Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

İllegal M4 hakkında

Başlatan squissshhh :D, 22 Mart 2024, 20:15:12
Okunma sayısı 3140 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ?Ruthless

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Avustralyalı
Son giriş: 17 Şubat 2025, 20:48
Toplam oynama: 359 gün, 18 saat
Birlik: ***** *ews
Köken: Amerikan
Son giriş: 12 Ağustos 2024, 15:27
Toplam oynama: 52 gün, 10 saat
Birlik: (Yok)
Lena Capacio Lv.42
Son giriş: 31 Aralık 2024, 15:06
Toplam oynama: 9 gün, 3 saat
Birlik: ****** *ews
Son giriş: 31 Aralık 2024, 15:07
Toplam oynama: 23 gün, 2 saat
Birlik: ******* Tv
Barbara Glen Lv.42
Son giriş: 17 Şubat 2025, 21:09
Toplam oynama: 15 gün, 8 saat
Ynt: İllegal M4 hakkında
« Yanıtla #20 : 23 Mart 2024, 11:12:12 »
Hera'nın getirdiği güncellemelerin birinde illegal oyuncular için M4'ün Birlik Moderatörü tarafından verileceği söylendi. Fakat şu anki BM yönetiminin bu kadar zamanı olduğu düşünülmüyor. Adapte süreci de dahil bir önceki BM'nin de bu tarz bir M4 dağıtma rolü gibi bir rolü çok görülmedi. Bu sistemin eski sisteme dönmesini ya da tekrardan bir şekilde revize edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bunun dışında değinmek istediğim bir diğer konu da sunucudaki kolluk kuvvetlerinin tabii olduğu güç kullanımı artık daha detaylı incelensin. Çünkü Deagle kullanan illegal oyuncuya kolluk kuvvetleri M4 çekiyor. Bu durumda illegal oyuncu sayısı da bir hayli azalıyor. Bahsettiğim konunun bir an önce gözlemlenmesini talep ediyorum.

İllegaller için artık bir değişiklik olmalı. Silah piyasası ya da alternatif yollarla daha çok ilgisini çekecek şeylere odaklanılmalı.

Görüş ve önerilerinizi aşağıya bekliyorum.

Destekliyorum, pd-sd son zamanlarda "ÖZEL İCRA" diyip m4 ile rolleri bozmaya başladılar. Zaten 250 zırhları bulunmakta bu kişilerin. Çıkıpta Deagle'ye M4 çekilmesi biraz saçma geliyor her türlü yatırılıcağızda belki şansımız olur gözüyle deniyorlar. M4 dağatımına gelinir ise, Şuanki Bm'mizin alışma sürecinde olduğunu "düşünüyorum" veya vakit ayıramamakta, bunun için Şöhret marketine en son gelicek zamın gelip "en Kötü" şöhret marketinden m4 alabiliriz.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 03 Eylül 2024, 22:12
Toplam oynama: 58 gün, 21 saat
Köken: Alman
Son giriş: 31 Mart 2024, 15:56
Toplam oynama: 1 gün, 6 saat
« Yanıtla #21 : 23 Mart 2024, 11:49:59 »
Kolluk kuvvetlerinin olması gerektiğinden daha güçlü olduğu zaten apaçık ortada, aylardır bir çok AR-GE açıldı fakat bir çözüme ulaşılamadı. M4 konusuna gelecek olursak destekliyorum, kolluk kuvvetleri deagle çeken bir adama rahatlıkla M4 çekip ateş edebiliyor. İllegal oyuncunun parasının olmasına rağmen M4 alıp sıkamıyor. Neden? Çünkü piyasada yok. Silah piyasasının eski haline dönmesi, sunucunun aktifliğini arttıracağını düşünüyorum. İyi forumlar, destekledim.

Çevrimdışı oyuwafan

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 01 Ocak 2025, 17:19
Toplam oynama: 6 gün, 11 saat
Son giriş: 01 Ocak 2025, 20:07
Toplam oynama: 8 gün, 13 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 14 Aralık 2024, 08:19
Toplam oynama: 6 gün, 15 saat
Köken: Arap
Son giriş: 14 Aralık 2024, 08:21
Toplam oynama: 16 gün, 23 saat
« Yanıtla #22 : 23 Mart 2024, 12:06:07 »
Spoiler:
Hera'nın getirdiği güncellemelerin birinde illegal oyuncular için M4'ün Birlik Moderatörü tarafından verileceği söylendi. Fakat şu anki BM yönetiminin bu kadar zamanı olduğu düşünülmüyor. Adapte süreci de dahil bir önceki BM'nin de bu tarz bir M4 dağıtma rolü gibi bir rolü çok görülmedi. Bu sistemin eski sisteme dönmesini ya da tekrardan bir şekilde revize edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bunun dışında değinmek istediğim bir diğer konu da sunucudaki kolluk kuvvetlerinin tabii olduğu güç kullanımı artık daha detaylı incelensin. Çünkü Deagle kullanan illegal oyuncuya kolluk kuvvetleri M4 çekiyor. Bu durumda illegal oyuncu sayısı da bir hayli azalıyor. Bahsettiğim konunun bir an önce gözlemlenmesini talep ediyorum.

İllegaller için artık bir değişiklik olmalı. Silah piyasası ya da alternatif yollarla daha çok ilgisini çekecek şeylere odaklanılmalı.

Arkadaşlar BM m4 verilmişti ancak sunucudaki illegal kişi sayısının %10 bile yetmeyecek kadar m4 dağıtıldız şahsen ben 5 adet m4 aldım ve bunları satmam gerektiği söylendi (ic rollerinde) satıyoruz ancak m4 elimizde kalmamakta. Şuan birliklerle ilgilenen birisi yok. ARGEYİ DESTEKLEDİM

Çevrimdışı EuropeTR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Enrico Costa Lv.21
Son giriş: 04 Kasım 2024, 19:42
Toplam oynama: 117 gün, 4 saat
Lev Morozov Lv.21
Köken: Rus
Son giriş: 24 Haziran 2024, 22:41
Toplam oynama: 4 gün, 5 saat
« Yanıtla #23 : 23 Mart 2024, 13:47:15 »
((Destekledim))

Çevrimdışı CnmBenimmmm

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız
Son giriş: 27 Nisan 2024, 17:17
Toplam oynama: 43 gün, 11 saat
« Yanıtla #24 : 23 Mart 2024, 14:28:34 »
destekliyorum. m4 mermisi yemeyi özledim. fakat illegaller pdyle kendini bir tutmaya çalışacaksa bassın parasını işte m4 alsın ak alsın. biz deagleye m4 sıkmaya devam edebilelim. sadece o kısmı desteklemiyorum. deagleye m4 sıkılmasından rahatsızsanız m4 alın onla sıkın.

Çevrimdışı Unreachable

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 28 Aralık 2024, 18:57
Toplam oynama: 196 gün, 14 saat
Son giriş: 04 Eylül 2024, 20:57
Toplam oynama: 0 gün, 16 saat
« Yanıtla #25 : 23 Mart 2024, 14:48:54 »
Poliste M4 bulunmasından yana bir problem yok ancak şunu kabul etmek gerekirse de sunucu yönetimi il-legalin başını eze eze iyice güçsüz bıraktı. Dediğim gibi problem PD'nin M4 çekmesi değil, il-legalin M4 çekememesi. Sunucuda para kazanmayı zorlaştırıp üstüne üstlük silah piyasasını yükselttiler. Ekstra olarak paran olsa bile alamayacağın bir hale getirdiler, evet gerçek hayatta tabikide devlet her şeyden üstün ancak burada oyun oynuyoruz. Bazı şeyler karşılıklı olmalı ki oyunun tadı çıksın. Ne şekilde olacağı yönetime kalmış ama revize şart, destekledim.
1

Çevrimdışı omnipotent

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #26 : 23 Mart 2024, 15:42:14 »
Bu kadar üstünlüğe karşın eşitlikten yana olanlar için desteklenmeyecek bir konu değil.

destekliyorum. m4 mermisi yemeyi özledim. fakat illegaller pdyle kendini bir tutmaya çalışacaksa bassın parasını işte m4 alsın ak alsın. biz deagleye m4 sıkmaya devam edebilelim. sadece o kısmı desteklemiyorum. deagleye m4 sıkılmasından rahatsızsanız m4 alın onla sıkın.

Siz M4 mermisi yemeyi özlemişsiniz ama özlemeyenler de tuhaf şikayetlerde bulunuyor.
Video sesi kapatılarak siren yakmamışcasına DM'den şikayet açılıyor.

https://streamable.com/k2vypl
https://cdn.discordapp.com/attachments/1063768384103264316/1221073151312793660/fdsf.png?ex=66113ffd&is=65fecafd&hm=5d250d08525bd5fec4a507b44c84d00c069f7043754513cc744400cf3f970e66&
https://cdn.discordapp.com/attachments/1063768384103264316/1221073150909874237/fdsf2.png?ex=66113ffd&is=65fecafd&hm=4eb1f49940230c8e40ca861d896263877eeaf3686ddb81e1f87dd32272997cd2&

Ayrıca iyilik göstererek kişinin ekip arkadaşları olmadığından gereksiz yere beklememesi adına RK ediyoruz, PM'den anlayabilirsiniz. Bizden de mi tutum bekliyorlar? Biz de mi karşı bir tutum sergileyelim yani?
Yani burada anlatmak istediğim şey ana neden(root cause); tutum, çoğu yetkili belki hiç illegal rol yapmamış bile direkt olarak departmana katılıyor. Her açıdan üstünlükleri olmasına rağmen illegal kesime tutumlu olmak vicdani değil. Mesela zırh iadelerine hiçbir neden verilmeden reddediliyor, yani havada uçan bir hilecinin zırhınızı götürmesi IC bir şey olarak değerlendiriliyor.
1

Çevrimdışı İnside

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Roger Barney Lv.35
Son giriş: 21 Aralık 2024, 14:47
Toplam oynama: 355 gün, 22 saat
Sheila Maria Lv.35
Son giriş: 10 Ağustos 2024, 01:56
Toplam oynama: 14 gün, 16 saat
Son giriş: 21 Aralık 2024, 14:46
Toplam oynama: 5 gün, 15 saat
Son giriş: 21 Aralık 2024, 14:44
Toplam oynama: 1 gün, 3 saat
Son giriş: 21 Aralık 2024, 14:44
Toplam oynama: 0 gün, 22 saat
« Yanıtla #27 : 23 Mart 2024, 15:57:17 »

Evet, M4 dağıtılma konusunda sana hak veriyorum. Gerçekten, bu konu mantıklı bir konuydu aslına bakılırsa. Sadece onaylı birliklerin tedarik etme rolü yapması vb. gibi şeyler mantığa uyan durumlardı tabii BM bunu ne kadar ilerletebilirse, o kadar iyi oluyor. Olmadığınıda, sizlerden duymuş oluyoruz. Buna bir düzen getirilmesi konusunda hemfikiriz, destek.

Kolluk kuvvetlerinin "güç kullanımı" politikasını ise bir çok oyuncunun yanlış anladığını düşünüyorum. Çünkü, güç kullanımı olayı deagle silahına M4 ile ateş edilemez gibi bir durum değil. O zaman kolluk kuvvetleride, bıçağada bıçak çeksin gibi bir mantık doğuyor bu konumda. Sen, kolluk kuvvetlerine ne ile ateş edersen et bildiğiniz güç kullanımı politikasında ateş etti olarak geçtiğiniz için size istediği bir silahla müdahale edebilir. Silahın markası, uzvu vb. gibi özelliklerin bir önemi kalmıyor. Bu konuda zaten bir değişilik geleceğini ya da gelmesi gerektiğini düşünmüyorum ki gelse o zaman sniper gibi bir silahın asla kullanılmaması gerekiyor.

Çevrimdışı yeterli

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cliff Ethan Lv.22
Son giriş: 02 Eylül 2024, 20:14
Toplam oynama: 86 gün, 13 saat
Sophia Hill Lv.22
Son giriş: 22 Şubat 2024, 06:14
Toplam oynama: 7 gün, 12 saat
Diana Cook Lv.22
Son giriş: 22 Şubat 2024, 06:14
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Köken: Rus
Son giriş: 29 Mayıs 2024, 09:40
Toplam oynama: 2 gün, 6 saat
« Yanıtla #28 : 23 Mart 2024, 16:01:42 »
Normalde bunu destekliyordum ama az önce anladım ki hiç gereği yok ve herkes hak etmiyor bunu. Hile açıp grupça DM atılıyor, kolluk kuvvetlerinin başında bekleniyor. İlgili yetkilinin rol yapan birliklere vermesi yeterli. Desteklemiyorum bu AR-GE'yi. Bir-iki kişi iyilik yapacağım diye RK ediyor diye iyi yaklaşılacağı anlamına gelmiyor. Böyle bir durumda şikayette açılmıyor, bölgeye giriyorsun kimin sıktığı belli değil. Kim ne yapıyor, ne ediyor anlaşılmıyor da. Şikayet açın demeyin, şikayet açıyorum reddediliyor. Sonuçlayan yetkiliye soru soruyorum "İhlal nedir?" diye görmezden geliniyor, ticket açıyorum cevap verilmiyor. Bu AR-GE onaylanırsa DM atanların da eline M4 geçer, doğru biliyorsam zaten illegal M4'ü kolluk kuvvetlerine göre daha fazla vuruyor. Rol yapmayanların hak edeceği bir şey olmamalı M4.

Çevrimdışı tugruls

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 28 Ağustos 2024, 22:34
Toplam oynama: 42 gün, 11 saat
Mason Alfred Lv.22
Son giriş: 31 Ağustos 2024, 21:59
Toplam oynama: 20 gün, 17 saat
Son giriş: 28 Ağustos 2024, 22:34
Toplam oynama: 2 gün, 9 saat
Son giriş: 28 Ağustos 2024, 22:35
Toplam oynama: 6 gün, 8 saat
« Yanıtla #29 : 23 Mart 2024, 16:25:04 »

hak veriyorum, genel rina kitleside buna herkes aynı fikirdedir.