Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Polisler ve polis olmayanların komut süresi

Başlatan omnipotent, 30 Kasım 2023, 17:22:12
Okunma sayısı 1976 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı omnipotent

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Polisler ve polis olmayanların komut süresi
« : 30 Kasım 2023, 17:22:12 »
Polisler bir kişiyi hızla sürüklerken, diğerleri süre beklemek durumunda kalıyor.
Aynı durum araç içerisine bindirme yaparken de mevcut, peki ya bu durum neden böyle?

Çevrimdışı sihnâ

LSPD
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 27 Nisan 2025, 15:34
Toplam oynama: 218 gün, 7 saat
Birlik: ******* *ews
Ynt: Polisler ve polis olmayanların komut süresi
« Yanıtla #1 : 30 Kasım 2023, 19:21:31 »
Tam olarak AR-GE nedir? Anlayamadım ama polislere süre gelsin diyorsanız desteklemiyorum.

Çevrimdışı omnipotent

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #2 : 30 Kasım 2023, 19:44:23 »
Tam olarak AR-GE nedir? Anlayamadım ama polislere süre gelsin diyorsanız desteklemiyorum.

Ortak bir anlayışa ve mantığa sahip olması gereken konu destekleyip desteklemediğiniz değil, neden onların süreye sahip olmadığı ve diğerlerinin süreye sahip olduğu.
Bunun dışında; üç karaktere sahipsiniz ve hepsi de devlet oluşumunda yer alıyor, sizin destekleyeceğinizi kimse düşünmezdi bile muhtemelen.
1

Çevrimdışı sihnâ

LSPD
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 27 Nisan 2025, 15:34
Toplam oynama: 218 gün, 7 saat
Birlik: ******* *ews
« Yanıtla #3 : 30 Kasım 2023, 21:43:30 »

Ortak bir anlayışa ve mantığa sahip olması gereken konu destekleyip desteklemediğiniz değil, neden onların süreye sahip olmadığı ve diğerlerinin süreye sahip olduğu.
Bunun dışında; üç karaktere sahipsiniz ve hepsi de devlet oluşumunda yer alıyor, sizin destekleyeceğinizi kimse düşünmezdi bile muhtemelen.
Bunlar basitçe açıklanabilecek şeyler.
Bir oyuncuda bu olursa bir rolde direkt olarak /surukle yapar, rolünüzü baltalar. Aynı şey aracaat içinde geçerli.

Bir polis memuru /surukle veya /aracaat yaparken 15 saniye beklerse bölgede ki oyuncular tarafından dövülür / yaralıya düşürülür veyahut araca atması / sürüklemeye çalışması bir şekilde engellenmeye çalışır. Buna CR'lerde dahil.
BKZ: Idlewood kanalizasyon bölgesinde bir polisin bir sivili düşürdüğünü ve sivili sürüklemek için 15 saniye beklediğini düşünün. Polis o an yaralıya düşer veya sürüklenmesi engellenmez mi?

Ancak bir polis memuru, bu süreyi suistimal etmek için kullanmaz. Kullanırsa da zaten gerekli işlemi görür, bunların önüne geçmek adına ve süre beklememe olayını direkt bir oyuncuya vermek yerine sıkı denetim gerçekleştirilen birliklere / oluşumlara vermek en mantıklısı olacaktır.

Çevrimdışı omnipotent

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #4 : 30 Kasım 2023, 23:38:44 »

Bir oyuncuda bu olursa bir rolde direkt olarak /surukle yapar, rolünüzü baltalar. Aynı şey aracaat içinde geçerli.

Bir polis memuru /surukle veya /aracaat yaparken 15 saniye beklerse bölgede ki oyuncular tarafından dövülür / yaralıya düşürülür veyahut araca atması / sürüklemeye çalışması bir şekilde engellenmeye çalışır. Buna CR'lerde dahil.
BKZ: Idlewood kanalizasyon bölgesinde bir polisin bir sivili düşürdüğünü ve sivili sürüklemek için 15 saniye beklediğini düşünün. Polis o an yaralıya düşer veya sürüklenmesi engellenmez mi?

Ancak bir polis memuru, bu süreyi suistimal etmek için kullanmaz. Kullanırsa da zaten gerekli işlemi görür, bunların önüne geçmek adına ve süre beklememe olayını direkt bir oyuncuya vermek yerine sıkı denetim gerçekleştirilen birliklere / oluşumlara vermek en mantıklısı olacaktır.

Basitçe açıklanabilir diyerek olayı sadece polis mağduriyeti açısından değerlendiriyorsunuz.
Sürenin herhangi bir suistimali yapılamaz(süre olduğu sürece), komutun suistimali yapılır.
Siz polis mağduriyetini göz önüne almışsınız, ben normal bir oyuncunun mağduriyetini anlatacağım.

Idlewood kanalizasyon bölgesinde bir polisin bir suçluyu yaraladığını ve devamında polisin yaralandığını düşünün. Diğer suçlular yaralanan arkadaşlarını sürüklemek için 15 saniye bekleyecek. Suçlu, arkadaşını araca bindirene kadar gelen polisler tarafından yaralıya düşürülür veya sürüklenmesi engellenmez mi?

Burada bir eşitsizlik söz konusu, sistemsel eşitsizlik polisler için kesin bir üstünlük yaratıyor.

Gerçekçi düşünüldüğünde süresiz olması zaten gerçek dışı bir şey, ancak öncesinde yapılan rolü de komut anlayamaz.
Bence herkes için sabit olarak 5 saniye olabilir, böylece adil ve eşit olmuş olur.

Çevrimdışı beratmethe

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 31 Temmuz 2024, 01:05
Toplam oynama: 75 gün, 16 saat
Birlik: * C C
Köken: Meksikan
Son giriş: 22 Kasım 2023, 16:36
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Köken: Rus
Son giriş: 10 Mart 2024, 19:00
Toplam oynama: 0 gün, 19 saat
Birlik: (Yok)
« Yanıtla #5 : 01 Aralık 2023, 00:38:09 »

Basitçe açıklanabilir diyerek olayı sadece polis mağduriyeti açısından değerlendiriyorsunuz.
Sürenin herhangi bir suistimali yapılamaz(süre olduğu sürece), komutun suistimali yapılır.
Siz polis mağduriyetini göz önüne almışsınız, ben normal bir oyuncunun mağduriyetini anlatacağım.

Idlewood kanalizasyon bölgesinde bir polisin bir suçluyu yaraladığını ve devamında polisin yaralandığını düşünün. Diğer suçlular yaralanan arkadaşlarını sürüklemek için 15 saniye bekleyecek. Suçlu, arkadaşını araca bindirene kadar gelen polisler tarafından yaralıya düşürülür veya sürüklenmesi engellenmez mi?

Burada bir eşitsizlik söz konusu, sistemsel eşitsizlik polisler için kesin bir üstünlük yaratıyor.

Gerçekçi düşünüldüğünde süresiz olması zaten gerçek dışı bir şey, ancak öncesinde yapılan rolü de komut anlayamaz.
Bence herkes için sabit olarak 5 saniye olabilir, böylece adil ve eşit olmuş olur.

hiç bişey düşünmeyin

destekliyorum ama şu şekilde, sivil süresi 15, pd süresi 7 veya 5.

Çevrimdışı dargınım

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 04 Mart 2025, 23:46
Toplam oynama: 90 gün, 11 saat
Birlik: ******* ***ion
Köken: İskoçyalı
Son giriş: 05 Mart 2025, 00:01
Toplam oynama: 27 gün, 18 saat
Köken: İsviçreli
Son giriş: 26 Eylül 2024, 21:12
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Son giriş: 29 Eylül 2024, 01:49
Toplam oynama: 0 gün, 14 saat
« Yanıtla #6 : 01 Aralık 2023, 00:45:45 »
Hera tarafından ret edilen, iki hatta üç senedir arge açılan bir konu.

https://www.rina-roleplay.com/forum/index.php?topic=206298.50
https://www.rina-roleplay.com/forum/index.php?topic=93381.70

Savior'un söylediği;
Alıntı
İllegal ve legal eşit değil, olmamalı.

Koala'nın söylediği;
Alıntı
Bu sistemdeki amaç PD'yi ya da resmi birlikleri üstün tutmak değildir. Normal oyuncular bu sistemleri rahatlıkla kötüye kullanabilecekken resmi birliklerdeki oyuncular bu sistemleri kötüye kullanamaz. Kullansa dahi anlık olarak tespit edilir ve yasaklanır. Buradaki asıl amaç budur.

Çevrimdışı Ballanez

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız
Son giriş: 28 Mayıs 2024, 01:54
Toplam oynama: 301 gün, 14 saat
Köken: Alman
Son giriş: 07 Ocak 2024, 14:56
Toplam oynama: 0 gün, 7 saat
Son giriş: 01 Aralık 2023, 15:24
Toplam oynama: 0 gün, 11 saat
« Yanıtla #7 : 01 Aralık 2023, 03:47:22 »
Desteklemedim, pd veya sd içerisinde bu konu hakkında belirli kurallar mevcuttur ancak sivil birisi bu kurallara uymayarak çok sayıda kişi bu durumu suistimal edeceğinden dolayı bu ar-ge benim için olumsuz şeklindedir.

Çevrimdışı noro

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #8 : 01 Aralık 2023, 04:23:36 »