Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Ruhsatlı silah

Başlatan Painx, 19 Ekim 2023, 09:37:24
Okunma sayısı 9276 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı neska

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Eneas Salaz Lv.28
Köken: Meksikan
Son giriş: 13 Eylül 2024, 21:39
Toplam oynama: 18 gün, 9 saat
Birlik: (Yok)
Sergei Davno Lv.28
Köken: Rus
Son giriş: 07 Eylül 2024, 20:27
Toplam oynama: 118 gün, 5 saat
Köken: Amerikan
Son giriş: 07 Eylül 2024, 20:27
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Ynt: Ruhsatlı silah
« Yanıtla #40 : 21 Ekim 2023, 01:16:00 »
İl-legal'ler için gayet mantıklı bir olay, hatta bu ruhsatı alırkende bi' rol döndürülebilir. Ruhsat sistemi getirilirse, rollerin ve ilerleyişin daha doğru olacağını düşünüyorum. Adı üstünde Roleplay - Gerçek hayata benzetilme. Olabilir iyide olur, destekledim.  :like:

Çevrimdışı sait baba

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 08 Ocak 2025, 00:53
Toplam oynama: 476 gün, 5 saat
Son giriş: 08 Ocak 2025, 00:51
Toplam oynama: 2 gün, 9 saat
Son giriş: 18 Eylül 2024, 00:57
Toplam oynama: 2 gün, 1 saat
« Yanıtla #41 : 21 Ekim 2023, 01:31:35 »
verilecek kişiler seçilmeli bence özel. bana verilmemeli.

Çevrimdışı -mertt

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 18 Kasım 2023, 19:33
Toplam oynama: 253 gün, 0 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 18 Kasım 2023, 19:43
Toplam oynama: 74 gün, 7 saat
Raygi Zaham Lv.33
Son giriş: 09 Haziran 2023, 01:12
Toplam oynama: 62 gün, 2 saat
Köken: Alman
Son giriş: 29 Ekim 2023, 01:45
Carla Stella Lv.33
Köken: Kanadalı
Son giriş: 22 Eylül 2023, 17:13
« Yanıtla #42 : 21 Ekim 2023, 01:33:57 »
Bence gerekli değil.

Çevrimdışı yeterli

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cliff Ethan Lv.22
Son giriş: 02 Eylül 2024, 20:14
Toplam oynama: 86 gün, 13 saat
Sophia Hill Lv.22
Son giriş: 22 Şubat 2024, 06:14
Toplam oynama: 7 gün, 12 saat
Diana Cook Lv.22
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Son giriş: 29 Mayıs 2024, 09:40
Toplam oynama: 2 gün, 6 saat
« Yanıtla #43 : 21 Ekim 2023, 07:16:05 »
Spoiler:
Spoiler:
Bu sistemin gelmesi lazım, olur olmadık her yerde düşmanlarıma sıkayım. Sonra SD-PD gelince silahım ruhsatlı diyip paçayı yırtayım. CCTV bölgesinde çatışma görülsün SD-PD gelince silahım ruhsatlı diyim, nasıl olsa bölgeye sonradan geldikleri için birisini vurduğumu kanıtlayamazlar. Sultana silahlı adamları bindireyim kolluk kuvvetleri aracımı durdurursa silahlar ruhsatlı diyim. Destekliyorum :onay:
Gene mantıksız bir pd yorumu. Bir olay olduğu zaman polis orda soruşturma yapmakla yükümlüdür. Doğru, siz daha rol bile yapamadığınızdan bunu nerden bileceksiniz bilmiyorum. Bir kişinin yanında taşıyabileceği (ruhsatlı olarak adlandırılan) Tabanca olmasıdır. Çünkü üzerinde ağır teçhizat bulan birinin starbucks kahve içmeye gitmesi saçma olur. Üstünde bulundura bileceği deagle ile kendini savuna bilir. Silah ruhsatı legal oyunculara verilebilir, illegal birinin legal silahla suç işlimesi çok saçma olur.
Neye göre saçma olduğunu sen bile bilmiyorsun verdiğin cevapta kendinle çelişiyorsun. İl-legal birisi ruhsat alamıyorsa sunucuda legal birlik kalmıyor zaten, gidip FD'ye silah vermek kolluk kuvvetlerinin rolünü engellemek olur. İnan FD'ye silah verilse sırf silah kullanmak için FD girecekler olur. CCTV olarak bahsettiğim konuda makul şüphe üzerine durdurduğum kişilerden en az 4 şikayet yedim. Ruhsatlı silah muhabbeti olsa kim bilir neler çıkar ortaya. İlk önce insanların rolünü eleştirmek yerine açtığın konuya bak, eminim yaptığım rollerin %10'unu yapmamışsındır. Son olarak legal oluşumlara silah verilme muhabbetinin aynısı City Hall'e açılmıştı. Heranın dediği gibi silah kullanmak isteyen varsa SD-PD'ye başvurabilir.
Legal oluşumları Pd-Sd,FD,CH olarak adlandırman zaten roleplaye bakış açını her şekilde yansıttı bana. Roleplay terimi dediğiniz şey illegal polis çatışması değildir ne zaman anlıyacaksınız? Polislerin işte yok illegalde silah olmasın, yok onda silah olmasın. Kardeşim sizin imkanlarınız o kadar genişki adamın sıska deagle'ı ne yapsın sana? Legalinde silaha ihtiyacı vardır nokta. Biri seni gasp etmeye çalışırken oturup polisi armayı bekleyemezsin yani.
Dostum tabancanın yasal olmamasını destekleme nedeni bazı senaryolarda çok kötü sıkıntılar çıkaracağı. Zaten birisi seni gasp ederken bıçak, silah vb. bir şey doğrultuyorsa sunucu kuralları gereği sen gene o silahı kullanamaz ve adamlar gittikten sonra polisi arayıp rol yapmak zorunda kalırsın. Kolluk kuvvetleri ise "Kimsede silah olmasın." diye bir şey söylemiyor. Laf atmak için olmayan şeyleri ortaya sürmeyin, kolluk kuvvetlerinin ise imkanının silah lisansı ile alakası bile yok. Bunları niye karıştırıyorsunuz anlamsız.
En toksit kitlelerin dolduğu bir sunucuda rp yapmışlığım var (rus çocuklarla) Rusların tek derdi milleti gasp etmek, kural ihlali ypamak değildi. Kendileri toksit olmasına rağmen silahın legal olması hiçbir şeyi değiştirmemişti, bende ona şaşırdım. Sizin korktuğunuz şey bazı şeylerin sıkıntı yaşayacağı. Düşündüğüm kadarı ile Dm ile hala bir korkunuz var, silah lisansı gelmeden öncede dm çoktu, lisans olunca dm fazla artıcak diye hiçbir sebep yok.  Al yukardaki adamlar legal adamda silah ne arıyor diyor ben şimdi bu adama ne diye bilirim ki? Kolluk kuvetlerinin imkanını fazla olduğunu, lisanslı silahların bile kontrol edeceğini söyiyeyim. Zaten ben herkese legal silah verilsin demiyorum, belli bir tecrübesi ve rol imkanı olan herkese silah verebilir. Zamanında birinde silah vardı ve polisler ona bir şey yapmadı. Adamın görevi sadece asker rolleriydi yani. Bunun gibi bir sistem istiyoruz. Merak etme, silah lisansı gelince dm artmıcak, zaten lisans gelmeden bile artıyor.
Dostum sen buraya sabır testi yapmaya falan mı geldin? Yok Rus elemanlar iki şişe vodka devirip oyun oynuyormuş, tek dertleri gasp etmekmiş. Ee, banane bundan dostum bunun konuyla ne alakası var? Kimse bir şeyden korkmuyor, birçok senaryoda suistimal edileceği için desteklenmiyor. Kolluk kuvvetlerinin imkanı ile böyle bir şeyinde önüne geçemezsin.

Çevrimdışı yeterli

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cliff Ethan Lv.22
Sophia Hill Lv.22
Diana Cook Lv.22
« Yanıtla #44 : 21 Ekim 2023, 07:18:14 »
İl-legal'ler için gayet mantıklı bir olay, hatta bu ruhsatı alırkende bi' rol döndürülebilir. Ruhsat sistemi getirilirse, rollerin ve ilerleyişin daha doğru olacağını düşünüyorum. Adı üstünde Roleplay - Gerçek hayata benzetilme. Olabilir iyide olur, destekledim.  :like:
İllegal, sicili olan birine silah lisansı verilince, ilerleyiş nasıl daha doğru olabilir? Bunu nasıl gerçekçiliğe taşıyabiliriz?

Çevrimdışı adaqwesdf

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Vennie Becky Lv.27
Son giriş: 12 Kasım 2024, 20:05
Toplam oynama: 25 gün, 2 saat
« Yanıtla #45 : 21 Ekim 2023, 07:54:06 »
Aslında legal, sicili temiz belirli bir karakter geçmişi olan kişilere verilebilir. İl-legalere verilmesi çok saçma olur, kişi öncelikle psikolojik bi testten geçer. Eğer ki başarılı olursa, silah ruhsatı verilir. Legal, rol anlayışı olup doğru düzgün çizgide ilerleyen birisinin dme yanaşacağını düşünmüyorum.Zamanında farklı sunucularda bu sistem işlemişti, bir problemde yaşanmadı.

Çevrimdışı Memzyy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 29 Mart 2025, 11:23
Toplam oynama: 93 gün, 10 saat
Son giriş: 24 Kasım 2024, 15:30
Toplam oynama: 4 gün, 3 saat
« Yanıtla #46 : 21 Ekim 2023, 08:12:50 »

Çevrimdışı EXhalation

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 12 Nisan 2025, 14:08
Toplam oynama: 189 gün, 0 saat
Lilith Nawas Lv.27
Son giriş: 24 Mart 2025, 02:15
Toplam oynama: 13 gün, 12 saat
« Yanıtla #47 : 21 Ekim 2023, 08:14:23 »
Çalışmaz

Çevrimdışı Erenny

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Temmuz 2023, 03:04
Toplam oynama: 195 gün, 18 saat
Birlik: ********RBY
Köken: İngiliz
Son giriş: 03 Şubat 2024, 00:35
Toplam oynama: 2 gün, 3 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 13 Temmuz 2023, 02:54
Toplam oynama: 2 gün, 14 saat
« Yanıtla #48 : 21 Ekim 2023, 10:35:19 »
5 yıldır açılıp 5 yıldır reddedilen arge

Çevrimdışı yeterli

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cliff Ethan Lv.22
Sophia Hill Lv.22
Diana Cook Lv.22
« Yanıtla #49 : 21 Ekim 2023, 13:10:35 »
Spoiler:
Spoiler:
Bu sistemin gelmesi lazım, olur olmadık her yerde düşmanlarıma sıkayım. Sonra SD-PD gelince silahım ruhsatlı diyip paçayı yırtayım. CCTV bölgesinde çatışma görülsün SD-PD gelince silahım ruhsatlı diyim, nasıl olsa bölgeye sonradan geldikleri için birisini vurduğumu kanıtlayamazlar. Sultana silahlı adamları bindireyim kolluk kuvvetleri aracımı durdurursa silahlar ruhsatlı diyim. Destekliyorum :onay:
Gene mantıksız bir pd yorumu. Bir olay olduğu zaman polis orda soruşturma yapmakla yükümlüdür. Doğru, siz daha rol bile yapamadığınızdan bunu nerden bileceksiniz bilmiyorum. Bir kişinin yanında taşıyabileceği (ruhsatlı olarak adlandırılan) Tabanca olmasıdır. Çünkü üzerinde ağır teçhizat bulan birinin starbucks kahve içmeye gitmesi saçma olur. Üstünde bulundura bileceği deagle ile kendini savuna bilir. Silah ruhsatı legal oyunculara verilebilir, illegal birinin legal silahla suç işlimesi çok saçma olur.
Neye göre saçma olduğunu sen bile bilmiyorsun verdiğin cevapta kendinle çelişiyorsun. İl-legal birisi ruhsat alamıyorsa sunucuda legal birlik kalmıyor zaten, gidip FD'ye silah vermek kolluk kuvvetlerinin rolünü engellemek olur. İnan FD'ye silah verilse sırf silah kullanmak için FD girecekler olur. CCTV olarak bahsettiğim konuda makul şüphe üzerine durdurduğum kişilerden en az 4 şikayet yedim. Ruhsatlı silah muhabbeti olsa kim bilir neler çıkar ortaya. İlk önce insanların rolünü eleştirmek yerine açtığın konuya bak, eminim yaptığım rollerin %10'unu yapmamışsındır. Son olarak legal oluşumlara silah verilme muhabbetinin aynısı City Hall'e açılmıştı. Heranın dediği gibi silah kullanmak isteyen varsa SD-PD'ye başvurabilir.
Legal oluşumları Pd-Sd,FD,CH olarak adlandırman zaten roleplaye bakış açını her şekilde yansıttı bana. Roleplay terimi dediğiniz şey illegal polis çatışması değildir ne zaman anlıyacaksınız? Polislerin işte yok illegalde silah olmasın, yok onda silah olmasın. Kardeşim sizin imkanlarınız o kadar genişki adamın sıska deagle'ı ne yapsın sana? Legalinde silaha ihtiyacı vardır nokta. Biri seni gasp etmeye çalışırken oturup polisi armayı bekleyemezsin yani.
Dostum tabancanın yasal olmamasını destekleme nedeni bazı senaryolarda çok kötü sıkıntılar çıkaracağı. Zaten birisi seni gasp ederken bıçak, silah vb. bir şey doğrultuyorsa sunucu kuralları gereği sen gene o silahı kullanamaz ve adamlar gittikten sonra polisi arayıp rol yapmak zorunda kalırsın. Kolluk kuvvetleri ise "Kimsede silah olmasın." diye bir şey söylemiyor. Laf atmak için olmayan şeyleri ortaya sürmeyin, kolluk kuvvetlerinin ise imkanının silah lisansı ile alakası bile yok. Bunları niye karıştırıyorsunuz anlamsız.
En toksit kitlelerin dolduğu bir sunucuda rp yapmışlığım var (rus çocuklarla) Rusların tek derdi milleti gasp etmek, kural ihlali ypamak değildi. Kendileri toksit olmasına rağmen silahın legal olması hiçbir şeyi değiştirmemişti, bende ona şaşırdım. Sizin korktuğunuz şey bazı şeylerin sıkıntı yaşayacağı. Düşündüğüm kadarı ile Dm ile hala bir korkunuz var, silah lisansı gelmeden öncede dm çoktu, lisans olunca dm fazla artıcak diye hiçbir sebep yok.  Al yukardaki adamlar legal adamda silah ne arıyor diyor ben şimdi bu adama ne diye bilirim ki? Kolluk kuvetlerinin imkanını fazla olduğunu, lisanslı silahların bile kontrol edeceğini söyiyeyim. Zaten ben herkese legal silah verilsin demiyorum, belli bir tecrübesi ve rol imkanı olan herkese silah verebilir. Zamanında birinde silah vardı ve polisler ona bir şey yapmadı. Adamın görevi sadece asker rolleriydi yani. Bunun gibi bir sistem istiyoruz. Merak etme, silah lisansı gelince dm artmıcak, zaten lisans gelmeden bile artıyor.
Dostum sen buraya sabır testi yapmaya falan mı geldin? Yok Rus elemanlar iki şişe vodka devirip oyun oynuyormuş, tek dertleri gasp etmekmiş. Ee, banane bundan dostum bunun konuyla ne alakası var? Kimse bir şeyden korkmuyor, birçok senaryoda suistimal edileceği için desteklenmiyor. Kolluk kuvvetlerinin imkanı ile böyle bir şeyinde önüne geçemezsin.
Adam sabır testi mı yapıyorsun diyo şaka gibi. Ben örneklendirme yaparak bu işin normal bir şey olduğunu, en toksit kiltlede bile normal olduğu bir sistemi bu arkadaşa anlatmaya çalışıyorum banane diyor şaka gibi. Bu adama zaten ne anlatsam boş. Her şeyi suistimal edileceği konusundan korkaksak Pd,CH,FD,SD'ninde gelmemesi lazım ona göre. Adamlar oluşumun silahı ile maske takıp silah zırh alıp polisleri taradılar, fd de yangın tüpünü alıp millete satan oldu, CH'de aynı şekil job ve biber gazını millete dağıttılar. Eee bunlarda suistimal ediliyor niye silah ruhsatından korkuyorsun ki? Bu adamlara normal gelen her şey suistimal edileceği algısı yaratıyor, yazık.
Bak arkadaşım, eğer PD gibi oluşumlar dediğin gibi bir şey yaptıysa zamanında, artık yapamaz. Çünkü engellemek çok basitmiş değil mi? Bu sunulan sistemin suistimal edilmesinin DM'in artmasıyla bir alakası yok. Sen hâlâ "DM artacak diye korkuyorsunuz biliyorum." diyorsun. Bu sistemin suistimal edilmesini engellemek mümkün değil. Ha var diyorsan boş boş şeyleri yazmak yerine onu açıkla. Ruslar mı iyi oyun oynuyor? E eskiden oynamışsın, geri git şimdi o Rus sunucularına. Bu sistemi genel olarak Türk oyuncu kitlesi suistimal eder. Bana mı laf anlatılmaz? Sana mı? Sana her şeyi açıklayacam sonra gene ban yiyecem.