Bölüm 1: Doğumun'dan Los Santos'a
Marquis Von Lewis, 29 yaşında bir polis memurudur. 9 Aralık 1996'da Rusya'da dünyaya geldi. Çocukluk yıllarını Rusya'da geçiren Marquis, ailesinin ona aşıladığı disiplin ve sorumluluk duygusuyla büyüdü. Küçük yaşlardan itibaren yaptığı her işin arkasında durmayı, verdiği kararların sonuçlarını kabullenmeyi ve karşılaştığı sorunları kendi başına çözmeyi öğrendi.
Marquis'in hayatındaki en büyük değişimlerden biri, üniversite eğitimi için Los Santos'a gitmeye karar vermesiyle başladı. Mimarlığa olan ilgisi onu Los Santos Üniversitesi'ne yönlendirdi. Rusya'da alıştığı düzenden tamamen farklı bir şehirle karşılaşan Marquis, başlangıçta Los Santos'un karmaşık yapısına alışmakta zorlandı. Ancak zaman geçtikçe şehri tanımaya ve burada kendisine yeni bir hayat kurmaya başladı.
Bölüm 2: Üniversite Yılları
Marquis, Los Santos Üniversitesi'nde Mimarlık bölümünde eğitim görmeye başladığında hayatının uzun bir dönemini geçireceği şehrin yalnızca üniversiteden ibaret olmadığını kısa sürede fark etti. Şehrin farklı bölgelerinde bulunan insanların yaşam tarzları, sokaklardaki olaylar ve birbirinden tamamen farklı karakterler onun dünyaya bakışını değiştirmeye başladı.
Mimarlık eğitimi Marquis'e yalnızca mesleki bilgiler kazandırmadı. Projeler üzerinde çalışırken planlı hareket etmeyi, en küçük ayrıntıları dahi gözden kaçırmamayı ve bir sonuca ulaşmadan önce bütün ihtimalleri değerlendirmeyi öğrendi. Bu özellikler zamanla onun günlük hayatındaki davranışlarına da yansıdı.
Üniversite yıllarında Los Santos'un suç oranı ve şehirde meydana gelen olaylar Marquis'in dikkatini giderek daha fazla çekmeye başladı. Başlangıçta bunlar onun için yalnızca şehir hayatının bir parçasıyken, zamanla suçun insanların hayatlarını ne kadar kolay şekilde değiştirebildiğini görmeye başladı. Masum insanların zarar gördüğü olaylarla karşılaştıkça suçlulara karşı duyduğu öfke giderek büyüdü.
Marquis'in içinde oluşan bu düşünce, mezuniyetine yaklaştığı dönemde hayatındaki en önemli kararın temelini oluşturacaktı.
Bölüm 3: Yeni Bir Yol
Marquis, üniversiteden mezun olduğunda elinde tamamladığı bir mimarlık eğitimi ve önünde sakin bir hayat kurma fırsatı vardı. Ancak Los Santos'ta geçirdiği yıllar boyunca gördükleri, onun bu yolu seçmesine engel oldu. Suçluların yaptıklarının yalnızca kendilerini değil, çevrelerindeki insanları da etkilediğini düşünüyordu.
Bir süre kendi içerisinde bu düşüncelerle mücadele ettikten sonra kararını verdi. Mimarlık eğitimini tamamlamış olmasına rağmen mesleki hayatına başlamak yerine polis akademisine başvurdu. Marquis için bu karar yalnızca yeni bir meslek seçmek anlamına gelmiyordu. Suçlulara karşı duyduğu nefreti ve adalet anlayışını bir amaca dönüştürmek istiyordu.
Akademi süreci Marquis için kolay olmadı. Disiplinli yapısı sayesinde eğitimlere kısa sürede uyum sağlasa da suçlulara karşı taşıdığı öfkesini kontrol altında tutmayı öğrenmesi gerekiyordu. Çünkü bir polis memurunun yalnızca güçlü olması değil, sahip olduğu yetkiyi ne zaman ve nasıl kullanacağını da bilmesi gerekiyordu.
Marquis akademiden mezun olduğunda artık şehirde suçla mücadele eden bir memurdu. Fakat içinde taşıdığı öfke, akademiyle birlikte tamamen ortadan kalkmamıştı.
Bölüm 4: Şehrin Gerçek Yüzü
Göreve başladıktan sonra Marquis, Los Santos'un suç dünyasını daha yakından tanıma fırsatı buldu. Artık üniversite yıllarında uzaktan gördüğü olayların tam ortasındaydı. Her gün farklı suçlarla, farklı insanlarla ve farklı tehlikelerle karşılaşıyordu.
Görev tecrübesi arttıkça olaylara daha soğukkanlı yaklaşmayı öğrendi. Mimarlık eğitiminin kazandırdığı detaycılık ve planlı düşünme yeteneği, polislik görevinde de kendisine yardımcı oluyordu. Fakat konu suçlular olduğunda Marquis'in kişisel düşünceleri zaman zaman mesleki sınırlarının önüne geçebiliyordu.
Suçlulardan duyduğu nefret öylesine güçlüydü ki, bazı durumlarda onların yaptıklarının karşılığını vermenin kanunların öngördüğünden daha farklı yolları olması gerektiğini düşünmeye başladı. Marquis için suçluların yaptıklarının yanına kâr kalması kabul edilemezdi. Bu düşünce zaman zaman onu, görevini yerine getirirken olması gereken çizgiye yaklaşmaya ve hatta bazı durumlarda o çizgiyi aşmaya itebiliyordu.
Bölüm 5: Rozetin Ardındaki Öfke
Bugün Marquis Von Lewis, Los Santos Polis Departmanı içerisinde görev yapan bir Officer II olarak hayatını sürdürmektedir. Yıllar içerisinde hem şehir hem de polislik mesleği onun karakterini büyük ölçüde değiştirmiştir. Rusya'da başlayan hayatı, Los Santos'ta aldığı eğitim ve ardından seçtiği polislik mesleği onu bugünkü haline getirmiştir.
Marquis artık suçla mücadele etmenin yalnızca suçluları yakalamaktan ibaret olmadığını biliyor. Her olayın farklı bir yönü, her suçlunun farklı bir geçmişi ve her kararın bir sonucu olduğunu zaman içerisinde öğrendi. Buna rağmen suçlulara karşı beslediği öfke hiçbir zaman tamamen ortadan kalkmadı.
Rozetini taşıdığı sürece görevini yerine getirmeye devam edecek olsa da Marquis'in en büyük mücadelesi yalnızca karşısındaki suçlular değildir. Asıl mücadele, suçtan nefret ederken onunla mücadele etmek için ne kadar ileri gidebileceğini kontrol edebilmektir.
*Suçlularla savaşırken en tehlikeli şey, onlara ne kadar benzediğini fark etmemektir.*