Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Roleplay Kavramının Kural Önerisi

Başlatan AdemCassidy, 31 Mayıs 2024, 09:55:09
Okunma sayısı 652 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı AdemCassidy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 02 Haziran 2024, 22:30
Toplam oynama: 8 gün, 20 saat
Roleplay Kavramının Kural Önerisi
« : 31 Mayıs 2024, 09:55:09 »
Merhabalar, sunucu içerisinde oyuncunun rol zevkini etkileyebilecek önemli hususları hakkında sıkılaştırma ve değiştirilmesini önermek istiyorum. Bu önerilerim tüm oyuncuların roleplay zevkini arttırması için düşüncelerimi yazdım.

1) Öncelik olarak roleplay dediğimiz de gerçek hayata her şeyin uygun olması gerekiyor. Roleplay kavramını önemli etkileyen yazılı olmayan kurallar ise araçların  sürüş biçimidir. Oyuncular araçlarını sürerken gerçek bir roleplaya göre sürmesini beklerken herkes son hızda şehir içinde birbirini ezerek çarparak ilerliyor. Bu durum oyuncuların rol zevkini öldürüyor o yüzden ters yöne girmek, düzgün araç sürmemek tarzı bile non rp drivinge girmesini istiyorum. Sonuç olarak herkes IC roleplay şeklinde  ehliyetini almış bilinçli vatandaşlar rolü yapması önemli olacak ve roleplay zevkini olumlu etkileyecektir.

2) Roleplay çevresinde retarted rp yapan oyuncuların fazla olduğunu gördüm, retarted rp kuralını daha da sıkılaştırılmasını önermek istiyorum. Bu tür retarted rp , troll yönünden ilerleyen oyuncuların oyuncu seviyesi yüksek ise düşük roleplay kavramından yasaklanması daha iyi olacağını düşünüyorum. Yeni başlayan oyuncular uyarılabilir.

Ek olarak bu konu altına eklemek istediklerinizi yazabilirsiniz.

Çevrimdışı Mamys.

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Pete Pearce Lv.19
Köken: Meksikan
Son giriş: 29 Haziran 2024, 03:13
Toplam oynama: 48 gün, 17 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Amerikan
Son giriş: 28 Haziran 2024, 14:07
Toplam oynama: 10 gün, 18 saat
Ynt: Roleplay Kavramının Kural Önerisi
« Yanıtla #1 : 31 Mayıs 2024, 11:40:39 »
Destekliyorum..

Çevrimdışı yeterli

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cliff Ethan Lv.22
Son giriş: 02 Eylül 2024, 20:14
Toplam oynama: 86 gün, 13 saat
Sophia Hill Lv.22
Son giriş: 22 Şubat 2024, 06:14
Toplam oynama: 7 gün, 12 saat
Diana Cook Lv.22
Son giriş: 22 Şubat 2024, 06:14
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Köken: Rus
Son giriş: 29 Mayıs 2024, 09:40
Toplam oynama: 2 gün, 6 saat
« Yanıtla #2 : 31 Mayıs 2024, 11:57:20 »
Ters şeride girme gibi şeylerin OOC politikalar ile bir ilgisi olamaz. Ama oyuncular, illegal veya legal farketmeksizin durduk yere hiçbir sebep yokken yasa dışı hareketleri sürekli yapıyor. Haliyle artık rolden çıkıp bir mantık hatasına gidiyor. Bunun toparlanması için politika düzenlemesi hoş olur. Durduk yere çarpmalara karşı bir politika zaten var. Aynı şekilde troll yapan oyuncuların tek cezası yasaklanma olmalı, level farketmez. Nasıl olsa rol öğrenmeye çalışan biriyle troll yapan birisi çok farklı durumlarda olur.

Konu sanki yanlış yere açılmış ancak destekliyorum.

Çevrimdışı noro

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #3 : 31 Mayıs 2024, 19:35:50 »
Non rp drive kapsamına giriyor zaten yani şikayet açsanız ceza alır büyük ihtimal, tabii IC çözülebilecekse IC çözmeniz daha yararlı. Banlanma konusunda ise zate troll yapıp fazla sicil olan olursa sürekli sicilden ban yer ek bir işleme gerek yok.