Maske olayı çok üst düzey ve hiçbir role imkan tanımıyor. Birliğe araba paylaşıyorum ve sürekli mekaniklemeye gelen maskeli kişiler oluyor, maskeli oldukları için tanıyor rolü de yapamıyorum. Mekanikledikleri zaman yanlarına geldiklerimde arabaya binip kaçıyorlar, kaçtıkları için sıkma hakkım olmuyor, maskeli oldukları için ise aynı kişiler olduğunun rolünü yapamıyorum. Bu yüzden kurallara el atılması gerekiyor çünkü benim rolümü kısıtlıyor.
Benim önerilerim şunlar;
1- Mekanik birisi xxx bölgesinde bir araba çalmaya çalışırken biri tarafından yakalanırsa ya da birisi onu farkederse o bölgeden 48 saat geçmeden tekrar araba çalmayı denemesin, FEAR-RP kapsamına girebilir. Çünkü orada yakalanan birisi mantıken tekrar o bölgeden araba çalmaya korkar, yeniden yakalanma ihtimali çok daha yükselir çünkü araba sahibi daha fazla önlem alır. Şuan ise araba sahipleri önlem alamıyor çünkü politikalar izin vermiyor, sıkma hakkım yok saldırma hakkım yok. Adamlar her gün aynı yerden yakalanmasına rağmen araba çalmayı deniyor. Mantıklı değil.
2- Diğer önerim ise maskeli birisi sürekli aynı bölgede araba mekaniklemeye devam ederse araba sahibinin sıkma hakkı olsun. Maskeli olsa bile her gün aynı bölgeye gelip mekanik yapmaya çalışan adamı mantıken IC olarak yüzünü bilip tanımasam bile dünkü ile bugünkü maskelilerin aynı kişi olduğu sonucuna varabilirim. Bu yüzden ben bir maskeliyi birden fazla kez benim arabamı çalarken yakalarsam direkt olarak sıkma hakkım olmalı.