Federal Bureau of Investigation
Federal Soruşturma Bürosu, Özel Ajan olma yolunda yeni personeller yetiştirmekle vazifelidir. Bu vazifeye aday olmaya yanaşan şerefli personeller, bir başvuru sürecinden geçerler. Başvuru süreci, mülakat sürecini eşiğinde getirir. Sicil kontrolü ve işe uygunluk adımları tamamlandıktan sonra personel
Quantico'ya gönderilir. Burada 16 haftalık bir eğitimden geçer ve temel ajanlık eğitimlerini orada kendine katar, 16 hafta sonra da bir yerleşik ofis veya tam tanımlı ofise yerleştirilerek
New Agent Trainee kıdeminde ofisine hizmet verir. Kursiyerlerden oluşan
BFTC (Basic Field Training Course) katılımı sağlanır ve saha eğitimi gibi çok fonksiyonlu bir eğitimden geçerek NAT's bireylerini tam tanımlı Özel Ajan (SA) olma yoluna ilerletir. Ama her şeyin bir başlangıcının olduğu unutulmamalıdır... FBI bünyesinin başlangıcı da bir başvuru sürecini kapsar. POLICE, SHERIFF gibi yerel kolluk kuvvetleri personelleri
letter of interest aracılığıyla başvurularını ulaştırılabilir.
FBI, sorunsuz bir işe alımı ve bu işe alımın şartlarını benimser. Aksaklıklar, tabi karşılanmaz ve işleyiş sürerlilik kazanmıştır.
- (1) Başvuru Yollama: Bir alan araştırın, yoğunlaşın ve onu benimseyin. Pozisyona başvurun.
- (2) Uygunluk Kontrolü İncelemesi: Gerekli mensup, başvurunuza yoğunlaşır ve bunu detaylı bir şekilde inceler.
- (3) Mülakat ve Sınav: Engelli birey, gazi veya gazi yakınları gibi özel durumlar haricinde koordinatör eşliğinde uygun aşamalar izlenerek bir mülakat ve sınava tabi tutulursunuz.
- (4) İş Teklifi: Adım üçü geçtikten sonra bir teklif alın, değerlendirin ve yoğunlaşın. İstihdam şartlı teklifleri inceler.
- (5) Geçmiş Araştırması (BI): FBI Çok Gizli Güvenlik İzni almak için yalan makinesi de dahil olmak üzere (BI) tamamlayın.
- (6) Nihai İş Teklifi: Adım beş güvenli ve başarılı bir şekilde geçilirse iş teklifi sunulur, iş teklifi alırsınız.
- (7) Göreve Katılım/Giriş: Quantico uçuşu ve eğitim planlaması sağlanır, belirlenen eğitim takvimi eşliğinde eğitim startı sağlanır.
Federal Soruşturma Bürosu, halkına ajan gerçek kimlik tespiti veya tam iletişim gibi farklı faktörler için etkileşim hatları sunar. Alt görüntü bunu kapsıyor.