Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

İllegal HK.

Başlatan Memzyy, Bugün, 10:19:23
Okunma sayısı 36 defa

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Memzyy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 28 Temmuz 2026, 20:27
Toplam oynama: 4 gün, 4 saat
Birlik: (Yok)
İllegal HK.
« : Bugün, 10:19:23 »
İllegal ve legal arası DM olaylarının azaltılması için getirilen politikalar sunucunun mevcut durumunda bi işe yaramadığını düşünüyorum. Sunucuda anlık olarak aktifliğin az olması ve birliklerin rol imkanlarının kısıtlanması, teşviklerin az olması sunucunun aktifliğini düşüren bir etken.
İllegal birlikler kendi aralarında rol yapmıyor, buna kimse teşvik etmiyor, illegali yöneten bir yönetim yok. Bu sorunlara bakıldığında sunucuda rollerin kısıtlandığını ve kimsenin yanaşmadığını farkettim. Bu durum şuan bile sunucu bazında aktifliği düşürürken legal tarafta bi yönetimin olması bana göre bir sorun. Çoğu admin legal tarafta rol yapıyor veya yönetiyor. Bu durumun aynısı illegal tarafta da olmalı. Politikaların genişletilmesi taraftarıyım; admin birliği olmalı, sunucunun birlik işleyişine dokunmayan sadece rol paslamak için olan bir birlik. Para sağlayacak ya da mal sağlayacak bir birlikten bahsediyorum. Bu bağlamda tetikçi rollerinin de biraz önünün açılması gerek. Onaylı birlikler yapabilsin en azından. Admin birliği onaylı bi çeteye şunları ortadan kaldır vb. bir rol verebilmeli. Bu sayede rol çeşitliliği ve görev bilinci olacağından her iki taraf için de bir rol olacak ve en azından aktiflik ve etkileşim artacak. En basitinden illegal toplantılar IC yapılsın, bir masa kurulsun. Her şey sadece OOC olmasın. Uyuşturucu onayı IC olarak Admin birliği tarafından sağlansın, onlar görevlendirilsin vs. Bu konuda legal tarafın artık güçlenmesi ve illegallerin herhangi bir etkileşim görmeksizin arkaplana atılması sunucu içi aktifliği ve insanların birlik açıp yönetme, bulunma isteğini düşürüyor.
1

Çevrimdışı Lotiss

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 15 Ağustos 2026, 09:50
Toplam oynama: 135 gün, 14 saat
Köken: Amerikan
Son giriş: 13 Ağustos 2026, 18:39
Toplam oynama: 3 gün, 10 saat
Ynt: İllegal HK.
« Yanıtla #1 : Bugün, 10:23:18 »
bu adam neden bu kadar dogru konusuyor, desteklıyorum

Çevrimiçi metovski

Helper
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: Oyunda
Toplam oynama: 77 gün, 17 saat
Köken: Japon
Son giriş: 15 Ağustos 2026, 11:35
Toplam oynama: 397 gün, 7 saat
Birlik: ******AWA
Son giriş: 08 Ağustos 2026, 21:41
Toplam oynama: 3 gün, 11 saat
Son giriş: 09 Ağustos 2026, 12:14
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Matheo Moses Lv.37
Köken: İngiliz
Son giriş: 28 Temmuz 2026, 17:59
Toplam oynama: 0 gün, 16 saat
Ynt: İllegal HK.
« Yanıtla #2 : Bugün, 10:44:59 »
Alıntı
"admin birliği olmalı, sunucunun birlik işleyişine dokunmayan sadece rol paslamak için olan bir birlik. Para sağlayacak ya da mal sağlayacak bir birlikten bahsediyorum. Bu bağlamda tetikçi rollerinin de biraz önünün açılması gerek. Onaylı birlikler yapabilsin en azından. Admin birliği onaylı bi çeteye şunları ortadan kaldır vb. bir rol verebilmeli. Bu sayede rol çeşitliliği ve görev bilinci olacağından her iki taraf için de bir rol olacak ve en azından aktiflik ve etkileşim artacak. En basitinden illegal toplantılar IC yapılsın, bir masa kurulsun. Her şey sadece OOC olmasın. Uyuşturucu onayı IC olarak Admin birliği tarafından sağlansın, onlar görevlendirilsin vs. Bu konuda legal tarafın artık güçlenmesi ve illegallerin herhangi bir etkileşim görmeksizin arkaplana atılması sunucu içi aktifliği ve insanların birlik açıp yönetme, bulunma isteğini düşürüyor."
Admin birliği hâli hazırda var, ama pasif. Adminler de genel olarak oyunda olmuyor, HSA Rinnegan ve GA ilcare dışında oyunda talep dâhi bakan yok. Bug ve reklam taleplerine elimden geldiği kadar ben yardımcı oluyorum, görevim neticesiyle. Sunucu içerisinde genel bir pasiflik var. O yüzden illegal factionlar olarak biz destek ve teşvik bekliyoruz. Genel olarak destek verdim.

Çevrimiçi src

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: Oyunda