 »
il-legal nedir, nasıl bitirilir?

hklsn

Çevrimdışı Tio

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 01 Aralık 2018, 14:28
Toplam oynama: 27 gün, 13 saat
« Yanıtla #108 : 25 Kasım 2018, 14:54:11 »

Daha öncesinde Willowfield tarafında 2 Çavuş'un CK edildiği günleri hatırlıyorum, işin diğer tarafında da yasadışı role girmiş insanların yaptıkları rollerin karşılık bulacağını bilmeden ilerlemekteler.
Doğal olarak bir memuru görev esnasında öldürmek, ağırlaştırılmış müebbet hapisle sonuçlanır ancak kimsenin rol zevkini bozmamak adına genellikle "memuru öldürenlere bile" 500 ve 1000 dakik arası hapis uygulanmaktaydı.
Şehir 80'lerin Georgia, Atlanta'sı değil ki. Birçok çete yürürlülüğünü kaybetmiş, göçmen yapılandırmalar ağır baskılar ve yaptırımlara maruz kalıyor ve nedense hala ülkenin kolluk kuvvetlerine yoğun bir ateş açılıyor.
2013'ten bu yana Los Angeles şehrinde memura açılan ateşler diğer yıllara göre büyük bir azalma gösterdi ve artık getto olarak tabir edilen çeteleşmenin sahiplendiği sokaklar içerisindeki genel nedenler haricinde polis memurunu sırf trafik kontrolü yaptığı için vurmuyorlar.

Çevrimdışı theroleplayer

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 24 Ekim 2021, 16:26
Toplam oynama: 26 gün, 1 saat
« Yanıtla #109 : 25 Kasım 2018, 15:26:34 »
Normal olan zaten illegal rol yapan kişilerin polislere bulaşmaktan çekinmesi ve işlerini yürütmeye çalışması, açıkçası sürekli durduk yere ak ile taranmaktan bıkmıştım. Olması gereken oldu.