Bu tür fiyat arttırımlarını dolayısı ile vergi artışını mantıklı buluyorum. Sunucu içerisinde belli bir sirkülasyon için çok doğru adımlar atıldı. Örneğin galericilik rolleri, emlak rolleri, taksicilik rolleri eskiye nazaran gerçekten güzel bir ivme kazandı. Bu konuya şuradan değinilmesi daha mantıklı geliyor; Meslek kazançları revize edilmeli, kiralık araç noktaları arttırılmalı...
Taksi çağrısı attim oyunda 9 saat kaldım 9 saat sonra taksi çağrım cevaplandi, vergiler yüzünden kim galeri rolü yapabiliyor? Ettiği karı vergi yiyor. Oyunda suan mülkü olanların ve il-legal olmayanların bir çoğu ya çok şanslı kumarda katlıyor yada ic-ooc yapıyor. Emek ile sunucuda hicbirsey alınmıyor. Benimde sunucu icinde paramı tek kazandığım şey 175tlden bir anda 300tlye çıkarılan gold vip ile 5 yerine 3 silah alıp satıyorum. Silah başı on bin yirmi bin kâr edebiliyorum ama bütün oyuncu kitlesi gold vil alamıyor. Benim ana gelir kapım zenginlerin araçlarını mekaniklemek. Sunucuda üstün olan kitle ya kumarda kazanıyor ya da ic ooc yapıyor. Ben oocde dükkan isletiyorum aksam gelip 2-3 Saat sunucuya giriyorum. Her gün 1-2 saatini para kasıp meslek yapmakla harcamak istemiyorum.
Bir yere daha yazmıştım, buraya da yazayım. Mesela bu arkadaşın yaşadığı sorunlar bariz, ortada yani.
Bu tarz ekonomiye dayalı AR-GE'leri desteklemeyenlerin çoğu seviyesi yüksek, özellikle yetkili kişilerden oluşuyor. Yani, siz zaten belirli bir konuma gelmişsiniz ve bu önermeler sizin konumunuzdakiler için açılmıyor. 17 seviye bir adam bile şu yukarıda bahsettiği şeyleri yaşıyorsa, burada bir sorun vardır.
Siz her ne kadar "Şu piyasayı canlandırmak için böyle yapıldı, şöyle şöyle durumlardan dolayı bunlar yapıldı" deseniz bile çoğu kişinin bildiğin bir gerçek var: Sunucunun ekonomisi hiç normal bir durumda değil şu an.
Bu tarz önermelere yorum yaparken sadece kendinizi düşünmemelisiniz, sorun yaşayan onlarca diğer insanı da göz önünde bulundurmalısınız.