Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Yüce Adalet Hukuk Bürosu

Başlatan flippin round da town, 03 Şubat 2024, 23:42:43
Okunma sayısı 1195 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 16 Nisan 2025, 23:27
Toplam oynama: 58 gün, 17 saat
Birlik: (Yok)
Son giriş: 31 Mart 2024, 12:34
Toplam oynama: 1 gün, 4 saat
Yüce Adalet Hukuk Bürosu
« : 03 Şubat 2024, 23:42:43 »

LOS SANTOS AVUKATLAR BAROSU
ADIM 1 / ÖN BAŞVURU FORMU

BÖLÜM A / KİŞİSEL BİLGİLER

A1. Adınız: Justin
A1. Soyadınız: Maroto
A2. Cinsiyet: Erkek

A3. Boy (cm.): 178
A4. Kilo (kg.): 73
A5. Göz Rengi: Mavi
A6. Saç Rengi: Kumral

A7. Doğum Tarihi: 01/11/2002
A8. Telefon Numarası: 7667117
A9. İkametgah Adresi: Kuzey Los Santos, Las Colinas 241

A10. Köken: Porto Riko'lu / Amerikan
A11. Vatandaşlık: Amerika, Porto Riko

A12. Bilinen Diller (İngilizce dışında, dil seviyelerini de belirtiniz.):İngilizce ve İspanyolca dillerini ana dilim düzeyinde kullanmaktayım.

BÖLÜM B / EĞİTİM
* Avukat olarak ofis veya büro açmak istiyorsanız ABD hukuk alanında Yüksek Lisans diplomasına sahip olmanız gerekmektedir.
* Aşağıdaki soruları kendinize göre eksiksiz bir biçimde yanıtlayınız.

B1. Yüksek Lisans eğitiminizi tamamladınız mı?: Evet, avukatlık üzerine Yüksek Lisans eğitimimi tamamladım.

B2. Tamamladıysanız nerede tamamladınız?: Shoreline Yüksek Okulu
B3. Tamamladıysanız mezuniyet derecenizi yazın: 3.2 GPA

B4. Eğitim hayatınız boyunca herhangi bir şekilde disiplin cezası aldınız mı?: Hayır, herhangi bir disiplin cezasına tabii tutulmadım.

BÖLÜM C / DEVLET KADROLARI

C1. Daha önce herhangi bir devlet kurumunda bulundunuz mu? Bulunduğunuz mevki ve ayrılma gerekçelerinizi listeleyin: Hayır, henüz hiçbir devlet kurumunda bir meslek geçmişim olmadı.
C2. Daha önce devlet kadrosundan çıkartıldınız mı?: Daha önce devlet kadrosunda çalışmadım, bu sebeple hayır.

BÖLÜM D / YETERLİLİK

Aşağıda belirtilenleri kendinizce doldurunuz, herhangi bir kopya işlemi tespit edilirse başvurunuzun direkt olarak reddedileceğini unutmayınız. Cevaplarınızın uzun olması durumunda alt satıra geçiş yapabilirsiniz, fakat cevabınız bittiğinde bir sonraki soru ile cevabınız arasında bir boşluk bırakın.

D1. Hukukun işleyişi sizce nasıl olmalıdır?:

Akademik kariyerim boyunca eğitimim gereği bir çok davaya tanıklık ettim. Kendi deneyimlerim üzerine bu soruyu yanıtlıyor olursam; adil, tarafsız ve toplumun her kısmı için eşit bir adalet anlayışı bu işin temeli derdim. Hukukun işleyişi geniş kapsamlı bir konu olsa da alışılmış ahlak algılarıyla bunu yargılayacak olursam ilk başta hakların ve özgürlüklerin korunmasıyla ilişkilendirirdim. Hepinizin de bildiği gibi hukuk, bir toplumda düzenin ve adalete ulaşmanın sağlanmasını amaçlayan kurallar ve yasal düzenlemelerin bir bütünüdür. Bu gerekçeyle hukuk doğru ve tarafsız işlenmelidir. Benim kanaatimce hukuk kavramının iki yönü vardır. Bu yönler "Yapıcı" ya da "Yıkıcı" yönler olarak belirleyebiliriz. Ben hukukun "Yapıcı" olan tarafını; yani sorun çözümüne odaklanışını tercih ederim. Hukuk anlayışı kullanıldığı yerde iki tarafın da çıkarlarını gözeterek insanlara en doğru anlaşma seçenekleri sunmanın da bir yoludur aslında.

D2. Toplum ve Hukuk ilişkisini detaylandırın:

Hukuk anlayışına yön veren en etkili etkenlerden biri hukukun tabii tuttuğu toplumdur. Yaşadığımız güzel ülkemiz Amerika üzerinden bunu örneklendirmeyi çok isterim. Hepinizin bildiği gibi eyaletimiz San Andreas'da silah yasalarının sıkı yasalar ve denetimlere tabii tutulduğunu hepiniz biliyorsunuz. Ama tahmin edilebileceği üzere Amerika'nın Güney kesimini baz alacak olursak Güney Eyaletleri'nin bir çoğunda silahlar, ne eyaletimizdeki kadar sıkı bir yasalar bütünüyle kısıtlanıyor ne de insanlar silah sahipleri oldukları gerekçesiyle hapishanelerde sürünüyor. Bunu "Hukuk ve Toplum" başlığında nasıl bütünleştireceğimi soracak olursanız; aslında hukuk ismini verdiğimiz yasalar bütününün toplumun ihtiyaçlarına göre şekil aldığını vurgulamak için bunu örnek verdiğimi söyleyebilirim. Amerika'nın Güney kesimi büyük ormanlık arazilere ve uçsuz bucaksız çöllere ev sahipliği yaptığı için bireysel silahlanma gibi kavramlar halkın kendi güvenliği için gereklidir. Aksine; yaşadığımız eyalet olan San Andreas'da bu kadar sıkı tutulmasının sebebi de insanların gündelik hayatta gerçekten bir silaha ihtiyaç duymuyor oluşundan kaynaklanıyor. Yani demem o ki, hukuk ve toplum ilişkisindeki asıl ilişki hukukun toplumun ihtiyaçlarını baz alarak şekillenmesidir. Bu benim "Hukuk ve Toplum" başlığı altındaki düşüncelerimdir.

D3. Hukukun toplumdaki yeri hakkında düşüncelerinizi özetleyin:

Hukuk, toplum olmanın getirdiği gerekliliklerden biridir. Bu nedenle hukuk çiğnenemez; ayaklar altına alınamaz bir kavramdır. Hukuk herhangi bir toplum içerisinde gruplaşmış bireylerin asıl KARAR mekanizmasıdır. Aynı zamanda da bu karar mekanizması ne bir, ne de bir grup insanın elindedir. Toplumun refahı için hukuk, tarafsız ve adil bir şekilde toplumun karar mekanizmasını oluşturur. Benim ve eyaletimizin içerisinde yaşamını sürdüren diğer vatandaşlar için hukuk, bir bireyin hakkını araması için kullanılacak en yüce yoldur. Biraz daha metafizikleştirecek olursak, bunu bireysel alıglarımla söylüyorum ki hukuk kutsaldır...

D4. İnsan vicdanı ve hukuk arasındaki temel ilişkiyi özetleyin:

"D2." olarak numaralandırdığınız maddede de belirttiğim gibi aslında hukuk belirli bir noktada insanlara öğretilen alışılmış ahlak normlarının bir kısmını oluşturur. Yine de bu demek değildir ki hukuk sadece buradan yararlanarak ilerler. Bu konu çoğu kişi tarafından çok yönlü noktalara getirilebilir ancak kendi algılarım ile bu soruyu yanıtlıyor isem, hukuk ve insan vicdanını ortak noktada buluşturduğum nokta ikisinin de kendi çapındaki adalet algısına hizmet ediyor olması olur. Yine de hukuk ve vicdan her zaman uyum içerisinde ilerlemez. Bunun temel sebebi insanların bir karara varırken objektif bakmak yerine duygusal yükler yüklemesi olur. Hukuk kavramını vicdan kavramından ayıran en büyük etken duygudur. Hukuk duygu içermez, olayı dışarıdan gözleyerek ve duygulardan uzak bir karar mekanizmasına hizmet ederek en uygun karar mekanizması olmayı hedefler. Bu sebepten ötürü ben hukuk ve vicdan kavramlarını birbirinden ayrı tutarım, hatta hayatımda hukuk kavramını daha üstte görürüm.

D5. 'Meşru Müdafaa' kavramını açıklayınız:

Meşru Müdafaa kavramını kısaca özetleyecek olursam; bir bireyin saldırı anında kendini ya da yakınındaki kişiyi savunma hakkıdır derdim. Yine de kendinizi savunmak için geri uygulanan her şiddet meşru müdafaa kapsamına girmez. Bunu şöyle bir kaç örnekle örneklendirebilirim.

İlk etken uygulanan şiddetin dozudur. Size yumruklarını kullanarak saldıran bir saldırgan hayatınızı direkt yoldan tehlikeye sokabilir, yine de bu sizin onu bir ateşli silahla öldürmenizi gerektirmez. Size uygulanan şiddetin dozunda karşılık vermediğiniz her durum "Meşru Müdafaa" kavramının dışında kalır. Örnekte de bilgilendirdiğim üzere size yumruklarıyla saldıran birini tehdit olarak algıladığınız sırada onu silahınızla öldürmek sizi kendini savunuyor gibi göstermemektedir.

Diğer bir etkene gelecek olursak bu da tehlikenin devam etmeme durumudur. Yine aynı örnekte olduğu gibi saldırgan size yumruklarıyla saldırıya geçti, siz de karşılık vererek bunu bir sokak dövüşüne çevirdiniz. Uyguladığınız şiddet bir anda karşınızdaki tehtidin etkisiz hale gelmesini sağladı; bu durumda ne yapıyorsunuz? Saldırgan artık sizi tehdit edemez haldeyken ona saldırmaya devam etmek tekrardan uyarmış olduğum gibi "Meşru Müdafaa" kavramının dışında kalır, bu gibi bir durum da sizi asıl saldırgan durumuna sokabilir.

Yine de bahsettiğimiz "Meşru Müdafaa" kavramı o olaydaki değişken şartlar ve psikolojik faktörleri de göz önüne aldığımızda değişebilir. Meşru Müdafaa aynı zamanda sizi korumanın dışında, bir varlığınızı koruduğunuz sırada da sizi korur. Örneğin arabanıza zarar vermeye çalışan birini durdurmaya çalışmak gibi hallerde de bu kavramdan faydalanabilirsiniz. Amerika'da farklı eyaletlerde bu kavram değişiklik gösterebilir. San Andreas Eyalet Yasaları kurallar bütününde de ayrıntılı olarak açıklanmıştır.

D6. Suçsuzluk Karinesini açıklayınız:

Suçsuzluk Karinesi temel olarak bir sanığın suçlu bulunmaması üzerinden gerçekleşen bir ilkedir. Genişetmek gerekirse; sanık ünvanıyla mahkemeye çıkan birinin geçmiş suç kaydını göz önünde bulundurmadan ya da masumiyeti koruma gibi kavramlardan yola çıkarak birini "Suçlu Bulmama" prensibidir. Geçmişinde çok suç işlemiş bir sanığın mahkeme sırasında geçmiş suçları baz alınarak suçlanamaz. Hele ki konu hakkında yeterli kanıt sahibi değilse yine söylediğim gibi sanık suçlanamaz. Suçsuzluk Karinesi bu gibi durumlarda sanığın masum olduğuna dair ortaya sunulan bildirgedir, mahkeme anlayışı bunun üzerine kurulur.

BÖLÜM F / ADLİ SİCİL

F1. Daha önce herhangi bir suçtan dolayı gözaltına alındınız mı?: Hayır, alınmadım.
F2. Daha önce herhangi bir suçtan dolayı hapse girdiniz mi?: Hayır, hiç hapse girmedim.
F3. Halihazırda devam eden bir davanız bulunmakta mı?: Hayır, hiçbir davam bulunmuyor.
F4. Herhangi bir şekilde tazminat cezasına çarptırıldınız mı?:Hayır, hiç tazminat ödemedim.

BÖLÜM G / PSİKOLOJİ

G1. Daha önce herhangi bir psikolojik tedavi gördünüz mü?: Hayır, görmedim.
G2. Kullandığınız ilaçlar var ise listeleyin: Düzenli ilaç kullanmıyorum.
G3. Herhangi bir bağımlılığınız var mı? (Alkol, uyuşturucu, sigara vs.): Arada alkol ve sigara tüketirim, bunu "Bağımlılık" olarak isimlendirmiyorum.
G4. Psikoloji durumunuz (İyi, normal, kötü):Normal

BÖLÜM H / OFİS BİLGİLERİ

H1. Ofis Adı: Yüce Adalet Hukuk Bürosu
H2. Ofis koordinatları (/pos): 1974.09, -1283.49, 23.99, 179.43
H3. Ofis Interioru: Elegant Office
H4. Ofis ekletmek istediğiniz yerin görüntüsü (ss): https://hizliresim.com/iogy9ko
Spoiler:

BÖLÜM I / OOC

I1. Ne kadar süredir RN:RP oynuyorsunuz?: İki yılı doldurdum sanırım.

I2. Aşağıdaki kutucukları kendinize göre işaretleyin, kutucukları işaretlerken köşeli parantezlerin arasına 'x' koymanız yeterlidir. Onaylamadıklarınız veya yalan beyanda bulunduklarınız olursa başvurunuz reddedilecektir.

[X] En az 10 level karaktere sahibim.
[X] Rina Roleplay politikalarına ve kurallarına bağlı kalabilirim ve ihlal yapmam.
[X] Ofis kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
[X] Politika ve kural ihlallerimde ofisimin elimden alınacağını onaylıyorum.
[X] Farklı bir oluşumda başvurum bulunmamakta.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ynt: Yüce Adalet Hukuk Bürosu
« Yanıtla #1 : 11 Şubat 2024, 20:11:55 »
Ön Ödenek: https://hizliresim.com/j8hb2ym

Başvuru aktif. @noro @Hera

Çevrimdışı noro

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #2 : 12 Şubat 2024, 19:18:20 »
Ofis için bu konum uygun değil başka konum bulun.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #3 : 13 Şubat 2024, 15:16:34 »
https://hizliresim.com/nz26odb
https://hizliresim.com/gq7dans

Yeni ofis konumu seçildi, interior olarak Küçük Ofis II'yi eklerseniz sevinirim, olmuyorsa diğer küçük ofis opsiyonları da olabilir. Fakir bir avuklatlık bürosu işleteceğim ve rollerimi ona göre düzenlemeyi tercih edeceğim.

@noro

Çevrimdışı noro

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #4 : 21 Şubat 2024, 21:26:07 »
Ofis açıldı kiralayabilirsiniz. Aylık kirası var 25 bin ödemeyi unutmayın, tabii ofisinizi değişebilirsiniz zorunlu tutmuyoruz.
Bunun yanında /avukatyap komutuyla kendinizi avukat yapıp /avukatlar listesine çıkabilirsiniz ve birliğe birini aldığınızda bu komutu uygulayabilirsiniz ancak bunu sadece birlik üyelerinize uygulayın.
Birliğe özel bölüm açıldı orada da paylaşımları/alımları yapabilirsiniz. Sistem onayı almak için ise birlik tanıtımı açıp rol paylaşmanız gerekmekte.
İyi roller.