Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Genel Adalet Hukuk Bürosu

Başlatan aaa., 24 Kasım 2024, 17:04:33
Okunma sayısı 804 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı aaa.

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 06 Şubat 2025, 18:23
Toplam oynama: 62 gün, 22 saat
Birlik: (Yok)
Köken: İngiliz
Son giriş: 30 Ocak 2025, 19:57
Toplam oynama: 2 gün, 13 saat
Genel Adalet Hukuk Bürosu
« : 24 Kasım 2024, 17:04:33 »

LOS SANTOS AVUKATLAR BAROSU
    ADIM 1 / ÖN BAŞVURU FORMU

BÖLÜM A / KİŞİSEL BİLGİLER

A1. Adınız: Violet
    A1. Soyadınız: Lawson
    A2. Cinsiyet:Kız

A3. Boy (cm.):1.76
    A4. Kilo (kg.):70
    A5. Göz Rengi:kahverengi
    A6. Saç Rengi:sarı

A7. Doğum Tarihi:15/05/1998
    A8. Telefon Numarası:4428018
    A9. İkametgah Adresi:Idlewood, Los Santos.

A10. Köken:ingiliz
    A11. Vatandaşlık:Amerika / Porto riko

A12. Bilinen Diller (İngilizce dışında, dil seviyelerini de belirtiniz.):[İspanyolca]

BÖLÜM B / EĞİTİM
    * Avukat olarak ofis veya büro açmak istiyorsanız ABD hukuk alanında Yüksek Lisans diplomasına sahip olmanız gerekmektedir.
    * Aşağıdaki soruları kendinize göre eksiksiz bir biçimde yanıtlayınız.

B1. Yüksek Lisans eğitiminizi tamamladınız mı?:Evet

B2. Tamamladıysanız nerede tamamladınız?: Santos Yüksek Okulu
    B3. Tamamladıysanız mezuniyet derecenizi yazın:3.1 GPA

B4. Eğitim hayatınız boyunca herhangi bir şekilde disiplin cezası aldınız mı?:[Hayır]

BÖLÜM C / DEVLET KADROLARI

C1. Daha önce herhangi bir devlet kurumunda bulundunuz mu? Bulunduğunuz mevki ve ayrılma gerekçelerinizi listeleyin:
    [Bulunmadım]
      [li$i][/li]
      [/list]
      C2. Daha önce devlet kadrosundan çıkartıldınız mı?[Devlet kadrosunda bulunmadım yani çıkartılmadımda]

BÖLÜM D / YETERLİLİK

Aşağıda belirtilenleri kendinizce doldurunuz, herhangi bir kopya işlemi tespit edilirse başvurunuzun direkt olarak reddedileceğini unutmayınız. Cevaplarınızın uzun olması durumunda alt satıra geçiş yapabilirsiniz, fakat cevabınız bittiğinde bir sonraki soru ile cevabınız arasında bir boşluk bırakın.

D1. Hukukun işleyişi sizce nasıl olmalıdır?
      D2. Toplum ve Hukuk ilişkisini detaylandırın:Akademik kariyerim boyunca eğitimim gereği bir çok davaya tanıklık ettim. Kendi deneyimlerim üzerine bu soruyu yanıtlıyor olursam; adil, tarafsız ve toplumun her kısmı için eşit bir adalet anlayışı bu işin temeli derdim. Hukukun işleyişi geniş kapsamlı bir konu olsa da alışılmış ahlak algılarıyla bunu yargılayacak olursam ilk başta hakların ve özgürlüklerin korunmasıyla ilişkilendirirdim. Hepinizin de bildiği gibi hukuk, bir toplumda düzenin ve adalete ulaşmanın sağlanmasını amaçlayan kurallar ve yasal düzenlemelerin bir bütünüdür. Bu gerekçeyle hukuk doğru ve tarafsız işlenmelidir. Benim kanaatimce hukuk kavramının iki yönü vardır.
      D3. Hukukun toplumdaki yeri hakkında düşüncelerinizi özetleyin:Hukuk anlayışına yön veren en etkili etkenlerden biri hukukun tabii tuttuğu toplumdur. Yaşadığımız güzel ülkemiz Amerika üzerinden bunu örneklendirmeyi çok isterim.
      D4. İnsan vicdanı ve hukuk arasındaki temel ilişkiyi özetleyin:"D2." olarak numaralandırdığınız maddede de belirttiğim gibi aslında hukuk belirli bir noktada insanlara öğretilen alışılmış ahlak normlarının bir kısmını oluşturur. Yine de bu demek değildir ki hukuk sadece buradan yararlanarak ilerler. Bu konu çoğu kişi tarafından çok yönlü noktalara getirilebilir ancak kendi algılarım ile bu soruyu yanıtlıyor isem, hukuk ve insan vicdanını ortak noktada buluşturduğum nokta ikisinin de kendi çapındaki adalet algısına hizmet ediyor olması olur. Yine de hukuk ve vicdan her zaman uyum içerisinde ilerlemez. Bunun temel sebebi insanların bir karara varırken objektif bakmak yerine duygusal yükler yüklemesi olur. Hukuk kavramını vicdan kavramından ayıran en büyük etken duygudur. Hukuk duygu içermez, olayı dışarıdan gözleyerek ve duygulardan uzak bir karar mekanizmasına hizmet ederek en uygun karar mekanizması olmayı hedefler. Bu sebepten ötürü ben hukuk ve vicdan kavramlarını birbirinden ayrı tutarım, hatta hayatımda hukuk kavramını daha üstte görürüm.
      D5. 'Meşru Müdafaa' kavramını açıklayınız:Meşru Müdafaa kavramını kısaca özetleyecek olursam; bir bireyin saldırı anında kendini ya da yakınındaki kişiyi savunma hakkıdır.
      D6. Suçsuzluk Karinesini açıklayınız:[Suçsuzluk Karinesi temel olarak bir sanığın suçlu bulunmaması üzerinden gerçekleşen bir ilkedir. Genişetmek gerekirse; sanık ünvanıyla mahkemeye çıkan birinin geçmiş suç kaydını göz önünde bulundurmadan ya da masumiyeti koruma gibi kavramlardan yola çıkarak birini "Suçlu Bulmama" prensibidir. Geçmişinde çok suç işlemiş bir sanığın mahkeme sırasında geçmiş suçları baz alınarak suçlanamaz.
      ]

BÖLÜM F / ADLİ SİCİL

F1. Daha önce herhangi bir suçtan dolayı gözaltına alındınız mı?:Hayır alınmadım
      F2. Daha önce herhangi bir suçtan dolayı hapse girdiniz mi?:Hayır
      F3. Halihazırda devam eden bir davanız bulunmakta mı?:Hayır
      F4. Herhangi bir şekilde tazminat cezasına çarptırıldınız mı?:[Hayır]

BÖLÜM G / PSİKOLOJİ

G1. Daha önce herhangi bir psikolojik tedavi gördünüz mü?:Hayır
      G2. Kullandığınız ilaçlar var ise listeleyin:Kullandığım ilaç bulunmamakta.
      G3. Herhangi bir bağımlılığınız var mı? (Alkol, uyuşturucu, sigara vs.):Alkol bazen kullanıyorum "Bağımlılık" denmez.
      G4. Psikoloji durumunuz (İyi, normal, kötü):

BÖLÜM H / OFİS BİLGİLERİ

H1. Ofis Adı:Genel Hukuk Bürosu
      H2. Ofis koordinatları (/pos):2069.62, -1780.10, 13.55, 92.68
      H3. Ofis Interioru:Elegant Office
      H4. Ofis ekletmek istediğiniz yerin görüntüsü (ss): https://hizliresim.com/i2pyps3
      Spoiler:

BÖLÜM I / OOC

I1. Ne kadar süredir RN:RP oynuyorsunuz?: 2021'den beri bir ara saldım ama tekrar girdim

I2. Aşağıdaki kutucukları kendinize göre işaretleyin, kutucukları işaretlerken köşeli parantezlerin arasına 'x' koymanız yeterlidir. Onaylamadıklarınız veya yalan beyanda bulunduklarınız olursa başvurunuz reddedilecektir.

• En az 10 level karaktere sahibim.
      • Rina Roleplay politikalarına ve kurallarına bağlı kalabilirim ve ihlal yapmam.
      • Ofis kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
      • Politika ve kural ihlallerimde ofisimin elimden alınacağını onaylıyorum.
      • Farklı bir oluşumda başvurum bulunmamakta.

Çevrimdışı aaa.

Oyuncu
      Instagram:
      Discord:
      RockstarTR:
      Facebook:
      Youtube:
      Twitter:
      Twitch:
      Spotify:
      Ynt: Genel Adalet Hukuk Bürosu
      « Yanıtla #1 : 24 Kasım 2024, 17:23:43 »
      G4. Psikoloji durumunuz (İyi, normal, kötü): yapmamışım normal olacak o heyecandan unuttum kusura bakmayın @noro

Çevrimdışı aaa.

Oyuncu
      Instagram:
      Discord:
      RockstarTR:
      Facebook:
      Youtube:
      Twitter:
      Twitch:
      Spotify:
      Ynt: Genel Adalet Hukuk Bürosu
      « Yanıtla #2 : 24 Kasım 2024, 17:24:40 »
      Bide benim yan hesabım avr onun ismi Violet Lawson mark benet yazıyorda @noro

Çevrimdışı aaa.

Oyuncu
      Instagram:
      Discord:
      RockstarTR:
      Facebook:
      Youtube:
      Twitter:
      Twitch:
      Spotify: