Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

ulkeden kacıs yolları

Başlatan gülüşler sahte, 29 Mayıs 2023, 20:48:29
Okunma sayısı 1400 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 21 Aralık 2024, 12:54
Toplam oynama: 161 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Amerikan
Son giriş: 11 Mart 2024, 21:05
Toplam oynama: 3 gün, 15 saat
Son giriş: 11 Haziran 2024, 21:24
Toplam oynama: 6 gün, 0 saat
Clem Mexico Lv.24
Son giriş: 12 Mart 2024, 20:13
Toplam oynama: 15 gün, 1 saat
Son giriş: 15 Mayıs 2024, 01:49
Toplam oynama: 1 gün, 14 saat
ulkeden kacıs yolları
« : 29 Mayıs 2023, 20:48:29 »
bu floodu kendim facebook grubu icin yazdım, isiniz gorulsun burdaki cogu kisi cıkabilecegini sanmıyorum ama olsun iste
amerika gidis-legal-benyazmadim
#Amerika
6 ay once geldim Amerika’ya dunyanin engoat enmukemmel memleketine secimden bagimsiz yaptigim en mantikli hareket galiba 🇺🇸
Nasil geldigimi mulakatta ne sorduklarini anlatiyorum toplanin

F1 vizesiyle geldim simdi ise kaliyorum teoride islemler basit pratikte de basit danismanlara binlerce dolar ekstra para harcamayin

Yapacaklariniz;
I-20 belgesi verebilen bir dil okulu bulmak (Kaplan olur,Just English olur bunlar asiri bilindik okullar ben su an kaldigim sehirdeki universitenin dil okuluna basvurdum)
On odeme yapip bu belgeyi ya da dijital kopyasini almak (Ben 150 dolar odemistim)
DS-160 belgesi doldurmak (Online dolduruyorsunuz, anlatimlar youtube’da mevcut tek seferde bitirmenize gerek yok kaydede kaydede gidebilirsiniz) (Fotograf yuklemeniz gerekecek son 6 ayda cekilmis olmali, boyutlarini tam hatirlamiyorum ama fotografcilar zaten biliyor)
SEVIS fee odemek (360 dolar)
Vize sisteminden randevu almak (160 dolar)

Dil okulu sizden maddi kanit isteyecektir, banka dokumu gonderseniz yetiyor parayi yatir cek de yapabilirsiniz

Konsolosluk sizden I-20 belgeniz, maddi kanitiniz, DS 160 onay sayfaniz (doldurup dosyayi gonderdiginizde karsiniza cikacak bunu cikti alin diye), SEVIS feeyi odediginize dair dekont, fotograflariniz ve pasaportunuz disinda bir sey istemiyor. Diger tum kanitlar ekstra isterseniz goturebilirsiniz

Bana mulakatta olanlar, sorduklari ve soylediklerim ise soyle;

Türkçe selam verdim, İngilizce biliyor musun dedi. Kinda dedim ve görüşmeye İngilizce devam ettik. Takıldığım yerde Türkçe cevap verdim.

Dil okulu için gidiyorsun değil mi?
Evet.
Nereye gidiyorsun?
Texas
Ne kadar duracaksın?
2 ay.
Ne için dil öğrenmek istiyorsun?
TOEFL sınavını geçmek istiyorum.
2 aylık süre sence yeterli mi?
Belirli bir seviye ingilizcem var,bunu “TOEFL” mükemmeliyetine ulaştırmam için 2 ay yeterli olacaktır.
Okuyor musun? Okuyorsan hangi sınıftasın?
XXX üniversitesi hazırlık öğrencisiyim.
Daha önceden TOEFL’a girdin mi?
Evet,65 aldım.
Sana kaç puan gerekiyor?
En az 75 puan almam gerekiyor.
Masraflarını kim karşılayacak?
Babam.
Ne iş yapıyor?
XXX

Vizeni onaylıyorum, umarım o 75’i alırsın.
amerika gidis - kacak - cengiz musk kardesimin elinden (kendisi kacak gitti)
avrupa birligi legal ve illegal birlikte
Almanya - AB
Tekrardan selam dostlar sözünü verdiğim ülkeden kaçma yollarını sizlere açıklayayım.
Burada çok fazla sayıda yöntem var anlatayım size

1. Yol resmi ve çalışma izinli yol.(Polonya Vizesi)
-Bu işlerle uğraşan adamlar ile irtibata geçip,fiyat konusunda anlaşıyorsunuz. Bu adam size randevu ayarlatiyor,randevuya girmeden önce ödeme yapıyorsunuz hatta bazıları vize onaylaninca odemeyi aliyor. Tamamen resmi yollar ile sizi polonya da işci olarak gösteriyor ve vize alıyorsunuz. Kesinlikle resmi yöntemdir. Hollanda ve Almanya'ya 100 den fazla insan soktular.

Bi edit koyayım
Arkadaşlar bunlar benim kişisel şahit olduğum öğrendiğim yöntemlerdir. Bildiğim kadarını yazıyorum.

2. Yol
Sırbistan üzeri ka83ak geçiş.
Bu sırbistan biraz sonra yazacağım bütün ülkelere açılacak.
Gelelim yönteme.
-Sırbistan'a bilet alıyorsunuz uçak ile oraya iniş yapıyorsunuz iniş yaptıktan sonra şebeke sizi bir otele yerleştiriyor. Size zaten gününüzü söyleyip o gece sizi avusturya sınırına sokacağını söylüyor. Olur da geçerseniz sizi araba ile Almanya'nım bir şehrine indiriyorlar oradan sonrası yalnızsınız.
Bu biraz daha ucuza geliyor ama ne yararı mı oluyor?

İtalya,Avusturya,Belçika,Fransa gibi Ülkelere girip iltica etmenize kapı aralıyor.

iltica kısmına değineceğim 3. Yoldan sonra.

3. Yol
Turist vizesi ile gidip iltica etmek

Siciliniz temiz,banka hesabiniza giriş çıkış oluyorsa. Aracı şirket ile başvuru yapıyorsunuz Ülkelerin konsolosluklarina.
Turist vizesi 14-90 gün arası geçerlidir.

iltica yöntemleri

Turist vizesi olursa eğer en ucuz yöntem o olduğu için onunla başlayalım.

Ülkeye giriş yaptıktan sonraki ilk 8 gün içerisinde iltica için Yabancılar polisine gidiyorsunuz.
Süreç de tam olarak burada başlıyor.

Avrupa'da iltica kabul eden en kolay ülkeler
İtalya,Belçika,Fransa ve Avusturya'dır.

iltica sebepleri:
ırk, din, milliyet, siyasi görüş, cinsiyet, cinsel yönelim, veya toplumsal statü gibi sebeplerden dolayı zulme uğramış veya hayatınız tehlikede olması gerekiyor.

Bu yöntemler ile tica başvuru yapıyorsunuz. Sizi kampa alıyorlar. Kampta belirli bir süre kalıyorsunuz,diplomanız veya yapabileceğiniz meslekler var ise belirtmeniz gerekiyor,size katkı sağlaması için.
en basiti ve benim de ugrastıgım polonya
Polonya da üniversitelere kabul sistemi türkiyedekinden çok farklı, hiçbir sınava girmeden sadece lise diploma notu ve lise aktivitelerinizle üniversitelere kabul alabilirsiniz. Polonyadaki basit, girişi kolay üniversitelere mail gönderin. (SWPS, JAGELLIONA vs) Gönderdiğiniz mailde giriş seviyesinde (A1-A2) İngilizce bildiğinizi ve üniversitede hazırlık dahil lisans yapmak istediğinizi belirtin. (bunları türkce yapmayın tabi) Size 2 saat içinde dönüş yaparlar, size üniversitenin adresini gönderirler ve başvuru yaparsınız.
Not: başvurular ücretli, her üniversitenin farklı başvuru ücreti var ve okullar da aynı şekilde ücretli.
Kendi başvurularım ve aldığım örnek cevap:
https://prnt.sc/EhqpcywshU9B
https://prnt.sc/lrlWMIfFdCmr (kolej ücretleri)
Başvuru yaptıktan sonrası basit, sadece oturup beklemek. Diploma puanınız yüksekse ve lise boyunca disiplin cezası almadıysanız muhtemelen kabul olur. Kabul maili geldikten sonra size bir link gönderiyorlar ve oradan okulun ücretini yatırıyorsunuz. (ister taksit ister peşin) Birkaç gün içinde size kabul maili geliyor. Pasaport çıkarttığınızı varsayarsak o kabul maili ile polonya büyükelçiliğinden vize başvurusunda bulunuyorsunuz ve sonra ilk uçakla ülkeden gidiyorsunuz.
almanya, cok pahalı ama paranız varsa en iyi secenek
Madem durumlar böyle Almanya'da üniversite okumaktan biraz bahsedelim.
-Almanya'da birçok devlet üniversitesi diğer ülkelerin aksine ücretli değil. Sadece dönemlik ufak bir harç bedeli alınıyor.
-Türkiye'de üniversite öğrencisi iseniz ekstra bir sınava girmenize gerek yok (Dil için olanlar hariç). Burada kazandığınız bölümle Almanya'daki istediğiniz okulda benzer bölüme başvuruyorsunuz.
-Gitmek için ya Almanyada bir tanıdığınız veya akrabanız size garantör(kefil) olmalı ya da banka hesabınızda 10k Euro (en son böyleydi) olmalı. Bu parayı onlara vermiyorsunuz bloke hesapta kalıyor her ay belli miktar siz harciyorsunuz.
-Çoğu Alman üniversitesi sizden B2-C1 seviye Almanca ister. İngilizce kabul eden okullar az. En zor kısmı bu seviyede dil öğrenmek ama bunun içinde 1 sene gibi bir süre hazırlık ya da dil okulu okuma imkanınız var. (Şartlar aynı okulu kazanıp öncesinde dil için gitmelisiniz)
Kısaca yapmanız gereken yks girip trde istediğiniz bölümdeki okulu kazanıp 1 sene içerisinde Almanya'daki okullara başvurmak. Oraya gidip 1 sene hazırlıkta Almanca öğrenmek ve okula başvurmak.
Not: Bu bilgilerin kesinliği hakkında söz veremem değişen veya yanlış hatırladığım kısımlar olabilir. Ama Almanya üniye gitmek için en kolay ülkelerden biri. Alman okullarına girmek kolay mezun olmak zordur.
italya, en asırı süperi ve yapılabilitesi yüksek olanı bu ama ugrastırıyor ben usendim sahsen
İtalya'da üniversite okumanın yolunu söylicem- BURS OLANAĞI FAZLA-
İlk önce hangi üniversitelere başvurucaz ve özellikle hangi bölümleri istiyoruz o önemli. Sınava bölüme göre giriyoruz.
Genellikle sınavlar(bazı okullar kendi sınavlarını yapıyor) "CISIA" tarafından yapılıyor ve sınavlara "TOLC" deniliyor.
Gireceğimiz bölüme göre değişiyor demiştim ekonomi bölümü  üzerinde duralım. Bu durumda gireceğiniz sınav TOLC-E oluyor.
Sınav o kadar zor değil eğer İNGİLİZCENİZ VARSA yaparsınız.
TOLC-E için 13 Mantık 13 Matematik 10 İngilizce Paragraf sorusu var. Bölüm başı 30 dakika, toplam 90 dakika.
Sınava girdiniz başvurmak ve istediğiniz okul(lar) seçtiniz,
eğer BAŞVURDUĞUNUZ BÖLÜM İngilizce Dil Sertifikası istiyorsa onu da almanız gerek. benim başvurduğum bölüm istemiyordu ve ALMADIM.
---
BURS KISMI
Yıllık hane geliri 24k EUR'dan azsa, yıllık 5K EUR burs alabilirsiniz.
Yıllık hane geliri 12K EUR'dan azsa, yıllık 7K EUR burs alabilirsiniz.
Hane gelirlerinizi, varsa sahip olduğunuz evlerin, arsaların herhangi bir taşınmaz varlığınızı göstermeniz gerek.
Kira da yaşıyorsanız kira kontratı vs vs.
----
EKLEME-MASRAFLAR
TOLC SINAVINA GİRME ÜCRETİ: 30 EUR
OKULA BAŞVURU ATMA ÜCRETİ(DEĞİŞEBİLİYOR): 20 EUR
İLK BAŞTA İTALYAYA GELİRKEN GETİRMENİZ GEREKEN PARA: 2-3K EUR(BURSUNUZU ALANA KADAR GEÇİNMENİZ VE EKSTRA KÖTÜ BİR OLASILIK İÇİN YANINIZDA BULUNDURMANIZ LAZIM)
VİZE ÜCRETİ:60-80 EUR
AYRICA BURS BELGELERİ İÇİN NOTER VE ÇEVİRİ MASRAFINIZ OLACAK.
---
OTURUM İZNİNİZ OLACAĞI İÇİN ÇALIŞABİLİYORSUNUZ. HEM BURS ALIP HEM ÇALIŞIRSANIZ ÜSTÜNE PARA BİRİKECEKTİR.
almanya uni, bana ait degil
1-Kabul Alma
Öncelikle Lise Diploması, YKS Yerleştirme Sonuç Belgesi ve gerekli dil belgesi ile (Çoğunlukla C1 Dil belgesi ya da şartlı kabul için B2) uni-assist sitesi üzerinden ya da eğer varsa başvuracağınız üniversitenin kendi Portalı üzerinden başvurunuzu yapıyorsunuz. Şahsen benim başvurduğum üniversite RWTH Aachen'nın kendi başvuru portalı olduğu için hiçbir ücret ödemeden direkt başvurdum ama uni-assist üzerinden yapılan başvuruların 70 Euro gibi bir ücreti var sanırım. Başvuru yaparken genelde tek bir üniversiteye başvurulmuyor 5-6 farklı başvuru yapmanız daha garanti. Hangilerinden kabul gelirse sonrasında karar verebilirsiniz. Başvuru sürecindeki tüm evraklar yeminli tercümanla tercüme edilip noter onaylı olması gerekiyor. Başvuru üniversiteden üniversiteye değişse de ortalama 1-2 haftada kabul ya da red geliyor. Bana 9 günde gelmişti.
2-Ekonomi
En çok merak edilen konulardan biri bu. Öncelikle bunun için 2 seçenek var. Birincisi garantör. Almanya'da yaşayan ve çalışan biri sizin 1 senelik ortalama giderinizi karşılayabileceğini belgelerle kanıtlarsa bloke hesaba gerek duymadan gelebiliyorsunuz. İkincisi ve en çok tercih edilen yöntem Bloke Hesap. 11208 Euro'yu tek seferde bloke ediyorsunuz ve onlar size aylık 934 Euro ödeme yapıyor. Peki Almanya'da bir öğrencinin aylık gideri ne kadar. Açıkçası şehirden şehre çok değişiyor. Burada en yüksek gider kalemi konaklama. Örneğin benim okuduğum şehir Aachen genel olarak diğer şehirlere göre daha ucuz ve öğrenci şehri olduğu için ortalama kiralar aylık 350-650 Euro arası değişiyor. Ama okulun yurtlarında durum tamamen farklı. Yurtlar genelde başvurudan sonra 6 ay içinde çıkıyor ve ücretleri 200-350 Euro arası değişiyor. Çoğu arkadaşım yurtlarda kalıyor ve şu an 258 Euro ödüyorlar ama bir kaç ay içinde 200 Euroya düşme ihtimali varmış. Market harcamamda kendimden örnek verirsem haftalık max 30 Euro tutuyor zaten marketler birim olarak çok ucuz.  Ayda 4-5 kere dışarda yemek yiyorum. Haftada 1-2 gün arkadaşlarla kafe/bar tarzı yerlere gidiyorum ve haftada 1-2 kere olimpik havuza yüzmeye gidiyorum. Totalde 250 Euro tutuyor. Ama ben harcamalarımı biraz kısıyorum.  Aşırı sosyal bir hayatınız varsa ve sürekli dışarıda yiyip içiyorsanız bu miktar 2'ye bile katlanır. Yani yurtta kalıyor ve kiraya 250 euro veriyorsanız ve coğu şeyi minimalize edip tutumlu harcarsanız aylık gideriniz max 550-600 Euro olur ki benim bu kadar bile olmuyor.
3-Vize-Çalışma İzni
Lisans okumaya geldiğiniz ve uzun süreli kalacağınız için D Tipi Ulusal Vizeye başvuruyorsunuz. Eğer belgeleriniz eksiksizse red yeme ihtimaliniz çok düşük. Henüz D Tipi vizeden ret yiyen birkaç istisna hariç hiç duymadım çünkü zaten bloke hesabınız tam, dil belgeniz var, okul kabulünüz var. Vize çıkma süresi şehirden şehre çok değişiyor. Istanbul Gayrettepe sanırım en hızlı vize veren yerlerden biri. Basvurduktan 1 hafta sonra 2 hafta sonrasına randevu vermisti ve vizem de tam 1 ayda çıkmıştı. Bu süre yoğunluğa da çok bağlı ama İzmir -Ankara genelde çok geç veriyor diye duymuştum. Vizeniz 6 Aylık Studium vizesi olarak çıkıyor. Vizenizin bitimine 3 ay kala Oturum İznine başvurabiliyorsunuz ve 2 yıllık oturumunuzu alıyorsunuz. 2 Sene boyunca sizden tekrar bloke hesap istenmiyor, yanınızda pasaport taşımanıza gerek kalmıyor ve taksitli ürün alabiliyorsunuz. Gelelim çalışma iznine. Öğrenci vizesinde yılda 120 tam gün 240 yarım gün çalışma izniniz var. Minijob yaparsanız aylık 520 Euroya kadar vergisiz kazanabiliyorsunuz ve bu miktar bir öğrenciye yetiyor ama daha fazla kazanmak isterseniz özel sağlık sigortası (120Euro) ve ekstra vergi falan ödemeniz gerekiyor. Ben ayda 5 gün çalışıyorum saatlik 13 Euro kazanıyorum ve Minijob yapıyorum yani 520 Euro aylık kazancım var. Genelde ilk çalışmayı düşünenlere de bunu öneririm çünkü haftada 20 saat çalışma okul ile birlikte çok kolay bir olay değil. O yüzden haftada 8-10 saatlik bir Minijob başlangıçta daha mantıklı.
4- Dil
Almanya'daki üniversitelerin çoğu C1 Dil Belgesi ile direkt kabul veriyor ama bazı üniversiteler B2 ile kabul verip 1 sene içinde C1 sunulmasını istiyor.  Ben de B2 dil belgesi ile geldim ve Ekimin sonuna kadar C1 belgesi vermem gerekiyor. Bunun için Goethe, TestDaF, telc, DSH gibi sınavlar var. Sınav formatı olarak en önermediğim sınav TestDaF. Sınavlar genelde 200 Euro civarı tutuyor. Türkiye'de Almanca öğrenmek isteyenler için de Goethe'nin kurslarının iyi olduğunu duydum onu önerebilirim.
5- Üniversite hayatının Türkiye ile karşılaştırması
Türkiye'de de 2 sene üniversite okuyan biri olarak karamsar olmak istemem ama burada üniversite okumak özellikle TU9 ünilerinden birinde sayısal bölüm okumak gerçekten zor arkadaşlar. RWTH Aachen'da onlardan biri. Özellikle makine mühendisliğinde Almanya'da TU Münih ile ilk 2 sırayı paylaşıyor.  Kendine güvenen ve kararlı olan dostlarıma öneririm. Dersler çok ağır ve çok hızlı işleniyor. Sınavlar gerçekten zor ve sınav dönemleri baya yoğun geçiyor. Açıkcası Türkiye'de vize haftasına 2-3 hafta kala çalışmaya başlayıp tüm derslerimi geçiyordum (Türkiye'de Türk-Alman Üniv. Makine Mühendisliği okuyordum) ama burada sınavlar haziranda başlıyor ve eylül sonunda bitiyor. Yani 4 ay boyunca sürekli sınav dönemindesiniz. Ayrıca her bir dersin sınavı için 3 hakkınız bulunuyor. 3 kere başarısız olursanız son bir sözlü sınava giriyorsunuz ve onu da geçemezseniz maalesef okul ile ilişkiğiniz kesiliyor ve aynı bölümü Almanya'da bir daha okuyamıyorsunuz. Her dönemde tek final oluyor ve büt olayı da yok o yüzden sınava hazırlanamazsanız ya da girmek istemezseniz sınava 3 gün kala o dersin sınavından kayıt silebiliyorsunuz. İlk dönem 3 ay boyunca günde 12-13 saat ders çalışıyordum ve 7 sınavdan 6'sını geçtim. Yoğun tempoya alışık ve çalışmaktan gocunmayan dostlarıma önerebilirim sonuçta yapılmayacak bir şey değil.

Herhangi bir ülkeye ne olursa olsun kaçak gitmenizi asla ve asla tavsiye etmiyorum, her durumda legal olarak gitmeniz önerilir. Bu yazılanlar bir tavsiye değil, bilgilendirme amaçlıdır. Bu yazdıklarımdan ötürü herhangi bir ülkeye kaçak olarak gitmeniz önerilmez.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Clem Mexico Lv.24
Ynt: ulkeden kacıs yolları
« Yanıtla #1 : 29 Mayıs 2023, 20:49:31 »
polonya icin olan dısında digerlerini ben yazmadım ve diger ülkelere nasıl gidebileceginiz hakkında bir sey bilmiyorum, facebook sayfasından alıntı yaptım.

polonya icin olanı ben yazdım yani, umarım kurtulursunuz...

Çevrimdışı SebastianStsZ

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 25 Temmuz 2023, 21:45
Toplam oynama: 128 gün, 5 saat
Köken: İsrail
Son giriş: 18 Temmuz 2023, 22:11
Toplam oynama: 0 gün, 11 saat
Son giriş: 12 Haziran 2023, 09:59
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #2 : 29 Mayıs 2023, 23:06:23 »
Kanada'da rahat ama masrafi fazla.

Çevrimdışı Zweisamkeit

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jesse Bean Lv.23
Son giriş: 27 Nisan 2025, 15:45
Toplam oynama: 116 gün, 21 saat
Birlik: ******* *lub
Son giriş: 23 Temmuz 2024, 16:41
Toplam oynama: 3 gün, 0 saat
« Yanıtla #3 : 30 Mayıs 2023, 00:04:25 »
polonya icin olan dısında digerlerini ben yazmadım ve diger ülkelere nasıl gidebileceginiz hakkında bir sey bilmiyorum, facebook sayfasından alıntı yaptım.

Kardeşim polonyada önericeğin bir okul var mı? Birde yıllığını söylersen iyi olur

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Clem Mexico Lv.24
« Yanıtla #4 : 30 Mayıs 2023, 12:41:47 »

Kardeşim polonyada önericeğin bir okul var mı? Birde yıllığını söylersen iyi olur
http://www.studyinpoland.pl/en/university?school=17
burdan bak polonyadaki universitelere, ayrica her universitenin yilligi farkli ve her birine ayri ayri mail atip yilligi ogrenmek icin sitesine kaydolmak cok ugrastırıyor.

Çevrimdışı TheLietta

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İsveç
Son giriş: 04 Kasım 2023, 09:25
Toplam oynama: 82 gün, 22 saat
Son giriş: 04 Kasım 2023, 09:09
Toplam oynama: 7 gün, 7 saat
« Yanıtla #5 : 30 Mayıs 2023, 13:56:26 »
Güzel gözüküyor fakat ülkemi seviyorum! :flag:

Ne Mutlu Türküm Diyene! 
1

Çevrimdışı f0rest

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 04 Kasım 2022, 02:35
Toplam oynama: 95 gün, 8 saat
« Yanıtla #6 : 01 Haziran 2023, 00:18:02 »
Amerika f1 hiç bilmeyene göre gayet açıklayıcı olmuş ben de başvuracağım inşallah ama ne bankada gösterecek para var ne de 1  yıl mülakatı bekleyecek vaktim :d, para halledilir tabii bir şekilde ama bakalım. Benim sorum mülakata ne zaman girdin, hangi şehirde girdin ve başvurudan sonra ne kadar bekledin?

Çevrimdışı 3kedy1donutu7

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 08 Temmuz 2024, 18:43
Toplam oynama: 175 gün, 3 saat
Son giriş: 07 Temmuz 2024, 18:27
Toplam oynama: 8 gün, 1 saat
Köken: Alman
Son giriş: 25 Mayıs 2024, 20:33
Toplam oynama: 10 gün, 4 saat
Son giriş: 09 Temmuz 2024, 13:59
Toplam oynama: 3 gün, 4 saat
Son giriş: 23 Haziran 2024, 14:04
Toplam oynama: 0 gün, 15 saat
« Yanıtla #7 : 01 Haziran 2023, 05:21:34 »
hayir...

Çevrimdışı Derenge

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 31 Temmuz 2024, 19:27
Toplam oynama: 62 gün, 11 saat
« Yanıtla #8 : 01 Haziran 2023, 15:19:47 »
millseyk bora gibi iltica edin 2 ay dayak yersiniz sonra yasarsiniz saatlik 20 dolara :kurukafa: :kurukafa:

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Clem Mexico Lv.24
« Yanıtla #9 : 01 Haziran 2023, 19:26:13 »
Amerika f1 hiç bilmeyene göre gayet açıklayıcı olmuş ben de başvuracağım inşallah ama ne bankada gösterecek para var ne de 1  yıl mülakatı bekleyecek vaktim :d, para halledilir tabii bir şekilde ama bakalım. Benim sorum mülakata ne zaman girdin, hangi şehirde girdin ve başvurudan sonra ne kadar bekledin?
Spoiler:
polonya mulakat almıyor, sadece mailleserek isler devam ediyor. devlet okulları ucretsiz ama uluslararası ogrenciler icin yıllık ucret alıyorlar, 3200 euro benim okumak istedigim bölüm. lisans ögrencilerine oturma ve calısma izni veriliyor bu arada, yani orada okurken aynı zamanda yasal olarak calısabiliyorsunuz. polonyada okumanın bir turk icin en zor yanı dil okulu. dil okulundayken calısamıyorsunuz, sadece trden gönderilen parayla idare etmeniz gerekiyor ama kur oranları da belli oldugu icin bu cok zor.

basvuru bekleme olayına gelirsek, maillere gün icinde (tr saatine göre sabah 9 ve aksam 6 arasında) cevap veriyorlar, o yüzden fazla beklemiyorsun. universite ve dil okulu basvurularına ise 9-10 gun icinde yanıt verdiklerini soylediler. polonyada okuyan bir arkadasımla gorustum, warsaw university 15 temmuza kadar basvurularını acık tutuyormus. digerlerini bilmiyorum ama genel olarak temmuzda basvurular biter. yine de basvurmak gibi bi dusuncen varsa temmuza kadar bekleme.

vize olayı, vizesiz gidis hakkım var benim o yuzden vize olayları hakkında bilgi sahibi degilim
amerika icin yazdıgını sonradan farkettim, bu konuda bir bilgim yok maalesef... forumlarda yurtdısında okuyan insanlarla konusuyorum su aralar, f1 vizesi olayını da o cocugun yazdıgı gibi copy paste yaptım. yani, bana ait degil.