Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Global Hukuk Bürosu

Başlatan aykurt, 10 Şubat 2024, 22:45:24
Okunma sayısı 1408 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı aykurt

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 31 Mart 2024, 21:08
Toplam oynama: 171 gün, 2 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Japon
Son giriş: 20 Şubat 2024, 18:31
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
Global Hukuk Bürosu
« : 10 Şubat 2024, 22:45:24 »

LOS SANTOS AVUKATLAR BAROSU
ADIM 1 / ÖN BAŞVURU FORMU

BÖLÜM A / KİŞİSEL BİLGİLER

A1. Adınız: Jin
A1. Soyadınız: NAKATURA
A2. Cinsiyet: Erkek

A3. Boy (cm.): 1.90
A4. Kilo (kg.): 80
A5. Göz Rengi: Kahverengi
A6. Saç Rengi: Siyah

A7. Doğum Tarihi: 08.08.1999
A8. Telefon Numarası: 1961789
A9. İkametgah Adresi: 9314, Japanese Site, San Fierro

A10. Köken: Japonya
A11. Vatandaşlık: Japonya, Amerika

A12. Bilinen Diller (İngilizce dışında, dil seviyelerini de belirtiniz.): Japonca

BÖLÜM B / EĞİTİM
* Avukat olarak ofis veya büro açmak istiyorsanız ABD hukuk alanında Yüksek Lisans diplomasına sahip olmanız gerekmektedir.
* Aşağıdaki soruları kendinize göre eksiksiz bir biçimde yanıtlayınız.

B1. Yüksek Lisans eğitiminizi tamamladınız mı?: Evet, tamamladım.

B2. Tamamladıysanız nerede tamamladınız?: Nagoya Üniversitesi.
B3. Tamamladıysanız mezuniyet derecenizi yazın: 3.70

B4. Eğitim hayatınız boyunca herhangi bir şekilde disiplin cezası aldınız mı?: Hayır, almadım.

BÖLÜM C / DEVLET KADROLARI

C1. Daha önce herhangi bir devlet kurumunda bulundunuz mu? Bulunduğunuz mevki ve ayrılma gerekçelerinizi listeleyin: Hayır, bulunmadım.
C2. Daha önce devlet kadrosundan çıkartıldınız mı? Hayır, çıkartılmadım.

BÖLÜM D / YETERLİLİK

Aşağıda belirtilenleri kendinizce doldurunuz, herhangi bir kopya işlemi tespit edilirse başvurunuzun direkt olarak reddedileceğini unutmayınız. Cevaplarınızın uzun olması durumunda alt satıra geçiş yapabilirsiniz, fakat cevabınız bittiğinde bir sonraki soru ile cevabınız arasında bir boşluk bırakın.

D1. Hukukun işleyişi sizce nasıl olmalıdır? Bir ülke anayasa ile yürür. Anayasanın belirtmiş olduğu unsular insanların yaşamına nasıl bir yolda ilerleyeceği hakkında yön gösterir. Anayasa kanunları beraberinde getirir ve bu kanunlar yönetimsel şekle uyumluluk sağlama amacı ile yapılmaktadır. Anayasa ve kanunları insanların yetersiz kaldığı alanlarda hukuku ortaya çıkarmaktadır. Hukuk, eşitlik ve dengenin sağlanması için vatandaşlara el kitabı niteliğinde verilmiştir. Bir olaydan ya da yaşanacak dava süreçlerinde hukuk; maddi, medeni, ekonomik vb. türlerde kanunlara karşı savunma örneğidir.

D2. Toplum ve Hukuk ilişkisini detaylandırın: Toplum ve hukuk, vatandaşı olduğu ülkenin belirlemiş olduğu kanun ve nizamlara uyum göstermesi gereken topluluk türüdür. Hukuk ülke kanunlarının, mevzuat ve bilgilerinin topluma nerede nasıl hareket edeceği, hangi haklarını savunabileceğini gibi bir çok örneğe el kitabı olmuştur. Bu el kitabı toplum ve hukuku bir arada tutarak, vatandaşı olunan ülkenin yaşam seviyesine ve refah genişliğine ön gösterim olmuştur. Bu ön gösterimler topluma, kurallar içersin de yaşanan gerçek bir adaletin ve terazinin eşit durması için hukuku ağırlığı aynı bir kütle olarak göstermiştir. Terazinin bir tarafına daha ağır bastığınızda toplumun çöktüğünü görürsünüz, çünkü adaletin sağlanmadığı noktalarda hukukun verdiği ağırlık dengeyi sarsmaktadır. Her iki noktada birleşen toplum ve yanında getirdiği hukuk yaşam boyunca aynı çatı altında devam etmektedir. İnsanların işlediği suçlar, adaletsiz haklar, eşitlik ilkelerin bastırılması adına ve bunlara nespeten cevap verebilme namına ilişkilendirilen hukuk her iki taraflı olarak hem toplum hem kanunlara eşit miktarda cevap verilmesi ibaresidir.

D3. Hukukun toplumdaki yeri hakkında düşüncelerinizi özetleyin: Toplum ve hukuk yaşam süresi boyunca fark edilmeksizin birlikte ilerlemektedir. Bir işe atandığınızda karşılaştığınız olumsuzluklar ya da hayatınız boyunca karşılaşacağınız her süreçte kişisel ve ya toplumsal haklarınızı savunmak için kanunların belirlemiş olduğu nitelikler ile hakkınızı korumak ve bütünlemek adına hukuk yolunu tercih etmek gerekecektir. Toplumda bireylerin hukuk kurallarına riayet etmesini hukuk kuralının ihlali halinde uygulanacak yaptırımlar sağlar. Gerçekten de devlet yetkilileri vasıtasıyla hukuk kuralını ihlal edenlere yaptırım uygulamak suretiyle toplumdaki bireyleri hukuk kuralına uymaya zorlar. Yaptırım ile karşılaşmak istemeyen bireyler hukuk kurallarına uymak zorunda kalırlar.

D4. İnsan vicdanı ve hukuk arasındaki temel ilişkiyi özetleyin: Bir tarafta vicdan bir tarafa hukuk, kendi toplumlarına hak olarak gördüğünü başka toplumlara tanımama, diğer tarafta, eşitsiz ilişkilerde, ilişkiye geçilmiş olana karşı kendi yakaladığı seviyeyi bir kanıt olarak kullanma gerçeği vardır. İnsan ve hak kavramlarının da nasıl tanımlandığı önemlidir. Birileri insanı doğuştan iyiliklerle uygun görürken, diğerleri doğuştan kötülük kavramına göre esas almaktadır. İnsan ve hak kavramlarının da nasıl tanımlandığı önemlidir. Birileri insanı doğuştan iyiliklerle makul görürken, diğerleri doğuştan kötücül ve günahın kefaretini ödemesi gereken, başka birileri de hem iyilik hem kötülükle harmanlanmış bir şekilde, özgür seçimin kendisine bırakıldığı bir varlık olarak tanımlayabilir.

D5. 'Meşru Müdafaa' kavramını açıklayınız: Savunma yapan kişinin kendisine karşı gerçekleştirilen saldırının etkisiz hale getirmek ve zarar almaması için karşı güç kullanarak olay sonucunda sorumlu tutulmaması halidir. Bir suçun işlenmesi üzerine karşı verilen durumlarda, hayati risklerin önemini ele alarak suç unsur edecek hallerin ve davranışların esneklik tanınmış halidir. Saldırgan tarafın ölümcül hamleleri ve savunan tarafın hayatta kalma isteği ile işlediği suç geçersiz olarak kabul edilerek dava olayından haklı çıkması durumudur.

Alıntı
(örn. bknz. alıntı.) Örneğin üzerine silahla ateş açılan bir kişinin, kendi silahını kullanarak saldırganı etkisiz hale getirmek için ateşle karşılık vermesi meşru müdafaa kapsamındadır; ancak yumrukla saldıran bir kişiye ateşli silah ile karşılık vermek, orantısız güç kapsamındadır ve meşru müdafaa değildir.

D6. Suçsuzluk Karinesini açıklayınız: Daha önce yaşanmış olayların, mahkeme sürecini uzatması ya da dört duvar arasına sokma derecesine geldiğinde önce ki benzer mahkemelere dayanarak bilgi amaçlı alınan kararlara denir. Kurallar içerisinde ilerler. Yaşanan olayların frekans değerleri ve verilmiş olan kararları ele alarak olay içerisindeki masumiyet durumu ele alınır. Bu frekanslar bazı noktalarda gerçek değeri gösteremeyebilir. Bu gibi durumlarda kişinin yapmış olduğu sorumluluklar, uğraşmış olduğu çabalar yazılı ve sözlü beyan olarak mahkeme içerisinde ele alınır. Dava sonuçlarına gelindiğinde duruma göre karar verilir.

BÖLÜM F / ADLİ SİCİL

F1. Daha önce herhangi bir suçtan dolayı gözaltına alındınız mı?: Hayır, alınmadım.
F2. Daha önce herhangi bir suçtan dolayı hapse girdiniz mi?: Hayır, girmedim.
F3. Halihazırda devam eden bir davanız bulunmakta mı?: Hayır, bulunmuyor.
F4. Herhangi bir şekilde tazminat cezasına çarptırıldınız mı?: Hayır, çarptırılmadım.

BÖLÜM G / PSİKOLOJİ

G1. Daha önce herhangi bir psikolojik tedavi gördünüz mü?: Hayır.
G2. Kullandığınız ilaçlar var ise listeleyin: -
G3. Herhangi bir bağımlılığınız var mı? (Alkol, uyuşturucu, sigara vs.): Sigara ve alkol kullanıyorum. Aşırı derecede bağımlılığım bulunmamaktadır.
G4. Psikoloji durumunuz (İyi, normal, kötü): Normal, iyi seviyesine yakın.

BÖLÜM H / OFİS BİLGİLERİ

H1. Ofis Adı: Global Hukuk Bürosu
H2. Ofis koordinatları (/pos): https://cdn.discordapp.com/attachments/1205961940288151592/1205962002875289660/samp_10_02_2024_22_41_26.png?ex=65da46a3&is=65c7d1a3&hm=b0304e34b2e95195a10eef4db7ef2448ea704522210dfd6d4d089966a0e2abdc&
H3. Ofis Interioru: International Office
H4. Ofis ekletmek istediğiniz yerin görüntüsü (ss): -
Spoiler:

BÖLÜM I / OOC

I1. Ne kadar süredir RN:RP oynuyorsunuz?: 2018 yılından itibaren oynuyorum.

I2. Aşağıdaki kutucukları kendinize göre işaretleyin, kutucukları işaretlerken köşeli parantezlerin arasına 'x' koymanız yeterlidir. Onaylamadıklarınız veya yalan beyanda bulunduklarınız olursa başvurunuz reddedilecektir.

• En az 10 level karaktere sahibim.
  • Rina Roleplay politikalarına ve kurallarına bağlı kalabilirim ve ihlal yapmam.
  • Ofis kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
  • Politika ve kural ihlallerimde ofisimin elimden alınacağını onaylıyorum.
  • Farklı bir oluşumda başvurum bulunmamakta.

Çevrimdışı aykurt

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ynt: Global Hukuk Bürosu
« Yanıtla #1 : 11 Şubat 2024, 15:17:40 »
Ön Ödenek:
Spoiler:

Sağlık Raporu:
Spoiler:

Başvuru aktif, ilginize. @noro @Hera

Çevrimdışı noro

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #2 : 12 Şubat 2024, 19:21:38 »
BÖLÜM D / YETERLİLİK kısmındaki yanıtlarınızı detaylandırın.

Çevrimdışı aykurt

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #3 : 12 Şubat 2024, 19:56:16 »
BÖLÜM D / YETERLİLİK kısmını detaylandırdım.

Şimdiden teşekkürler. @noro

Çevrimdışı aykurt

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify: