Jonathan 'Şarapçı Dayı' Jonanovich
Jonathan Dayı Moskova’in yerlisidir. 26.01.1960 tarihinde Moskova'nın Mahallesi’nde doğmuştur. Gençliğini çok hızlı yaşamıştır. Gençliğinde bir çok ünlü ile arkadaşlık yapmıştır. Tamirilik yapan Jon dayı bir evlilik yapıp ayrılmış ve bu birliktelikten çocukları olmuştur. Rusya’nın dört bir yanını gezmiştir. Self Holding’de çalışmış ve oradan tazminatlı çıkış vermişlerdir kendisine. 1986 yılında Otorus’da Pablo kovmuştur. Günde 100-200 arası araba motoru indirmektedir o yıllarda. Tüm ülkelere ait otomobilleri ünlü markaların otomobillerini tamir etmiştir. Hayatı boyunca 2 trafik kazası geçirmiş ve biri çok ağır. Ağır geçirdiği trafik kazası sonucu 2 yıl yürüyememiştir. Hayatı boyunca yalandan nefret etmiş ve dürüst yaşamıştır. ”Belki de bu yüzden çok seviliyor.” “ Yalandan korktuğum kadar yılandan korkmam” demiştir. moskova’in meşhur Vodka Porsuğa düşmüş ve onu Rich isimli bir genç arkasından atlayıp kurtarmıştır. Porsuğa düşme anısı ne yazık ki bitmiyor Jon Dayı’nın yine bir gün motosiklet ile Santos civarında gezerken kaldırıma çarparak yine porsuğa düşmüş ve bu sefer de Jonathan Dayı’yı itfaiye kurtarmıştır.
Elinden düşmeyen şarabı ile Los Santos İdlewood barlar sokağının simgesi haline gelmiş, herkesten akıllı delisi. Yıllardır onun ağzından “seviyorum” ile başlayan aynı cümleleri duyduk. Kimi sevdiğini sanırım hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz.
“İdlewood Ganton Sokağı bir başkadır. Bu sokakta birçok ünlü ile alkol içtim. Kimseyi kandırmadım kimseye yalan söylemedim."