Desteklemiyorum, bu durum sunucu içerisinde oldukça fazla suistimal edilebilir bir durum.
Nasıl suistimal edilebilir, anlatsana bi. Sanki şuan oyunda dm dönmüyor, herkes düzgünce rolünü yapıyor.
Suistimalin anlamı DM ama bizim mi haberimiz yok? En basit örnekle anlatacağım. Sicili olmayan bir karakter gidiyor, silah lisansını alıyor ve illegal bir şey yapıyor. Sorgulandığında ise böyle bir şey yapmadığını söylüyor, ee suçu yoksa silahı alınmayacak. Şimdi kanıtla adamın doğru söyleyip, söylemediğini. Ya bunun gibi çeşit çeşit ihtimal var bunu düşünmesi bu kadar zor olmamalı. Adamın biri gelmiş "Soruşturma yapın, tabii siz pd rol yapmayı nereden bileceksiniz?" diyor. Yav bunun rolünü nasıl yapacağız? Kime neyi nasıl kanıtlayacağız? Nasıl suçlunun kim olduğuna karar verip ceza vereceğiz? Arkadaşım bu sunucunun oyuncuları Türk, bunun IC den yalan söylemesi falan yok. Direkt OOC olarak suistimal edilir bu. Siz herkese her olayın kanıtını aldırabileceğinizi falan mı sanıyorsunuz?
Dostum ben gelsin diye zorlamıyorum, benim umrumda değil aslında. Ama illegal birisi geliyor legal birisini soyuyor, şimdi legalin yapabileceği yok. İhbar attı diyelim 15 dakikadan önce ihbara bakan veya ilgilenen olmuyor, hadi diyelim herkes ihbar atıyor yoğunluk var polisler ilgilenemiyor, madem polisler ilgilenemiyor bu polisler veya şerifler neden boş boş dolaşıyor, adamların baktığı tek şey benim elegy ile kavşakları drift atarak dönmem. Her bunu yapışımda çeviriyor araçtan iniyor benim yanıma gelip trafiği tehlikeye soktuğumu söylüyor. Polislerin tek işi bu resmen, bu karakterde sadece bir defa ihbar attım o da zaman aşımından iptal oldu. Bakan eden yok yani, ruhsat işi gelirse mükemmel olur, dediğin olayların önüne geçmek için şöyle bir sistem yapılabilir, ruhsat ücreti aldığın silahın fiyatının iki katı olabilir, 24 saatte bir vergi gibi bir ücret alınabilir, biraz gerçek dışı gibi görünüyor, ama pek sorun yok gibi. Çünkü sunucudaki tek gerçek dışı şey bu değil.