Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Birlik Destek Programı Bilgilendirme ve Kurallar

Başlatan ilcare, 22 Ağustos 2026, 01:11:32
Okunma sayısı 215 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ilcare

Bölüm Moderatörü
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Kanadalı
Son giriş: 02 Eylül 2026, 18:26
Toplam oynama: 465 gün, 19 saat
Birlik Destek Programı Bilgilendirme ve Kurallar
« : 22 Ağustos 2026, 01:11:32 »
RINA ROLEPLAY - BİRLİK DESTEK PROGRAMI

BİRLİK DESTEK PROGRAMI

• Birlik lideri, kuracağı birlik için bir hood bölgesi belirlemeli ve bunu ticket üzerinden yönetime bildirmeli.
    • Yönetim, uygun görmesi hâlinde bu bölgede RP'nin desteklenmesi amacıyla en fazla 2 adet ev/mülk tahsis edebilir.
    • Birliğin faaliyetlerini ve konseptini desteklemek amacıyla 1–2 adet araç sağlanabilir.
    • Verilecek ev ve araçların mülkiyet/kullanım koşulları yönetim tarafından belirlenir.
    • Destek, birliğe kalıcı ekonomik avantaj sağlamak için değil, RP'nin başlamasını ve sürdürülmesini kolaylaştırmak amacıyla verilir.
    • Birlik aktifliğini kaybeder, verilen imkânları kötüye kullanır veya RP kurallarını ihlal ederse destekler geri alınabilir.
    • Destek miktarı, her birlik için otomatik bir hak değil; yönetimin değerlendirmesine bağlı bir RP desteği olarak tanımlanacaktır.

AKTİFLİK VE KULLANIM ŞARTLARI
    • Destek verilen evlerin çevresinde düzenli birlik aktivitesi bulunması zorunlu tutulmuştur. Ev yalnızca depo, spawn noktası veya üyelerin AFK kaldığı bir alan olarak kullanılamaz.
    • Birlik üyelerinin desteklenen bölgede belirli bir minimum aktiflik göstermesi istenmektedir. Örneğin haftalık olarak belirlenen gün/saat aralığında bölgede RP yapılmalıdır.(Yönetim ekibi günlük 3 saat aktifliği uygun görmüştür.)
    • Sokak ortasında AFK kalmak, özellikle birlik için tahsis edilen hood bölgesinde, birlik desteği kapsamında yasaklanabilir.
    • Evlerin çevresi aktif RP alanı olarak değerlendirilebilir. Birlik üyelerinin burada sürekli bulunması değil, bölgeyi RP açısından canlı tutması esas alınacaktır.
    • Destek verilen evlerin başka kişilere devredilmesi, kiralanması veya birlik dışı amaçlarla kullanılması yasaktır.

RP ÜRETME ŞARTLARI
    • Birliklerin, kendilerine tahsis edilen evlerde veya hood bölgesinde düzenli olarak birlik konseptine uygun RP organizasyonları gerçekleştirmesi beklenmektedir. Örneğin çete konseptindeki birlikler için sokak partisi, mahalle buluşması, toplantı, araç buluşması gibi etkinlikler yapılabilir.
    • Mafya konseptindeki birlikler için toplantı, işletme görüşmesi, aile buluşması, davet veya benzeri konsept RP'leri yapılabilir.
    • Bu etkinliklerin amacı yalnızca birlik üyelerini toplamak değil, diğer oyuncuların da RP'ye dahil olabileceği ortamlar oluşturmak olmalı.
    • Etkinlikler belirli bir sıklığa bağlıdır, haftada en az 2 organizasyon yapılması gereklidir.

DESTEĞİN DEVAMLILIĞI
    • Verilen ev ve araçlar, birlik için kalıcı bir hak olarak değerlendirilmemeli.
    • Birlik yeterli aktifliği sağlamazsa, kendisine verilen destek yönetim tarafından geri alınabilir veya azaltılabilir.
    • Uzun süre pasif kalan birliklerin hood desteği yeniden değerlendirilebilir.
    • Birliğin dağılması durumunda tahsis edilen ev ve araçlar yönetim tarafından geri alınır.
    • Birlik liderinin değişmesi hâlinde desteklerin devam edip etmeyeceği yeniden değerlendirmeye tabi tutulabilir.

SUİSTİMALİ ENGELLEMEK ADINA
    • Desteklenen evler kişisel kazanç amacıyla kullanılamaz. Tespiti halinde birlik, birlik destek programından çıkartılır.
    • Araçlar birlik üyelerine kişisel araç gibi tahsis edilemez, birlik RP'sinde kullanılmaları gerekir.
    • Birlik, aldığı desteği kullanarak zorunlu RP yerine sadece mülk sahibi olma avantajı elde edemez. Mülk sahibi olmak için başvurduğu tespit edilen kişilerin birlik destek programı direkt olarak iptal edilir.
    • Yönetim, verilen desteğin amacına uygun kullanılmadığını tespit ederse uyarı vermeksizin veya bir süreç belirlenmişse belirlenen bu süreç sonunda desteği geri çekme hakkına sahip olabilir.

1