Bazı noktalara hak veriyorum bazı noktalara vermiyorum. Rina hayatımın uzun bir kısmı SHERIFF/POLICE olarak geçti. Zaman zaman yönetim içerisindede bulunduk, gördük ve şahit olduğumuz durumlar oldu. Rol bilgisi konusuna değinirsek bunun için ticket/şikayet (ic veya ooc) oluşturabilirsin. En büyük hakkındır veya 911 TS gelip rahatsız olduğun durumu şikayet edersen sana elbette yardımcı olacaklardır. Eğer haklıysan gerekli işlemler yapılır eğer değilsende bu durum sana güzelce izah edilir eğer tatmin olmazsan üstlere çıkabilirsin.
GBI olayına gelelim..
Burası rol sunucusu, güvenli bölgelerlere polisler giremez oradan adam alamaz diye bir kural yoktur. Bu bölgelerde silah işlemez o ise sistemseldir, bu durum ise ic tarafa göre uyarlanır ve ona göre rol yapılır. İdlegas’a girdi diye o adamı tutuklamazsan (eğer ic suçu varsa) sana yaptırım uygulanır ic şekilde.
Araç çekme olayına karşıt diyeceğim şey şudur ki memur şikayeti açabilirsin. Araca ceza yazan kişiye şikayet açmamda durumunda (ic şikayet) eğer siz haklı görülürseniz buna karşıt bir geri dönüş alırsınız. Bunun örnekleri geçmişte vardır bakılabilir.
SWAT olayı çok basit şekilde özetlemek isterim ki SWAT içerisinde veya diğer taktiksel birim içerisinde sadece atmış olduğunuz resimdeki Bearcat G2 ile sınırlı değildir. Kendi içlerinde SUV bunlar şeritli veya şeritsiz şekilde bulunur. Sultan ise Dodge Charger gibi özel olarak tasarlanmış versiyonları kullanılır. Bu aracı pek internet üzerinden görmemiş olabilirsiniz ancak mevcuttur.
Diğer demiş olduğunuz durumlara yorumum yoktur.
Şunuda eklemek isterim ki;
“Burası gerçek hayat değil, burası oyun sunucusu. Her şey gerçek hayat ile aynı olacak diye bir zorlama yok. Oyuncular nasıl isterse bazı konulara esnetme yaparız. Amaç herkesin zevk aldığı bir ortam yaratmaktır.” Bunu eski bir dost eski bir rolcü abimiz demişti. Bu duruma yakışır bir cümle diye düşünüyorum